Bıçak Sanatı - Forum

haznedar marka pro seri makina hakkında deneyim ve yorumlarım...

alperuzel

• *
  • 515
  • Meslek: Bıçağa Dair
  • Yer: TOKAT
Ynt: haznedar marka pro seri makina hakkında deneyim ve yorumlarım...
« Yanıtla #20 : 16 Ağustos 2015, 17:53:55 »
malzeme bilgisi için sağol izahatlerin de üslubunu da bozmamanı rica ediyorum ...

alperuzel

• *
  • 515
« Yanıtla #21 : 16 Ağustos 2015, 18:05:49 »
Ve makineyi iade etmek istemiyorum niye iade edeyim bunun için çabam  yok. Müşteri olacaklar bilsin göze alsın

Makineye makinenin hakkını vermek lazım benim hakkımla alakası yok (MAALESEF ŞUAN HELALLEŞEMİYORUZ ÖYLEDE DEVAM EDECEK) . Sağlam esnemeyen düz yüzeyli  bir tabla ve onu düz tutmayı başarabilen içi dolu bir kolla değişmeli.

Dik taşlama tablası kolay aşınmayan bir tablayla değişmeli tablanın uç kısımlarındaki bant eğim payı hariç düz olan kısım uzatılmalı bunun içinde 8 cm tekerler 5 cm e düşmeli .

Motor bayılması inverter bağlantısı yada kalitesiyle ilgili olabilir dendi onun içinde bişey istemez.

bu kadar

« Son Düzenleme: 16 Ağustos 2015, 18:12:05 Gönderen: alperuzel »

Haznedar

• 1576
  • 0541-572 93 44 1983 / Tarık HAZNEDAR
  • Meslek: Tornacı
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #22 : 16 Ağustos 2015, 18:26:33 »
Şimdi oldu kanıt ta var. Zımpara sıralamasını düzgün yaptığın takdirde o izler kalmayacaktır. Seramik zımpara izlerini gösteripte arka tabla alüminyumdan yapılmış deyip yalan konuşmaya gerek yok. Esas soruma cvp verirsen eğer çözüme kavuşturalım şu işi. Bu saatten sonra sana napılırsa yapılsın memnun olacağın yok. En azından bilmediklerin hakkında daha fazla iftira etme. Kendin yapar on numara beş yıldız kullanırsın artık.

Ve makineyi iade etmek istemiyorum niye iade edeyim bunun için çabam  yok. Müşteri olacaklar bilsin göze alsın

Makineye makinenin hakkını vermek lazım benim hakkımla alakası yok (MAALESEF ŞUAN HELALLEŞEMİYORUZ ÖYLEDE DEVAM EDECEK) . Sağlam esnemeyen düz yüzeyli  bir tabla ve onu düz tutmayı başarabilen içi dolu bir kolla değişmeli.

Dik taşlama tablası kolay aşınmayan bir tablayla değişmeli tablanın uç kısımlarındaki bant eğim payı hariç düz olan kısım uzatılmalı bunun içinde 8 cm tekerler 5 cm e düşmeli .

Motor bayılması inverter bağlantısı yada kalitesiyle ilgili olabilir dendi onun içinde bişey istemez.

bu kadar

Dediklerin artık bende tamamen olumsuz. Makinayı geri almaktan başka hiç bir şey yapmam. Oda canın isterse verirsin istemezsen vermezsin. Ben en fazla bidaha makina satmam ama sen yaptığın bu hareketlerinle unutulmayacaksın. Helal lik mi zaten olmaz iş. Artık sen veya başkaları satar makinayı ama bu şekilde de aynısını sana yaparlar. Allah sana hayırlı işler problemsiz müşteriler versin.

alperuzel

• *
  • 515
« Yanıtla #23 : 16 Ağustos 2015, 19:03:40 »
Madem Arızaların gideilmesi mümkün değil iadece etmek istiyorum.

