Bıçak Sanatı - Forum

haznedar marka pro seri makina hakkında deneyim ve yorumlarım...

alperuzel

• *
  • 515
  • Meslek: Bıçağa Dair
  • Yer: TOKAT
Evet arkadaşlar Selamun Aleyküm. Herkese merhabalar. 17-02-2015 tarihi civarında bıçak yapmak için şahsıma gerekli olan dik bant zımpara makinasını hakkında deneyimim ve alırken dikkat etmem gereken püf noktalarına dikkat etmeden videoalrdan heveslenip haznedar makina imalatcısı tarık ustadan diyaloğa girerek aldım. Yolum bursaya düştüğü için bizzat balıkesire  gidip aldım ve  tarık ustayla tanışma fırsatımızda oldu. 6 aydır ara ara kullanıp maksimum 15 bıçak yaparak deneyimlediğim makina hakkında yorum ve tecrübelerimi sizlerlede paylaşmak istedim. Hakkında yazılmış teşekkürler ve elinize sağlık dan başka bir yazı okumadığım içinde yazma gereği guydum.

Olumlu Yönleri
-----------------
Makina görsel olarak gayet güzel aldığım makina kırmızı renkte sevimli ve genel boyutları iyi. Kullanılan gamak marka motor kolay kolay ısınmıyor çalışması güzel.

Kullanılan inverter Schneider marka o da gayet başarılı pano boyutu ise soğutma kabiliyeti yüksek olsun diye büyük tutulmuş.

Makinede kullanılan rulmanlar ve alüminyum tekerler kaliteli çalışmaları stabil.

Zımpara tak çıkar ve sağ sol ayar mekanizması sağlam ve gayet iyi çalışıyor.

Ekipman değişimi kolay

Seramik zımparayla 2 hp lik motor "profil çıkarmada" iyi bayılmıyor.

Genel parçaların çalışma durumları bu şekilde. Gelelim bıçak yapımıyla alakalı olumsuz yönlerine....

Olumsuzluklar
------------------

Motor profil çıkarmada gayet başarılı bir performans sergilese de yüzey silerken 8 cm lik bir parçada bile baskı uygulayınca bayılıyor hatta çok bastırınca durma noktasına kadar geliyor.( videosu var )

Fotoğraf 1 de görüldüğü üzere tekerlekler oldukça iri 8 cm çapında yukarı aşağı yüzey silerken veya 22 cm lik bir bıçağın sapını sap bıçağa taklı bir şekilde  zımparalarken parmağımı yada bıçağın yüzeyini kolay bir şekilde kapabiliyor. Dik taşlama tablası 20 cm ve tam düz olan kısmı 17 cm civarı. Kısa boylu ve yetersiz buluyorum nasılsa 13 cm lik bir ahşap yüzeyini tam düz çıkaramıyorum. bıçak yüzeyi silme içinde minimum seviyede kalıyor bu tip işler için düz alanın en az 25 cm olması gerektiğine kanaat ettim.

Fotoğraf 2 de görünen açı gösteren parça 2 perçinle tutturulmasına rağmen 1.5 derece aşağı yukarı oynuyor fonksiyonunu yok sayıyorum çünki açıyı net ölçmek için iletki kullanmak zorundayım...

Fotoğraf 3 de görüldüğü gibi tablayı tutan parçalar tek civatayla ince bir mil ve yuvasına tutturulmuş sık sık kayabiliyor ve görüldüğü gibi düz durmuyor eğik . Tabla 5 mmkalınlığında fabrikadan çıktığı gibi duruyor yüzey taşlanarak düzleştirilmemiş , oldukça ince ve esniyor baskı yapmaya gelmiyor. Bir detayıda söylemeden geçemeyeceğim haznedarın kendi makinesine kullandığı sağlam tablayla piyasaya sürdüğü arasında alaka yok nedenini şöyle açıkladı "kendi işime göre uyarladım" ve öneride bulundu "kendin yapabilirsin ustasın". Piyasaya sunulan tablalar neden bu kadar işlevsiz de kendisininki ise sağlam anlamış değilim fotoğrafda var
 bkz : ağız açma aparatı sattığı ilanda görülüyor...  . Bu şartlar altında stabil ağız açmak imkansız sağ yüzey başka sol yüzey başka çıkıyor. Birsürü emek zaiy oluyor....

Fotoğraf 5 de görülen parmak teker aparatlar lastik kaplanmadığı için zımparayı çok hızlı bir şekilde döküyor. Zımparanın yapıştırıldığı bant hizasında tak tak tak vuruyor metalde ve ahşapta vuruntu izleri oluşuyor lastik kaplanması zaruri.

