Bıçak Sanatı - Forum

komşu motorlu bileme makinası vercek,denemelik yardım isticem sizden

merttt9

• 1419
  • Meslek: Tekstil
  • Yer: Bursa
geçen yıllarda 50 tl di almamıstım.el taşı almıstım
bu sene baktım 150 tl civarı bu yüzden almadım..ama hep icimde kaldı bi deneseydim nasıl olurdu dedim
ileride bir komşu var.bir ara bileme yapmıstı ama evdeki tüm bıcak agızları bozmustu.acemi isi yani
keşke versede bende evde denesem baksam dedim.az önce aradım.tamam dedi bu aksam elimde olcak
motorlj olan sagda solda taş olan model
dediki solda kabasını alcan.sagda bilicen dedi
cok sevincliyim..tamam sizde bu cihazlar var ustasınız ama ben ilk denicem ve heyecanlıyım
bakalım agız sekli acısı kagıt kesme nasıl olcak..
resim video atarım..oleyyy

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
Bence beklentiyi düşük tutmakta fayda var...

merttt9

• 1419
el tasım var daha once calısma ekledim arkansas..ama agızda s harfi gibi saglı sollu zigzag yapıyorum
amacım fabrika cıkısı gibi dumduz ve parlak agız yapmak bakalım nasıl olcak
hem yeni baslayan denemeyenlere ornek konu olur.bir senedir testlere mola  vermistim
ama bıcakla alakalı denemeler yapmak ogrenmek hosuma gidiyor

İlkay Kadir Karaca

• *
  • 814
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: SAKARYA
Bence beklentiyi düşük tutmakta fayda var...

+1
İnsanlar sana yalan söylüyorsa bıçağını keskin tut.

Metin Sakin

• 404
  • Meslek: Uzay Mühendisi
  • Yer: İstanbul > Ümraniye
Çok bastırmamaya özen göster ağzın suyunu kaçırabilirsin bol bol da suya sok çalışırken :)
Eliyle çalışan işçidir; eli ve kafasıyla çalışan ustadır; eli, kafası ve gönlüyle çalışan sanatkârdır.

merttt9

• 1419
yardım için şimdiden herkese teşekkür

bimden 100 tl ye almış zamanı bilmiyorum,resim boyutunu forum otomatik küçültüyor sanırım...arşivim için yüksek boyut resim çektimde  ^-^

veren kişinin tarifi,sol taşta kabaca bileme olur,sağ taşta en son bileme olur dedi...zaten taşın yapısındanda anlaşılıyor

bıçağın sırtını demire daya ve ağızı yukarı tutup o şekilde bileme yap demiş,birazdaha inceleyip çalıştırayım şunu

merttt9

• 1419
1) odamda yerde parke üzerinde yapsam diyorum
2) plastik camlardan birisi durmuyor kırık yani göze kıvılcım kaçmasın camsız olurmu
3) yan tarafa bir kap su koyup bıçağı ara ara suya sokup çıkarsam olur değilmi,tavsiyeniz üzerine yapıcam,yani taşı sulandırmaya gerek yok sanırım
4) motorun sahibi bu şekilde tut demiş, aşşağıda resim var böyle tut ve sağa sola çek demiş,acaba doğrumu
yani sanki taş yukarıdan aşşağı döndüğünden dolayı ağızı bir anda kapıp aşşağı itecek ve bıçak sıkışacak fırlıcak gibi geliyor,bir sorun çıkarmasın

5) aşşağıdaki plastik vidalı olan demir,düzmü duracak yoksa eğimmi vercem,ayrıca taşa yakınlığı ne kadar olsun 1 mm mi yoksa 1 cm uzaktamı dursun

aşşağıdaki demir 20 derece kadar yatabiliyor,acaba dümdüzmü durcak yatmıcakmı ve taşa yarım cm uzakta olsa olurmu

ben bıçağın aşşağıdaki gibi tutulduğunu sanıyordum

« Son Düzenleme: 21 Temmuz 2015, 22:24:57 Gönderen: merttt9 »

İlkay Kadir Karaca

• *
  • 814
1)Odada yapmayın bence, kıvılcımlar her yere ulaşır eşyalara zarar verir, toz yapar.
2)Bir koruma gözlüğü edinin.
3)Su mutlaka kullanın.
5)Okulda, o aradan elindeki parçayı kaçıran arkadaşım az daha taşı patlatıyordu, aman dikkat edin.

merttt9

• 1419
banyoda yapabilirim
normal okuma gözlüğüm var onu takayım
taşı sulandırmıyorum bıçağı suya sokup çıkarcam,aslında böyle suya sok çıkar sok çıkar olursa çin malı bıçaklar pas içinde kalır gibime geliyor,sanırım bıçağın sıcaklığını almak içindi tamamdır

birde cesaret edemiyorum  :'(

adamın gösterdiği gibi ağızı yukarı tutarsam elden kaçar gibime geliyor,ağızı aşşağıda tutup bilesem iyi olmazmı acaba