Haznedar

• 1576
« Yanıtla #24 : 16 Ağustos 2015, 19:13:29 »
Makinayı gönder. 6 aylık tecrübe zamanın bedelini düşücem. 3000 liraya aldığın makinaya 2000 lira geri ödemesini makina geldikten  10 gün sonra gerçekleştiriyorum.

alperuzel

• *
  • 515
« Yanıtla #25 : 16 Ağustos 2015, 19:17:05 »
?? Bu teklif adilmi sence

Haznedar

• 1576
« Yanıtla #26 : 16 Ağustos 2015, 19:22:48 »
6 aydan sonra gayet adil.

alperuzel

• *
  • 515
« Yanıtla #27 : 16 Ağustos 2015, 20:42:19 »
Şu beni yalan ve iftirayla suçladığın mesajını görmemişim kıymet verip cevaplamayacağım. Ve buradaki mevzu benim makine yapmam değil yapsamda satsamda seni ve kimseyi ilgilendirmez seni ilgilendiren senin makinen.

Makineyi onarmayı reddettin. O zaman ticarette usül şudur aldındığın parayı geri verirsin 3000 TL olarak makineyi alırsın. Gerçekten zarar görmüş bir parça varsa parasını istersin alırsın. Makine tesliminden 15 gün önce sana güvenip ödediğim parayıda yok makineyi gönder yok 10 gün sonra öderim onuda  2000 e alırım bilmem ne zaten diyemezsin. Bu şartlar altında sana zaten 10 kuruşumu dahi yedirmeye niyetim yok. 500 daha ele öder tamir ettiririm

Ya makineyi en kısa zamanda onar yada senin teklif ettiğin gibi paramı tam ver.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #28 : 16 Ağustos 2015, 20:58:25 »
Alper beyin yapmaya çalıştığını anlayamadım açıkçası. Bu yazılar yapıcı bir eleştiri için yazıldı ise eyvallah ama ben daha iyi makine yapacağım diye reklam amaçlı yazılıyor ise kesinlikle bunda art niyet ararım. Eleştiri yapıldı tamam, durumlar söylendi peki niye burada ürün geri alım tartışmaları yapılıyor. Burası yeri değil bence.

alperuzel

• *
  • 515
« Yanıtla #29 : 16 Ağustos 2015, 21:05:44 »
Salim usta yazışmayı tekrar baştan aşağı okumanızı öneririm niyetimin bu olmadığını ve özürdilediğim mesajıda yeniden okumanızı ama herşeye tağmen makine yaparım veya yapmam bunun kimseyle alakalı bir konu olmadığınıda yazdığım mesajları tekrar okumanızı rica ederi.

Haznedar

• 1576
« Yanıtla #30 : 16 Ağustos 2015, 21:11:47 »
Kıymet verip vermemen bu saatten sonra hiç önemli değil. Senin ele vereceğin parayıda karşılarım ama sen konuyu öyle bir hale getirdinki tamir ettirsende memnun olacak gibi değilsin. Ayrıca sendeki ticari kabiliyet bende yok benim anlayışımda öyle. 6 ay kullan sonra paranın tamamına olur de bana gelmez. Parayı yatırma mevzusu da 15 gün evvelinden nereden çıkardın anlamış değilim. Bursadayken parayı havale edip 2 - 3 ssat sonra almaya geldin.

Memnun olmaya niyetin varsa şayet ne yaptırcaksan yaptır. Benim o makinayı artık onarmam mümkün değil. Benim burada takıldığım ister makina yap ister yap-sat değil.hatta beni makina için arayanlarıda sana yönlendircem. Sorunsuz makina almaları için ;)

Salim abi haklısın. Fakat burada herşey serildi. Özelden olacak şey değil artık bunlar forum olarak şahit olmanız üzücü. Herkesden özür dilerim. Yazmayacağım dedim ama iş iyice çamura dönünce yapacak bişeyim kalmadı.