Değerlendirme 
--------------------
Yani fiyatını değil ama fiyat  performans oranını değerlendirecek olursak çok düşük. Bıçak yapılabiliyor ama mükemmel işler çıkarmak şu etapta imkansız. Makine yazılan noksanların telafisi için extra emek ve extra para (500 TL gibi) istiyor vereceğiz mecbur iş yapıp ekmek yemeye çalışıyoruz sonuçta.

Öneri
------------
Kendime lazım olan 2 adet makinayı kurban bayramı ardı KMG nin kaliteli bir klonu olarak 5 adet olarak fiyatıda maksimum inverter dahil çok daha ucuza tam isteiğim performansda mal edeceğim az zaman ayırıp yaptırmanızı sizede tavsiye ederim internetde birsürü projesi var malum. Aceleye ve gaza gelmemenizide ayrıca öneriririm. Extra sorun ve memnuniyetlerimide sizlerle yine paylaşırım herkese SELAM'lar....

fatih

• 207
  • Meslek: Bıçak süsleme
  • Yer: Balıkesir
Ynt: haznedar marka pro seri makina hakkında deneyim ve yorumlarım...
« Yanıtla #1 : 15 Ağustos 2015, 17:34:49 »
Merhabalar Alper kardeşim,  yaklaşık bir yıldır Tarık ustanın zımpara makinesini kullanıyorum.  Bahsi geçen tablayı değiştirdikten sonra  sorunsuz çalışıyorum,  parmak arası tekerlekler isteğe bağlı kauçuk kapanıyor diye biliyorum. Diğer eleştirilerine saygı duyuyorum ama, katılmam mümkün değil.    Saygılarımla...

alperuzel

• *
  • 515
« Yanıtla #2 : 15 Ağustos 2015, 17:44:18 »
Bu arada şöyle bir mana çıkmasını istemem " Makine pazarından payistiyorum". Asıl anlatmak istediğim Pro diye satılan ve profesyonel bıçak yapımcılarına hitap eden bir makinenin bu kadar maliyetsiz ve basit hatalar yüzünden işlevsiz hale gelmesidir gayetde amatörleşmesidir.Madem sağını solunu "standart" işlevleri için kendim revize edeceğim neden profesyonellere profesyonel makina diye tanıtılıyor anlamış değilim öyle bir durum varsa 20gün uğraşır kendim yaparım. KGM yapmakda kastım da ben bir tornacı değilim ama tornacıların desteğiyle daha yüksek performanslı bir makine yapabilirim yapabilirsin yapılabilir. Öylede yapacağım İNŞAALLAH. Selamlar...

alperuzel

• *
  • 515

Emrah

• 1435
  • Meslek: Elektrik Pano
  • Yer: Antalya-1980
« Yanıtla #4 : 15 Ağustos 2015, 18:36:41 »
Makineyi hiç görmemiş ve kullanmamış biri olarak sadece söyle bir yorum yapabilirim. Bahsettiginiz sorunlar hatta fazlası olabilir. Anladıgım kadarıyla şikayetleriniz malzeme kalitesinden çok, makinenin tasarımı ile alakalı. Bu da gayet olası. Ama umarıım bu konuyu açmadan önce Tarık ustaya bu şikayetlerinizi bildirmişsinizdir. Çünkü eminim Tarık, makinenin olumlu yönlerinden çok olumsuz yönlerini sahiplenecektir ve magduriyetinizi telafi edecektir.
Her zaman doğru söyle ki, ne dediğini hatırlamak zorunda kalmayasın...

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #5 : 15 Ağustos 2015, 22:31:10 »

Bende yaklaşık olarak 14 aydır Tarık ustanın makinesini kullanıyorum. Bahsettiğiniz sıkıntıların bir kısmını bende yaşıyorum. Ama bunlar işimi yapmama engel olmuyor. Mesela 8 cm lik tekerleri ben sipariş etmeden  önce dikkatimi çektiği için 50 lik yapmasını rica ettim sağolsun kırmadı beni benim makinenin tekerlerini 50 lik yaptı. Tablayı fazla kullanmadığım için henüz bir sıkıntı görmedim, istediğim ölçüde yapmıştı onu da . Ön dayama konusun da da uyardım kendisini ama oda projeyi öyle yaptığı için değiştiremeyeceğini belirtti ama makine gelince çokta problem olmadığını gördüm. Bence genel olarak işimize yarayan  bir makine .

