asitli içeceğe atayım gitsin o zaman öneriler ve paylaşılan deneyimler için ayrıca teşekkür ederim. Satarken uyaracağım bundan sonra bak abi bı bıçak çalışkan bıçak kendisi tembelliği sevmediği gibi sahibinin tembelliğinede çok kızarır bozarır
yapmamak en iyiside napalım soğuğum bı çeliklere. Bu arada dövülerek yapılmış olsaydı paslanma sürecine etki edermiydi gibide bir soru aklıma gelmedi değil ?
Sade yada portakallı değil, Cola'ya atmanız gerek.
Dövmenin etkisi olmaz.
Bakım ve yağlama eksiğine karşı karbon çelik bıçaklarda çare çok:
- Bıçağı (tabanca tüfekler için olan) soğuk meneviş boyası ile boyayabilirsiniz
- Cola'da bekleterek fosfatlayabilirsiniz
- Damascus bıçaklarda uyguladığımız gibi asitle karartabilirsiniz.
- Hardalla yada diğer bir çok gıda ile karartabilirsiniz.
- Egzoz boyası ile boyayıp fırınlayabilirsiniz.
- Elektrikle dağlamadaki gibi elektrik akımıyla bıçağı karartabilirsiniz.
-
Su verme ve menevişlemeyi fırında yapıyorsanız ve özellikle çeliğinize suyu yağda veriyorsanız çeliği basbayağı olduğu gibi bırakabilirsiniz.
Yelkenleri çok çabuk suya indirmenize gerek yok.

Bunların hepsini yaptım sayılır. İş görüyorlar....