Bu arada şöyle bir mana çıkmasını istemem " Makine pazarından payistiyorum". Asıl anlatmak istediğim Pro diye satılan ve profesyonel bıçak yapımcılarına hitap eden bir makinenin bu kadar maliyetsiz ve basit hatalar yüzünden işlevsiz hale gelmesidir gayetde amatörleşmesidir.Madem sağını solunu "standart" işlevleri için kendim revize edeceğim neden profesyonellere profesyonel makina diye tanıtılıyor anlamış değilim öyle bir durum varsa 20gün uğraşır kendim yaparım. KGM yapmakda kastım da ben bir tornacı değilim ama tornacıların desteğiyle daha yüksek performanslı bir makine yapabilirim yapabilirsin yapılabilir. Öylede yapacağım İNŞAALLAH. Selamlar...
Değerli Ustalar şimdi alıntı yaptığım mesajımda makine yapma konusunu izah ettim gözden kaçırıyorsunuz sanırım. Doğru manayı yakalayabilmeniz için tekrar okumanızı rica ederim. Makineleri biraz araştırıp ve aldığım makineyi kullandıktan sonraki düşüncelerimi paylaştım. Asıl mesele takdir edersiniz ki makine yapmam değil. Yaparsam da bu haznedar makinesini ve bu makinede yaşadığım sıkıntıları değiştirmez konuyu da değiştirmemeli diye düşünüyorum . Yanlış açıdan bakıp olayın özünü aklınızda söndürmüş olursunuz diye düşünüyorum.
Bu konuyu açmamdaki neden kimseyle tartışmak,kalp kırmak yada kötü göstermek değil. Benim amacım hakkında hiçbir kullanım deneyimi paylaşılmamış bir makineyi , almam gereken makinede ne tip özellikler aramam gerektiğinide bilmeden almış olmam ve mağduriyet yaşadığım konular.
Bu forumda boranın 150 pirge nin 25 TL lik bıçakları her türlü eleştiriyi alıyor ve akabinde de forumdakiler bunları alacağıma kendim yaparım diyebiliyor bunu söyleyenlerle ben aynıyım, o güzel kardeşlerime deniyor mu ki kendi bıçağının reklamını yapıyorsun bora eleştirirken ? Hayır bu güzel kardeşlerim bir bıçak almış ya memnun kalmamış yada arkasında durulmamış onlarda kendi yapmaya karar vermiş kimi gough kopyalamış kimi başka bişey. Bu reklam değildir sebeptir sonuçtur benimki de aynıdır ( Ustalarımı yöneticilerimi tenzih ederim kişisel laf atma değil düşünce ve yorum farkıdır ) ve firma sahipleri konuya da olumlu olumsuz dahil olmadı kullanıcı yorumu sonuçta ve benimki de kullanıcı yorumu . 3000 TL gibi yüksek meblağ ödeyip aldığım makine hakkında yorum ve tecrübelerimi hakaret ve yalan katmadan anlatmaya çalıştım söylemek de yorumlamak da da özgür olduğumu düşünüyorum akabindede bu makineden almak yerine kendim yapmayı akıllıca ve ekonomik buldum. Ve Tarık usta bana da cevap hakkı doğurmuş tartışmaya girmeden edebi bozmadancevaplamak istiyorum açıklamalarım var.
1 ) Makineyi almadan önce bir makinede mutlaka ama mutlaka bulunması gereken standart özellikleri bilmiyordum. Kendi aklıma gelen şuan benim için ufak tefek soruları sordum tarık usta dan da cevap aldım. O an için tatmin oldum.
2 ) Tarık usta nın dükkanına gittim. Makine toplanmışmı noksan parça varmı boyası cilası yerindemi diyede baktım tamam güzel bagaja koyun dedim zahmet edip koydular elemanlar sağolsun. Ama baktığım şey tabla kalınlığı teker boyutları taşlama tabla boyu ve yapısı açı davası falan değildi bunlara bakıp bunlara göre karar vermem gerektiğini sonra almam gerektiğini bilmiyordum çünki araştırmadım ve makine hakkında teşekkürler ve elinize sağlık dan başka ( o yorumların kullanıcı yorumu olduğuda belli değildir ) yorum okumadım görmedim.