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #6 : 15 Ağustos 2015, 23:11:08 »
...
Öneri
------------
Kendime lazım olan 2 adet makinayı kurban bayramı ardı KMG nin kaliteli bir klonu olarak 5 adet olarak fiyatıda maksimum inverter dahil çok daha ucuza tam isteiğim performansda mal edeceğim az zaman ayırıp yaptırmanızı sizede tavsiye ederim internetde birsürü projesi var malum. Aceleye ve gaza gelmemenizide ayrıca öneriririm. Extra sorun ve memnuniyetlerimide sizlerle yine paylaşırım herkese SELAM'lar....

Bu değerlendirmeler ile kendi yapacağın makinelerin haberini bir arada vermeseydin iyiydi aslında. İkisini bir konuda harmanlaman bence iyi bir fikir değil.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

alperuzel

• *
  • 515
« Yanıtla #7 : 15 Ağustos 2015, 23:20:27 »
...
Öneri
------------

Bu değerlendirmeler ile kendi yapacağın makinelerin haberini bir arada vermeseydin iyiydi aslında. İkisini bir konuda harmanlaman bence iyi bir fikir değil.

Asıl kastetmek istediğim durumı birkaç mesaj ilerisinde izah ettim ama evet abi haklısın bu cümlem gereksiz olmuş konu içinde. Bunun için özürdilerim....

Haznedar

• 1576
  • 0541-572 93 44 1983 / Tarık HAZNEDAR
  • Meslek: Tornacı
« Yanıtla #8 : 16 Ağustos 2015, 00:49:29 »
Merhaba forumdaşlar. Yapmış olduğum makina hakkında yapılan yorumlar bir yandan iyi, bir yandan kötü tabi bunlar çözülmeyecek husular değil. Fakat burada önemli olan niyet. Tamam eleştiri olsun kabulüm fakat kişisel ihtiyaçlarına göre ,kalıplaşmış bir aleti o öyle bu böyle demek bana göre yanlış. Evet iletişime geçildi benimle, sıkıntı anlatıldı önerim ise söylendiği gibi kendinde yapabilirsin oldu. Bunu söylerkende bir art niyet düşünmeden önemsiz bir durum olduğundandır. En fazla 30 liralık bir saç kestirmek diye düşündüm meğerse bütün makina değersizleşiyormuş. Tabi bu benim içinde tecrübe. Bütün herşeyi sıfırdan herhangi bir kopyaya bağlı kalmadan yapınca bu tür eksiklikler çıkabiliyormuş.
Ben bu makinaları yaparken forumda bir tek profesyonel anlamda Taner Salar Ustam yapıyordu. Zaman içinde kendisiyle bir çok konuda yardımlaşmalarımız olmuştur fikir olarak.  Onunla hiç böyle bir rekabet, rakip olarak değilde abi kardeş ilişkisi sürdü ve devam ediyor. Şimdi ki konu ise benim makinayı değersizleştirip yeni bir makinanın doğumu yaklaşıyor gibime geliyor. Ustanın haricinde bakalım kimden gelecek merakla bekliyorum.
Kendi makinama yaptığım tabla vs.. Gelecek olursak oda şöyle oldu. Ben bıçak işinin ticari boyutundan çok hobi kısmıyla ilgileniyorum o yüzden makinayı kendi piyasa işlerimde ( 1991 yılında açılan bizzat kendimin 2000 yılından beri piyasaya yönelik torna kaynak üstüne çalıştığım iş yeri) kullanmak için özel olarak şekillendirdim herkes gibi bende iş yapıp ekmek yemek için uğraşıyorum. yada canım öyle istedi büyük yaptım. Yada makaraları altın kapladım bunda kimsenin birşey diyeceğini sanmıyorum sonuçta imalatını yapıp sattığım makina standart ve fotoları mevcut kimseye zorla satmadım. işin düşündüren kısmı kargoyla gönderip emir vaki yapmadım bizzat kendileri gelip kurulumunu görüp dağıtarak arabanın bagajına konuluncaya denk başında durmasıdır. Başka foto gösterip başka bir alet satılmadı. 3 ay boyunca telefonda onlarca sorudan sonra karar verilip alınan makina, yani video izlemekle bir anda gaza gelip alınan bir makina olduğunu düşünmüyorum.
İstanbul buluşmasında makina hakkında kafada soru işaretleri kalmaması için bizzat oraya da götürdüm. Yaklaşık 50 kişilik bir gruptu buluşmamız. Dileğen herkes makinayı kullandı hatta sıfırdan bıçak yapıldı bir kişiden bile olumsuzluk duymadım ki orada da hatrı sayılır ustalarımız vardı ki aynı makinadan bahsediyorum.
Şu "profesyonel" makina işine gelirsek. Ben birde amatör tip makina imalatı yaptığım için sınıflandırma ve işlevsellik olarak bunun daha kapasiteli olduğundandır.
Lastik kaplamasız ufak makaralar ise tam bir imkansızlık ürünü hatta bunda sevinilecek kısım kendi kullandıklarımda öyle bir çok kişiden aynı eleştiri geldi yapmaya karar verdim. Her zaman gönderdiğim firmaya gönderdim olduğu gibi geri gönderdiler aradım tek tek makara kaplayamayız cevabını aldım. En az 40 tane 50 tane gönderirsen yaparız dedi patronlar benimde ona gücüm yok maalesef. Bu arada kaplama firması Balıkesir de yok dışarı bağımlıyım. Evet vuruntu yapıyor tabi bu vuruntu zımparanın ek yerine gelince. Özellikle ince kumlarda. Hatta kendi kullandığım makinayı ben birde yan yatarlı olarak yaptım sehpalı falan vuruntuyu daha çok hissediyorum.
Demem o ki benim imalatını yapmış olduğum makinayı fazla gözünüzde büyütmeyin forumdaşlar standart işleri yapabilen orta seviyede işleri görecek bir makina fiyat olarak da değerlendirmesi sizlere kalmış. Nacizane kendimce tasarlayıp yaptım ve kullanıyorum yoksa yurt dışına kursa falan gitmedim. Daha iyi, işlevsel makinalar yapmanız dileğimle. Bu konu hakkında yazacaklarım bu kadardır. Bir daha da cevap hakkımı kullanmayacağım.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #9 : 16 Ağustos 2015, 02:05:20 »
" Ben bu makinaları yaparken forumda bir tek profesyonel anlamda Taner Salar Ustam yapıyordu. "   tarık usta  profesyonel değilde  amatör diyelim.  senin imkanların maalesef bende yok tornacı ve frezeci ustalarımın, kaplama ve lazercileri saymıyorum  arasında mekık dokumaktan canım çıktı.  makınenın nasıl ortaya çıktığını  ıyı bılıyorum.

