Bıçak Sanatı - Forum

TRAKYA'DA DIMIŞKİ ( wootz & bulat ) YAPIMI

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
Ynt: TRAKYA'DA DIMIŞKİ ( wootz & bulat ) YAPIMI
« Yanıtla #40 : 25 Ocak 2011, 09:07:39 »
bildiğim kadarıyla müzelerdeki eserler o bölümde görevli bir kişiye şahsen zimmetleniyor. o eserin muhafazası ve koruması müze içindeki yetkili birimleri ilgilendirdiği gibi en çok o şahsı ilgilendiriyor. ve genelde, gerekli yazılı izinler vs hep birimi muhatap aldığından, son söz sahibi olan oradaki memur izin vermeme hakkına sahip oluyor. teorik olarak, elinizde cumhurbaşkanı imzalı "şu kılıcın incelenmesi için şu arkadaşlara gerekli imkanların tanınmasını istiyorum" şeklinde bir yazı olsa bile, oradaki üzerine zimmetlenen şahıs, "şimdi işim var, daha sonra gelin" deme hakkına sahip. kraldan çok kralcı olma hakkı var anlayacağınız. en azından bu durum topkapı sarayındaki kütüphanede mevcut kıymetli yazma eserler için bu şekilde idi. sanıyorum aynı durum tüm eserler için de geçerlidir.

fakat öncelikle saray müdürüne giderek durumu izah etmek ve gerekli bir yol-yordam tavsiyesi almak oldukça mümkün gözüküyor. ilber ortaylı nın duyarlı bir "müze müdürü" olduğunu söylemişlerdi vakti zamanında. ve sanıyorum bu manada ulaşılıp danışılması çok zor bir kişi de değil.

bence bu fikir dursun şöyle bir kenarda. hele bir tatara mızı yapıp gelelim. o vakte kadar belki numunelik bir kaç yumurtamız daha olur. elimizde bu manda somut örnekler olduğunda kapıların daha rahat açılacağına inanıyorum.
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

gökhan bakla

• 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
« Yanıtla #41 : 25 Ocak 2011, 09:22:31 »
aynen katılıyorum emin,

bence bizim gibi düşünen insanlar da az değil, çoğu insana bu olayı anlatınca dikkat kesilip sonuna kadar dinliyor, umarım bir gün İlber hocam gibi biride bizi sonuna kadar dinlerse, o da bizi anlayacaktır.. ;)

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #42 : 25 Ocak 2011, 09:55:03 »
Artık fotoğraf da çektirmediklerini göz önüne alınca sanki her alanda ileriye gitmemişiz gibi görünüyor.

Televizyonlardaki "Topkapı'yı herkes görüp de ne yapacak?" tavrı ayrı bir muamma. Benim atalarımın kanlarıyla kazanılmış servetleri, harcı milletinin teriyle yoğrulmuş Topkapı'yı herkes görmesin diyene "Kimin malını kimden saklıyorsun." derler.

"O girmesin.", "Bu girip de ne yapacak?" zihniyetinin çarpıklığına örnek vermeye çalışmak bile beynimi döndürüyor. Kimbilir kaçımız Topkapı'yı çocukken görüp etkilenmiştir de şimdi bu forumu takip ediyordur? Daha ne örneği... Gözlerinin ışığı sönmüş dedeler olunca mı göreceğiz oraları? Bilim yanlızca diploması olanların yapabildiği mistik bir hokus pokus mudur ki bir yerlerde bir yüksek lisans yada doktora yapınca insanların araştırma yapması - o da yana yakıla- mazur görülebilir.

Ben bir şey üretir de hediye edersem aklıma ilk olarak Harbiye Askeri Müzesi ve Beşiktaş Deniz Müzesi geliyor. Hadi Deniz Müzesi ile dımışki yumurtası örtüşmüyor desek o halde Harbiye Askeri Müzesi derim.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #43 : 25 Ocak 2011, 10:29:53 »
beşiktaştaki deniz müzesinde bizi bu manda ilgilendiren, incelememizde fayda olacak bir kılıç var mı?
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #44 : 25 Ocak 2011, 10:53:48 »
Son yıllarda bir geçen sene işimin arasında ve kapanma saatine yakın olarak gezmiştim. Her ne kadar tarih olarak dımışkinin kayıp olduğu yıllar diye geçse bile II. Abdülhamit'e ait bir kılıç ilgimizi çekecek görünüşteydi. Karanlıkta ve çok yakından bakamadım ama sanki dımışki idi.

Deniz müzesinin en tatlı tarafı 3 Lira veriyorsunuz bir güzel fotoğraf çekebiliyorsunuz. Topkapı da fotoğraf için isterse 100 lira alsın gerçekten bir şeyi araştırdığım bir esnada bana komaz ama "yassah" deyince ip kopuyor. Zaten o "yassah"tan sonra kavga ettim Topkapı'da. Eşim de hem hat hem tezhip ile uğraşıyor hem de sanat tarihi okuyor. O ne yapacak, hat hocası resmi yazı mı yazacak?
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

gökhan bakla

• 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
« Yanıtla #45 : 25 Ocak 2011, 11:43:29 »
Aslında dımışki çeliğinin araştırılması ve üretimi konusunda pek çoğunuzun haberi olmayan sessiz sedasız ilerleyen bir projede var, kayahan beyin başını çektiği, benimde elimden geldiği kadar destek olmaya çalıştığım bir proje hali hazırda devam ediyor.

"tarihsel dımışki çeliklerin modern üretim yöntemleri ile ekonomiye kazandırılması" adlı bu projenin hazırlık aşamaları yavaş yavaş tamamlanıyor.

umarım yakın zamanda bunun detaylarını da sizlerle paylaşırız...  ;)
« Son Düzenleme: 25 Ocak 2011, 22:15:11 Gönderen: gökhan bakla »

Berke Boyacı

« Yanıtla #46 : 25 Ocak 2011, 16:07:39 »
 ??? Pat diye söylenirmi... Düşüp bayılacağım şimdi :D

Ş.Kaan Eren

• 712
    • Kendini başka bişey ilan edenlere cevap...
  • Meslek: Muhasebe
  • Yer: Marmaris
« Yanıtla #47 : 25 Ocak 2011, 18:19:49 »
??? Pat diye söylenirmi... Düşüp bayılacağım şimdi :D
:)) :)) :)) :)) :))
Bayıtlmasada heyacanlandırdığı kesin :2up
Cehalet Mutluluktur...

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #48 : 09 Eylül 2014, 20:58:35 »
abe emşerilerimin ellerine sağlık beyaaaaa
süpersiniz ustalar Trakyanın neresisi burası..?
Gökhan usta bende ziyaretine gelmek isterim.

han

• 13
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #49 : 06 Mart 2018, 00:41:20 »
Yanarım yanarım 2013 den 2016 ya kadar avel avel dolanıp durdum Tekirdağ da üniversite ayağına

Siteye 2012 de kayıt olmuşum aktif olsaydım yarım saat uzağımdaki  Malkaraya gider Gökhan ustaya çırak olurdum hafta sonları arada sırada...Olayı temelinden öğrenmiş olurdum

eşşeklik işte...
« Son Düzenleme: 06 Mart 2018, 00:44:59 Gönderen: han »
Ali den yiğit Zülfikar dan KESKİN kılıç yoktur ! (Cebrail A.S)