İlkay Kadir Karaca

• *
  • 814
Bende buna benzer bir makine kullanıyorum. Çıkardığı tozlar her yere ulaşıyor. Banyoda yaparsanız orada kalan toz bir süre sonra sarı pas lekelerine dönüşecektir, balkon falan varsa orada yapın hem, o tozların solunmaması gerekli.
Okuma gözlüğü iş yapmaz malesef. iyi bir korumalı gözlük olmalı.
Sulama yöntemi ancak dediğiniz gibi bir kaptaki suya bıçağı daldırarak olur.
Casaret edemiyorsanız hiç girişmeyin derim. Bu aletler spiral kadar tehlikeli.
Hem bu aletler çok kaba bileme yapar. Bence elde bileme daha iyi.
« Son Düzenleme: 21 Temmuz 2015, 22:37:20 Gönderen: İlkay Kadir Karaca »

merttt9

• 1419
bileme yapsaydım kağıt kescektim kağıdı iyi kesmezmi takılmamı yapar o zaman hiç denemeyeyim

birde denersem bıçağın ağzını aşşağımı tutayım,yani yukarı yapan adam yanlışmı yapıyor

aslında tehlikeli gibi geldi,kapama düğmesine bastım 1 dakka sonra anca durdu,yavaşlaya yavaşlaya duruyor,elimi taşa deydirdim çok kötü bir anda aşşağı itti,yani bıçak olsa sıkışır fırlar

usta işine karışmamak hiç denememek lazım gibi geliyor

İlkay Kadir Karaca

• *
  • 814
Kağıdı kesecek performansa ulaşacağını sanmam, çok iyi bir el alışkanlığı olmadıktan sonra. Birde taşların değerleri nasıl acaba?
Bu işi yapanlar dayama falan kullanmıyorlar bildiğim ve gördüğüm kadarı ile. Tamamen ustalık isteyen bir iş.
Yapmayın öyle şeyler, dönen taşı ellemek falan. Aman diyim ???

merttt9

• 1419
bilgiler için sağol
o halde ben mutfaktan tatlı bıçağını alıp biraz sürteyim bakayım nasıl olcak,çakımı bozmak istememde
birde motoru çalıştırınca kapama düşmesine basıp tam yavaşlarken dayıcam ilk deneme yavaş dönerken olsun  C:-)

o halde bu aletler bilemek için değil,daha çok ağız açmak için kullanılıyor,yani şekil verilmemiş ağıza  üçgen şekli vermek için

« Son Düzenleme: 21 Temmuz 2015, 23:04:56 Gönderen: merttt9 »

İlkay Kadir Karaca

• *
  • 814
Motor kapalıyken yapmanı tavsiye etmem, ben okuldayken aynı şeyi yaptığımda hocamdan sağlam bir tokat yemiştim ''O size zarar vereceğine ben vereyim.'' demişti.

Serkan KUŞÇU

• *
  • 640
  • Meslek: Metalurji ve Malzeme Mühendisi
  • Yer: Ankara
Bu aletle yapmayı düşündüğünüz herşey hüsrana yol alacaktır %99.  :(
Çok uzun yıllar önce bir sürü bıçağımı katlettikten sonra bu taş motorlarına tövbe ettim.
En temizi bol bol forumda adı geçen çin malı 20 dolar civarı taşları ile beraber açılı bileme aparatlarından alın hayalleriniz gerçek olsun  ;)
Bu aletide çok zorlamadan, kaba işlerde kullanın sadece  ;)
Cehalet ne güzel şey, Her şeyi biliyorsun ;)

hüseyin75

• 937
  • Yer: Silifke
Çok uzun yıllar önce bir sürü bıçağımı katlettikten sonra bu taş motorlarına tövbe ettim.
En temizi bol bol forumda adı geçen çin malı 20 dolar civarı taşları ile beraber açılı bileme aparatlarından alın hayalleriniz gerçek olsun  ;)
+1 000 000 000

merttt9

• 1419
sağolun arkadaşlar
cesaret edip denedim hiç korkulacak şey yokmuş
sırt yukarıda,ağız aşşağıda olsada oluyor
sırt aşşağıda,ağız yukarıda olsada oluyor,yani adamın tarif ettiği gibi ağız yukarıdada yaptım..taş bıçağı kapıp aşşağıya ittirmedi,sadece bir kaç derece açı ile eğik dayadım ve yumuşak dayadım yani tabiri yerinde ise dokundurdum bastırmadım,zaten taşın sürtme sesinden anlaşılıyor

elim alıştı bile.,ağız güzel oldu dümdüz ve gümüş gibi parlıyor...ama dediğiniz gibi bileme konusunda çokda başarılı değil kağıt kestim ve çok kayarak kesmiyor

haklısınız

Kutsal

• 2124
  • Meslek: Çırak-48
  • Yer: Ankara
+1 000 000 000
+1
Fantaziye gerek yok, bu makineyi geri verin, hiçbirşey yoksa zimparayi düz zemine yapistirarak çalışın.
Bıçak işinde çok yeniyim ama bu makineleri çocukluğumdan biliyorum,  elle çevirerek çalıştırirdik. Grid olarak cok büyük oldukları için kağıt kesmek güzel bir hayal olur.  Ustaların anlattığı yöntemleri deneyin :)
https://instagram.com/bulent.kutsal?igshid=viq8lfcnxydl
------------------------------------------------------
Those who do not move, do not notice their chains.Rosa Luxemburg.

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
Kağıt kestirebildiyseniz helal olsun.
Okinawian

gokhand

• 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
belki şoyle bir makina olsa işe yarardı https://www.youtube.com/watch?v=1PHK_w80qiM (çeliğin suyunu kaçırıp yakmamak kaydıyla)