amaca göre  ıstekler olacaktır  . yapılan buyuk makıneler Tarığın,ki ve benim yaptığım modlamaya uygundur. taşlama vs takılabılır.  ama gerçekten iş dışarıdan görüldüğü gibi değil .
ben aparat kullanılacak makınelerde ön tablayı bıraz daha  kalınca tutuyorum  esneme olmaması için.  esneme olduğunda  profılın ağız taşlamaları farklı oluyor. serbest taşlamada malzemenın incelığı pek bırsey fark ettırmez.  mesela benım makınada  ön tabla 10 mm kalınlığında ve 59 hrc sertlıkte yuzey taşlandı takılma olmaması için.  ancak bunun malıyetı bana 250 tl mal oldu  bır başkası kendı makınesınde  aynı tablayı ıstese bunu makınanın fıyatına eklemek zorundasınız.

bu arada ınce kumlarda bındırme olarak yapıstırılmıs hangı marka  zımpara olursa olsun , tekerler yada parmak taşlamalar kaucuk kaplanmış dahi olsa vuruntu yapıyor.

makınalar konusunda takıldığım yerlerde senden bılgı aldım ve deneyımlerıme dayanarak bıldıklerımı aktardım verdığın bılgıler için birkez daha tesekkur ederim  :)

umarım bu makınanın artıları ve eksılerı  tartışma konumuna doğru ilerlemez.  eksıkler olacaktır ama düzeltilebilinir.

parmak taşlamaların kauçuk kaplanması konusunda adet sınırı olmadan sana yardımcı olabılırım.

“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

Gökhan Polat

• 103
  • Meslek: *
  • Yer: Malatya
« Yanıtla #10 : 16 Ağustos 2015, 02:28:34 »
merhaba Ustalarım, nerde deneyim ettiğimi paylaşmayacağım ama kmg roobust model makinadada vuruntu var.konu ordan devam ettiği için paylaşmak istedim.
ULULARDAN BİR KUTLU FERMAN OLA. VUR YİĞİDİM VUR Kİ VATAN VAR OLA!!!!!

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
« Yanıtla #11 : 16 Ağustos 2015, 02:40:04 »
Tabla granitten olsa nasıl olur acaba? Hem sert, hem ucuza gelir, hem de yüzeyi iyi cilalanabilir. Bağlantı sağlam yapılmışsa esnemez, öyle bir avantajı da var.