Kutsal

• 2124
  • Meslek: Çırak-48
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #31 : 16 Ağustos 2015, 21:15:29 »
Arkadaşlar,  bundan sonrasını lütfen özelden halledin O:-)
https://instagram.com/bulent.kutsal?igshid=viq8lfcnxydl
------------------------------------------------------
Those who do not move, do not notice their chains.Rosa Luxemburg.

alperuzel

• *
  • 515
« Yanıtla #32 : 16 Ağustos 2015, 21:20:59 »
San baya öfkeliyim genç adam Kafa karışıklığımla vedekontu yanlış okumuşum kusura bakma senin dediğin gibi olmuştu. Artı sana makina satmıyorum sen makineni  onarmayıp iade almak istiyorsun bende sözüne binayen iade etmek istedim. İade almak istediğin makina bedeline tam ödersin sarın almak istediğin makineye pazarlık edersin. Neyse gerek yok baş çareme bakarım ;) herkes işine baksın senin makinenin durumu bu ister bozul ister konuyu saptır değişmez ;) daha yazacak bişey yok zaten konu bende kapanmıştır ...

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #33 : 16 Ağustos 2015, 21:25:04 »
Alper beyin yapmaya çalıştığını anlayamadım açıkçası. Bu yazılar yapıcı bir eleştiri için yazıldı ise eyvallah ama ben daha iyi makine yapacağım diye reklam amaçlı yazılıyor ise kesinlikle bunda art niyet ararım. Eleştiri yapıldı tamam, durumlar söylendi peki niye burada ürün geri alım tartışmaları yapılıyor. Burası yeri değil bence.

+1

Olay amacını aştı.
taarık usta hepimiz seni çok severiz bence güzel makinelerini geliştirek devam etmelisin  mutlaka olumlu yada olumsuz dönüşler olucaktır bunlara kızıp uretimi durdurmala yanlış yapmış olursun

damasscus(Ömer Yüksel GÜNER)

• 1805
  • Ömer Yüksel GÜNER-Yaş 40
  • Meslek: Kamu-Teknisyen
  • Yer: Ankara-Ordu
« Yanıtla #34 : 16 Ağustos 2015, 21:38:02 »
+ 1  arkadaşlar aranızda geçen sorunu lütfen forum dışında hallediniz. Burası şikayet etme yeri değil, mahkeme hiç değil. Konuyu burdan açıp da bizlerden medet ummayın.
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
« Yanıtla #35 : 17 Ağustos 2015, 09:54:04 »
Burası şikayet etme yeri değil, mahkeme hiç değil. Konuyu burdan açıp da bizlerden medet ummayın.

Şikayet demeyelim de, forum geri bildirim yeri sayılabilir. Alper Usta "Öneri" kısmını yazısına eklemeseydi iyi olurdu... O zaman sorunu daha kolay çözülebilirdi.

O zaman belki Tarık Usta bu kadar katı bir tavır sergilemezdi, hem de şu durumda kendini geri çeken kimi üyeler aracı olurlar ve mesele sühuletle halledilirdi.

Bence çözüm halâ mümkün. Makine Tarık Ustaya gider, istenilen değişikliklere ait malzeme masraflarını Alper Usta karşılar, sonrada işi bilen 3. bir Ustanın onayı ve gözetiminde makine geri teslim edilir...
« Son Düzenleme: 17 Ağustos 2015, 09:56:52 Gönderen: egeleme_rampasi »

Aydın Karakişi

• 1613
  • Meslek: Elektronik 1973
  • Yer: Ümraniye / 05352793989
« Yanıtla #36 : 17 Ağustos 2015, 11:10:22 »

Bence çözüm halâ mümkün. Makine Tarık Ustaya gider, istenilen değişikliklere ait malzeme masraflarını Alper Usta karşılar, sonrada işi bilen 3. bir Ustanın onayı ve gözetiminde makine geri teslim edilir...
[/quote]

+1

Bu arada  makina komple gitmedende sadece revize edilecek kısımlarda gönderilebilir. (tekerlekler ön tabla arka dayama vs.)
« Son Düzenleme: 17 Ağustos 2015, 11:12:42 Gönderen: Aydın Karakişi »
Geldi ölümlü yalan , gitti ölümsüz gerçek
NFK