3) Bu makinenin sıkıntıları hakkında tarık ustaya onlarca dönüş yapılmıştır muhtemelen ama ortada aleni söyleyen olmadığı ve ciddi manada incelemeyi yalnızca ben yazdığım sorunları ortaya aleni döktüğüm için illaki var ise oklar beni hedef gösterecektir gocunacak bir şeyim yok fotoğraflar ortada. Makineyi toplantıda tanıtımda "kısa bir süre" kullanıp yorumlayan ustalar ise başımın tacıdır 50 si içinde en iyisi kimse buyursun gelsin yol ve konaklama masrafları bana ait olmak üzere makineyi birde burada denesin.
4) Tarık usta dostum arkadaşım değildir forumdan tanıdığım makine imalatcısı muhabbetim olan bıçak sever bir kimsedir konu kişiliği değil işin ticari boyutu ve sattığı makinedir . Ama sonuç o standart haline getirdiği makineyi satan bir satıcı alıp memnun kalmayan bir müşteriyim ar .
Kendisi kesin bir şeklide biliyor ki bu makinenin tablası düz ve sağlam olmak zorunda bunuda standart özellik olarak kullanıcıya sunmak zorunda bilerek veya bilmeyerek bunu sağlayamadıysa da arkasında durmak zorundadır. Ben bir müşteri olarak , satıcı tarık ustaya bu tabladan şikayette bulunduğumda , tarık usta tutupta bana 30 tl lik parça kendin kestiriver diyorsa kusura bakmayın 1000 tl lik arızada olsa çıt çıkarmam minnetim yoktur . 30 liralık parçada değildir. Ben başta dikkat etmesem de ilk yaptığı makine değildir kendisi bu tablayı 30 tl ye kestirip 100 tl ye taşlatıp 100 tllik bir kola bağlayıp satmalıdır içi boş alüminyum profilin ucuna 15 cm 30 x 30 alüminyum kaynatmayla bu iş olmaz kendiside adı gibi bilir ustadır sonuçta. Sonuçta ödediğim paranın hakkı budur "bence". 2 tl 2 tl kazandığım için çok kıymetlidir param verdim mi hakkını almak isterim herkes gibi.
5) Tarık ustanın makinesini çok araştırmadan almamdaki sebeplerden biride , bu usta makineyi tasarlamış yada kopyalamış beni ilgilendirmeden bir makine yapmış Benim aldığım belki 5 inci belki 55 inci makinedir. Bugüne kadar sıkıntıları bu ustaya söylenmiş o da düzelte düzelte sıkıntısız ve mükemmel bir hale getirmiş her standart özelliği oturmuş mükemmel bir makine olmuştur artık sanmamdır. Ama gördüm ve görüyoruz ki birincide beşincide elli beşincide aynı tek kalıptan çıkmış Fatih usta dahil tarık ustaya geri dönerek tabla ve ayağı hakkında yorum yapıp kendileri tablaları şunları değiştirmiş usta hala revize edip makinesinide düzeltmemiştir görülüyor ki anlaşılıyorki. İlla herkes biyerinden düzeltecek.
E şimdi güzel insanlar güzel ustalarım ben makineyi almışım kullanmışım deneyimlemişim fotoğlamışım sonrada demişim ki bakın bu makineye şu kadar para verdim. Bu makinede bu paraya rağmen standart sunulması gereken özellikler yok illa düzeltimesi gereken yerler var ustası bir tablanın bile arkasında durmadı kendin yapıver dedi ona göre davranın , o para az para değil daha iyisini biraz zahmetle kendinizde yapabilirsiniz bende öyle yapmaya karar verdim deyip ilk aleni ama olumsuz yorumu yapmışım diye zan altında kalıp kötü duruma düşmek istemem yani açıkcası. Benim kimseyle derdim yok ki derdim makineyle ve arkasında durulmamasıyla alakalı. Fotoğraflarda gösterdiğim arızalar mevcut giderilmesi gerek. Genelinde böyle değilse benim makine revize edilmeliydi ama tablaya bile kendim yapıvermem söylendi diğerleri sağlamsa benim suçum nedir ? Geneli böyle isede genel durumu anlattığım gibidir. Durum budur yanlış birşey söylediysem iftira varsa özür dilerim ....
Birde makinenin kopya olup olmaması beni ilgilendirmez düzgün çalışıp çalışmaması ilgilendirir yinede bir forumda bir fotoğrafa denk geldimde öyle işte.....
http://www.wilmontgrinders.com/Pages/aboutus.aspx