"Granit kırılır" diye endişe etmeyin. Makineyle olan bağlantı kaliteli ise sorun çıkmayacaktır. Bülent Usta (scandi her şeyi keser diyen ustamız) kullanıyormuş granitten tablayı.
« Son Düzenleme: 16 Ağustos 2015, 02:57:02 Gönderen: egeleme_rampasi »

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #12 : 16 Ağustos 2015, 09:12:06 »
Ben soğuk çekmeden tabla yaparak sorunu çözdüm. Bülent ustanın granit tablasını inceleme şansım oldu gayet işlevsel. Düz ve oturaklı bir zemin elde ediyorsunuz. Temizlemesi de çok daha kolay oluyor. İleride yapmayı düşünebilirim.
Okinawian

gökhan bakla

• 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
« Yanıtla #13 : 16 Ağustos 2015, 11:18:46 »

Daha önce bir kaç kez kullandığım bir makine olduğu için yaşadığınız sorunları dikkatlice okudum. Yalnız şöyle bir durum var, şu " öneri " kısmı olmasa bu yazılanları yapıcı eleştiri olarak algılardım ama o son kısım tüm yazdıklarınızın da anlamını değiştirmiş ...

alperuzel

• *
  • 515
« Yanıtla #14 : 16 Ağustos 2015, 13:25:17 »
Bu arada şöyle bir mana çıkmasını istemem " Makine pazarından payistiyorum". Asıl anlatmak istediğim Pro diye satılan ve profesyonel bıçak yapımcılarına hitap eden bir makinenin bu kadar maliyetsiz ve basit hatalar yüzünden işlevsiz hale gelmesidir gayetde amatörleşmesidir.Madem sağını solunu "standart" işlevleri için kendim revize edeceğim neden profesyonellere profesyonel makina diye tanıtılıyor anlamış değilim öyle bir durum varsa 20gün uğraşır kendim yaparım. KGM yapmakda kastım da ben bir tornacı değilim ama tornacıların desteğiyle daha yüksek performanslı bir makine yapabilirim yapabilirsin yapılabilir. Öylede yapacağım İNŞAALLAH. Selamlar...

Değerli Ustalar şimdi alıntı yaptığım mesajımda makine yapma  konusunu izah ettim gözden kaçırıyorsunuz sanırım. Doğru manayı yakalayabilmeniz için tekrar okumanızı rica ederim. Makineleri biraz araştırıp ve aldığım makineyi kullandıktan sonraki düşüncelerimi paylaştım. Asıl mesele takdir edersiniz ki makine yapmam değil. Yaparsam da bu haznedar makinesini ve bu makinede yaşadığım sıkıntıları değiştirmez konuyu da değiştirmemeli diye düşünüyorum . Yanlış açıdan bakıp olayın özünü aklınızda söndürmüş olursunuz diye düşünüyorum.

Bu konuyu açmamdaki neden kimseyle tartışmak,kalp kırmak yada kötü göstermek değil. Benim amacım hakkında hiçbir kullanım deneyimi paylaşılmamış bir makineyi , almam gereken makinede ne tip özellikler aramam gerektiğinide bilmeden almış olmam ve mağduriyet yaşadığım konular.

Bu forumda boranın 150 pirge nin 25 TL lik bıçakları her türlü eleştiriyi alıyor ve akabinde de forumdakiler bunları alacağıma kendim yaparım diyebiliyor bunu söyleyenlerle ben aynıyım, o güzel kardeşlerime deniyor mu ki kendi bıçağının reklamını yapıyorsun bora eleştirirken ? Hayır bu güzel kardeşlerim bir bıçak almış ya memnun kalmamış yada arkasında durulmamış onlarda kendi yapmaya karar vermiş kimi gough kopyalamış kimi başka bişey. Bu reklam değildir sebeptir sonuçtur benimki de aynıdır ( Ustalarımı yöneticilerimi tenzih ederim kişisel laf atma değil düşünce ve yorum farkıdır ) ve  firma sahipleri konuya da olumlu olumsuz dahil olmadı kullanıcı yorumu sonuçta ve benimki de kullanıcı yorumu . 3000 TL gibi yüksek meblağ ödeyip aldığım makine hakkında yorum ve tecrübelerimi hakaret ve yalan katmadan anlatmaya çalıştım söylemek de yorumlamak da da özgür olduğumu düşünüyorum akabindede bu makineden almak yerine kendim yapmayı akıllıca ve ekonomik buldum. Ve  Tarık usta bana da cevap hakkı doğurmuş tartışmaya girmeden edebi bozmadancevaplamak istiyorum açıklamalarım var.