Ali Yiğit Özkan

• *
  • 1294
  • Meslek: Tıp Yayıncılığı
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #37 : 17 Ağustos 2015, 11:45:06 »
Konuya ya da kişilere taraf olmak istemem ama bende fikrimi yazma gereği duydum. Alper ustanın başlangıcı güzel. İnceleme işleri forum kullanıcılarına büyük değer katar, fikir verir. Fakat tüm olumsuz eleştirilerin ardından "bende makine yapacağım, daha ucuza mal edeceğim" demek ister istemez tarafsız eleştiriden çok kendi pazarını açma gibi algılanıyor benim açımdan. Üst üste, sonradan akıla gelen diğer olumsuz yorumlarda bunu pekiştirir cinsten. Tarık'ın prof makinesi için bir şey diyemem şu an için sahip değilim(kısmetse kasımda alacağım). Ama amatör 2 teker makinesi bende var ve yazılanlardan amatör makinenin profesyonelden daha kaliteli olduğu fikri çıkıyor, bu garip geldi bana. Bir yerde bir hata var!

Genel hitap tavrının bozulması da hiç hoş değil. Ne karşılıklı çemkirme ne de karşı tarafı çileden çıkarmak için taciz etmek!

Ama eğer ki forumdan hakemlik isteniyorsa bence Tarık ustanın iade şartları adil, kimse 6 ay kullanılmış ve yıpranmış makineyi aynı fiyata geri almaz, eğer geri alırsa bu makinenin daha sonra satın alacak arkadaşa büyük haksızlık olur.  Eğer gerçekten soruna çözüm aranıyorsa taraflar bu doğrultudan ilerleyebilir benim kişisel fikrime göre.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #38 : 17 Ağustos 2015, 13:48:59 »
Burası şikayet etme yeri değil, mahkeme hiç değil. Konuyu burdan açıp da bizlerden medet ummayın.

Şikayet demeyelim de, forum geri bildirim yeri sayılabilir. Alper Usta "Öneri" kısmını yazısına eklemeseydi iyi olurdu... O zaman sorunu daha kolay çözülebilirdi.

O zaman belki Tarık Usta bu kadar katı bir tavır sergilemezdi, hem de şu durumda kendini geri çeken kimi üyeler aracı olurlar ve mesele sühuletle halledilirdi.

bence bu hiç iyi bir fikir değil. bir ustanın onayı ve gözetiminde makine geri teslım edılır  cumlesı bence oldukça rahatsız edıcı.
başka bır ustanın onay vermesı  Tarığın işini ustalığını sorgulamak demektir. buna ne Tarık izin verir nede bir başka usta.  kaldıki Tarığın makineleri ve imkanları  forumda sadece bir kişide daha var.
bence özel mesaj yolu ıle kendı aralarında halletmeleri çok daha iyi olur.

makınenın gerı alınmasından zıyade kullanıcının isteğine göre  bır tabla ve dayama yapmak çok daha çabuk ve sorunsuz olacaktır bence.
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
« Yanıtla #39 : 17 Ağustos 2015, 14:11:50 »
bence bu hiç iyi bir fikir değil. bir ustanın onayı ve gözetiminde makine geri teslım edılır  cumlesı bence oldukça rahatsız edıcı.
başka bır ustanın onay vermesı  Tarığın işini ustalığını sorgulamak demektir. buna ne Tarık izin verir nede bir başka usta.  kaldıki Tarığın makineleri ve imkanları  forumda sadece bir kişide daha var.
bence özel mesaj yolu ıle kendı aralarında halletmeleri çok daha iyi olur.

makınenın gerı alınmasından zıyade kullanıcının isteğine göre  bır tabla ve dayama yapmak çok daha çabuk ve sorunsuz olacaktır bence.

Tarık Ustanın ustalığını sorgulamak için değildi 3. usta fikri. Alper Usta, "Tarık Usta yine benim istediğim gibi yapmadı" demesin diyeydi... Kalite Kontrolcü değil, Noter olacaktı 3. Usta.

Herneyse yahu bana ne, halletsinler aralarında.

İyi niyetle yaptığım basit bir öneri bile yanlış anlaşılıyorsa, hiç bulaşmamak en iyisi.