Selamlar ,
Ne Alper ustayla, ne de Tarik ustayla tanisikligim var,disaridan bu tartismayi ilk defa gozetleyen biri olarak bir kac konuya deginmek istiyorum
Tartismanin nette bu noktaya kadar gelmesinin kimseye faydasi yok , su an makineden daha cok kisisel anlasmazlik seviyesine donmus
Makinenin sadece fotograflarina baktim , kullanimi ile ilgili bir tecrubem yok fakat yurtdisinda da bir cok makine en uygun fiyatla olsun diye en az donanimli satilir. Wilmont LB100 makinem plastik tekerle gelmisti ,1 sene olmadan tekerler dagildi , kullanma kapasiteme gore aluminyum ile degistirdim , masraf oldu ama performans artisi yani sira dengesi kusursuzlasti.
Tabla sert celik de olsa zamanla surtunmeden asinir , aluminyum olsa 3-4 gunde ortadan kaybolurdu . Yurtdisinda ozel seramik camlar var ,asinmasi cok uzun zaman alir. Turkiye de durum nedir bilemiyorum ama tablam asinmasin istiyorsaniz seramik cam taktirin . Daha cok performans alirisiniz , fakat fiyat yine artar.
Bir kac defa bende kayis kopardim , hepsinde de tek sorumlusu benim . Esit miktarda baski uygulamadiginiz kayis dengesiz eskir , dengesiz doner , ya bicagi kapar ya da inceldigi yerden kopar. Eski kayis kisa vadede tasarruflu olsa da makinenin , tablanin ,tekerlerin dengesiz eskimesine yol acacagindan daha pahaliya gelir.Eski kayis ve dengesiz basinc ile duzgun taslamdigim bir cok bicagim var , acemilgime verdim .
Daha guclu bir motorla bogulma sorununu da ortadan kaldiririsiniz , o da ekstra masraf olur ve bunlarla beraber standart fiyatin cok daha ustune cikilir.
Gonul ister bu anlasmasliginiz kendi aranizda sonuclansin . Sahsen Mukadilini yapacagim urun ile ilgili deneyim ve yorumlarini yazarken daha dikkatli olurum. Zira internet yazdiginiz her sey surekli olarak orada kalacak .
Her urun tuketiciden gelen yorum ile daha iyi bir hale getirilebilir , tartismanin su anki konumunun ne ureticisine ne de tuketicisine bir olumlu bir getirisi yok .