1 ) Makineyi almadan önce bir makinede mutlaka ama mutlaka bulunması gereken standart özellikleri bilmiyordum. Kendi aklıma gelen şuan benim için ufak tefek soruları sordum tarık usta dan da cevap aldım. O an için tatmin oldum.

2 ) Tarık usta nın dükkanına gittim. Makine toplanmışmı noksan parça varmı boyası cilası yerindemi diyede baktım tamam güzel bagaja koyun dedim zahmet edip koydular elemanlar sağolsun. Ama baktığım şey tabla kalınlığı teker boyutları taşlama tabla boyu ve yapısı açı davası falan değildi bunlara bakıp bunlara göre karar vermem gerektiğini sonra almam gerektiğini bilmiyordum çünki araştırmadım ve makine hakkında teşekkürler ve elinize sağlık dan  başka ( o yorumların kullanıcı yorumu olduğuda belli değildir ) yorum okumadım görmedim.

3) Bu makinenin sıkıntıları hakkında tarık ustaya onlarca dönüş yapılmıştır muhtemelen ama ortada aleni söyleyen olmadığı ve ciddi manada incelemeyi yalnızca ben yazdığım sorunları ortaya aleni döktüğüm için illaki var ise oklar beni hedef gösterecektir gocunacak bir şeyim yok fotoğraflar ortada. Makineyi toplantıda tanıtımda "kısa bir süre" kullanıp yorumlayan ustalar ise başımın tacıdır 50 si içinde en iyisi kimse buyursun gelsin yol ve konaklama masrafları bana ait olmak üzere makineyi birde burada denesin.

4) Tarık usta dostum arkadaşım değildir forumdan tanıdığım makine imalatcısı muhabbetim olan bıçak sever bir kimsedir konu kişiliği değil işin ticari boyutu ve sattığı makinedir . Ama sonuç o standart haline getirdiği makineyi satan bir satıcı  alıp memnun kalmayan bir müşteriyim ar .
  Kendisi kesin bir şeklide biliyor ki bu makinenin tablası düz ve sağlam olmak zorunda bunuda standart özellik olarak kullanıcıya sunmak zorunda bilerek veya bilmeyerek bunu sağlayamadıysa da arkasında durmak zorundadır. Ben bir müşteri olarak , satıcı tarık ustaya bu tabladan şikayette bulunduğumda , tarık usta tutupta bana  30 tl lik parça kendin kestiriver diyorsa kusura bakmayın 1000 tl lik arızada olsa çıt çıkarmam minnetim yoktur . 30 liralık parçada değildir. Ben başta dikkat etmesem de ilk yaptığı makine değildir kendisi bu tablayı 30 tl ye kestirip 100 tl ye taşlatıp 100 tllik bir kola bağlayıp satmalıdır içi boş alüminyum profilin ucuna 15 cm 30 x 30 alüminyum kaynatmayla bu iş olmaz kendiside adı gibi bilir ustadır sonuçta. Sonuçta ödediğim paranın hakkı budur "bence". 2 tl 2 tl kazandığım için çok kıymetlidir param verdim mi hakkını almak isterim herkes gibi.

5) Tarık ustanın makinesini çok araştırmadan almamdaki sebeplerden biride , bu usta makineyi tasarlamış yada kopyalamış beni ilgilendirmeden bir makine yapmış Benim aldığım belki 5 inci belki 55 inci makinedir. Bugüne kadar sıkıntıları bu ustaya söylenmiş o da düzelte düzelte sıkıntısız ve mükemmel bir hale getirmiş her standart özelliği oturmuş mükemmel bir makine olmuştur artık sanmamdır. Ama gördüm ve görüyoruz ki birincide beşincide elli beşincide aynı tek kalıptan çıkmış Fatih usta dahil tarık ustaya geri dönerek tabla ve ayağı hakkında yorum yapıp kendileri tablaları şunları değiştirmiş usta hala revize edip makinesinide düzeltmemiştir görülüyor ki anlaşılıyorki. İlla herkes biyerinden düzeltecek.

