hepinize çok teşekkürler..
Bizim gibi çulsuzlara destek olan Eylem arkadaşımız da büyük bir teşekkürü hakkediyor..

bu işin olmasında eylemin büyük payı var, sağ olsun cuma günü bir ricamla aldı malzemeyi, bir dünya yol katedip koptu geldi, bütün günde hiç durmadan çalıştık, ama geldiğini de değmiştir umarım

emre işin aslı bu yumurtayı dövmeyi pek düşünmüyorum, üst ve alt kısımlardaki görünen dentrit yapı, yumurtanın tamamının bu yapıya sahip olduğunun bir kanıtı zaten, ayrıca 200 yılı aşkın bir zamandan sonra bu topraklarda yapılan ilk dımışki yumurtasını bu hali ile saklamayı düşünüyorum.
hunharca emellerimi bundan sonrakiler için saklayacağım.

nede olsa artık yolu biliyoruz, bundan sonra ilk fırsatta bir iki tane daha yapmaya çalışacağım.
deneme olduğu için çok ayrıntı verip sizi yanıltmak istemem. daha doğru olanın hangisi olduğunu bulmaya çalışıyoruz.
çelik olarak pik demir ve düşük karbonlu bir demir kullandık. %1,8 yada 1,9 C karbona sahip bir yumurta yapmak istedik ve karışımı buna göre ayarladık, kıvılcım testini yapmayı akıl edemedik zira ben o ara kopmuşum, köydeki eve gelince aklımız başımıza geldi!!
daha öncede dediğim gibi bu bir denemeydi ve asıl olay bundan sonrakilerde gelişecek.
bu arada hycast kaç derecede eriyordu ? zira ilk demede ki hycast pota mum gibi erimiş te