E şimdi güzel insanlar güzel ustalarım ben makineyi almışım kullanmışım deneyimlemişim fotoğlamışım sonrada demişim ki bakın bu makineye şu kadar para verdim. Bu makinede bu paraya rağmen standart sunulması gereken özellikler yok illa düzeltimesi gereken yerler var  ustası bir tablanın bile arkasında durmadı kendin yapıver dedi ona göre davranın , o para az para değil daha iyisini biraz zahmetle kendinizde yapabilirsiniz bende öyle yapmaya karar verdim deyip ilk aleni ama olumsuz yorumu yapmışım diye zan altında kalıp kötü duruma düşmek istemem yani açıkcası. Benim kimseyle derdim yok ki derdim makineyle ve arkasında durulmamasıyla alakalı. Fotoğraflarda gösterdiğim arızalar mevcut giderilmesi gerek. Genelinde böyle değilse benim makine revize edilmeliydi ama tablaya bile kendim yapıvermem söylendi diğerleri sağlamsa benim suçum nedir ? Geneli böyle isede genel durumu anlattığım gibidir. Durum budur yanlış birşey söylediysem iftira varsa özür dilerim ....

Birde makinenin kopya olup olmaması beni ilgilendirmez düzgün çalışıp çalışmaması ilgilendirir yinede bir forumda bir fotoğrafa denk geldimde öyle işte.....    http://www.wilmontgrinders.com/Pages/aboutus.aspx

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #15 : 16 Ağustos 2015, 14:04:12 »
Bahsedilen sorunlar çözülemeyecek sorunlar değil. Zaten bu parçalar demonte olduğu için kolaylıkla değiştirilebilir. Kaldı ki bu parçaların yanında daha yapılabilecek çok fazla aparat var. İnternette araştırılma yapılırsa kişinin kendisine uygun bir aparatı veya tablayı yapması da uygun. Kimisi illaha büyük tabla ister başkası tabla bile kullanma ihtiyacı hissetmez. Tablanın titreşim yapmayacak şekilde olması en uygunu herhalde. Seri üretim bir iş yapılıyor ise herkesi hoşnut etmek pek mümkün değil herhalde. Genel olarak bakıldığında yapıcı eleştiri her zaman güzeldir.

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #16 : 16 Ağustos 2015, 14:10:31 »
merhaba tarık ustanın makinesini toplantıda kısa bir süre inceledim ama sürekli çalışmadan makinedeki sıkıntıları görmek imkansız.  gördüğümüz sıkıntıları da inceleme  şeklinde  paylaşmak gerçekten çok önemli .hem  makineyi alacak hemde imal edene fikir verir.
konuyla bir ilgisi yok belki ama yeri gelmişken bende paylaşmk istedim. amacım ortamı germek yada herhangi bir şey talep etmek deği
bende yaklaşık 2.5-3 yıl önce taner ustadan özgür usta aracılığı ile bir makine almıştım. makineye yaklaşık 2200  tl verdim. makinede ek hiçbir aparat yoktu kasnak tan devirli idi  üstelik tablada 20x20 idi  :) tabi çok sonraları anladım ki çok fahiş fiyata makine almışım bana özel kayış diye 200 tl fark alınıp takılan kayışta ilk gün koptu ekstra tabla maliyeti vs onlarıda saymıyorum şimdi anlıyorumki insanlar kızsa da kırılsada buradan yaşadığımız olumsuzlukları geç kalınmış olsada paylaşmamız şart en azında makine alacak arkadaşlara fikir vermiş oluruz

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #17 : 16 Ağustos 2015, 15:52:23 »
makınanın kısıye göre kullanım amacı değişkendır buna göre ılave aparatlar yada düzelmeler yapılabılır. eksık görduğumuz kısımlar makınayı yapan kısıyle görusulup duzeltılebılır.

yazılarında artı ve eksıler gayet anlanabılır seklınde yazılmış alper. yanlız son cümleler beş adet kgm klonu yapacağım  şeklınde yazman  konunun başka bır şekılde anlaşılmasına yol açmış. bır kez daha dıyeyım en ıyı makıne  işimizi en güzel ve pratık şekılde yapmaya yarayan makınedir. ıster bunu satın alalım ıstersek kendımız yapalım. ve ıhtıyaçlar doğrultusunda modlanabılır olmalıdır.

merhaba tarık ustanın makinesini toplantıda kısa bir süre inceledim ama sürekli çalışmadan makinedeki sıkıntıları görmek imkansız.  gördüğümüz sıkıntıları da inceleme  şeklinde  paylaşmak gerçekten çok önemli .hem  makineyi alacak hemde imal edene fikir verir.
konuyla bir ilgisi yok belki ama yeri gelmişken bende paylaşmk istedim. amacım ortamı germek yada herhangi bir şey talep etmek deği
bende yaklaşık 2.5-3 yıl önce taner ustadan özgür usta aracılığı ile bir makine almıştım. makineye yaklaşık 2200  tl verdim. makinede ek hiçbir aparat yoktu kasnak tan devirli idi  üstelik tablada 20x20 idi  :) tabi çok sonraları anladım ki çok fahiş fiyata makine almışım bana özel kayış diye 200 tl fark alınıp takılan kayışta ilk gün koptu ekstra tabla maliyeti vs onlarıda saymıyorum şimdi anlıyorumki insanlar kızsa da kırılsada buradan yaşadığımız olumsuzlukları geç kalınmış olsada paylaşmamız şart en azında makine alacak arkadaşlara fikir vermiş oluruz

Mehmet   o zamanlarda makınalar kasnaklı ve  sana verdığım şekılde yapıyordum , ayrıca hobi olarak bunu yaptığımı sen yanıma geldiğimde belirtmiştim  ;) yanında makıneyı çalıştırdım kontrol ettin ve aldın. fıyatındada sana indirim yapmıştım hatırlıyorsan. bu arada makınanın alımınyum kısımları 7000 serısı bılyaları japondu. bunlar fıyata etkı eder .

tarnacıda yada kıme yaptırıyorsan adetlı yapımda fıyat dahada düşer. mısal makınanın işlerını yapan tornacı ustam bır makınadakı işçiliğine 750 tl isterken beş tane yaptırınca adet fıyatını  500 çeker buda makınanın fıyatına yansır.

kayısa gelınce   yurt dışında bu makınelerde kullanılan vıbrasyonu önleyen derı kayışlardan buyuk uğrasılardan sonra sana buldum.  özellığı vıbrasyonu önler ve kaydırma yapmaz. ancak gerdırmeyı yaparken  dıkkatlı olman gerekır fazla gerdırırsen yırtılır nihayetinde deri kayıştır.
fiyatını yanlış hatırlıyorsun bence bır kez daha hafızanı kontrol etmende fayda var.
bana bana makınedekı kullanışsız bölumlerı ıle ılgılı gerı dönuş yapanlara  bende düzeltmeler yaparak gerı döndüm şimdiye kadar. benım yapmadığım makınalarda buna dahil.

ancak olumsuz bır geri dönüş senden gelmedi buda makınenın stabıl olduğunu gösterır benım için.

bunu sende söylemişsin  ;)

http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=5892.0

"Arkadaslar taner ustaya yaptirdigim bant zinparami satiyorum makina kasnak ve invertör disinda  taner ustanin son yaptigi makinalarla ayni ozelliklerde dir makinada hicbi sıkınti yok sonderece guzel calısiyo tablasını degistirip paslanmaz mazemeyle buyukbi tbla yaptirdim "

keşke bu fıyat konusunda sıkıntını bana daha önce söyleseydin. makınamı geri alabilirdim ...
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

alperuzel

• *
  • 515
« Yanıtla #18 : 16 Ağustos 2015, 17:34:44 »
Birşey daha eklemek istiyorum makine yorumuma. Kullandığım makineye ait dik taşlama tablası alüminyumdan yapılmış. Fotoğrafta görülen dikine çizgileri 50 bilemedin 100 saat kullanım ardında zımpara oluşturdu ve şuan tırnağa geliyor. Buda bıçağın taşlanan hattında istenmeyen derin çizikler oluşturuyor. Buda yüzey temizliğinde işlem süresinin uzamasına neden oluyor. Fotoğrafın ortasında bulunan enine kahverengi bölge ise profil çkarırken oluştu.....

Haznedar

• 1576
  • 0541-572 93 44 1983 / Tarık HAZNEDAR
  • Meslek: Tornacı
« Yanıtla #19 : 16 Ağustos 2015, 17:51:31 »
Ama sen iyice pislik yapmaya başladın. Onca malzeme satışı gerçekleştirip malzemeden anlamayan, anlamadığı halde de haladaha çamur atman hiç olmuyor. 1. si o kare kollar 30x30x3 mm profil malzeme Alüminyum değil. 2. si ise arka dayama malzemesi 50x10 soğuk çekme lama oda Alüminyum değil. Her gördüğün beyaz malzemeyi alüminyum sanma hepsi çinko kaplamadır. Cıvataların beyaz olması gibi düşün.

Sen bu işin bütününde makinayı iade etmek filan mı istiyorsun onu söyle. Edebiyat parçalamaya hiç gerek yok açık açık konuşalım.

Kullandığım kelimelerde de bir saygısızlık varsa eğer hakkımda gereğinin yapılmasını rica ediyorum.