Bıçak Sanatı - Forum

komşu motorlu bileme makinası vercek,denemelik yardım isticem sizden

3Mr3

• 138
  • Emre Kinsiz
  • Meslek: Catering firma sorumlusu
  • Yer: İstanbul / Tuzla
Bu aletle yapmayı düşündüğünüz herşey hüsrana yol alacaktır %99.  :(
Çok uzun yıllar önce bir sürü bıçağımı katlettikten sonra bu taş motorlarına tövbe ettim.
En temizi bol bol forumda adı geçen çin malı 20 dolar civarı taşları ile beraber açılı bileme aparatlarından alın hayalleriniz gerçek olsun  ;)
Bu aletide çok zorlamadan, kaba işlerde kullanın sadece  ;)

+1
harâbat ehlini hor görme şakir, defineye malik nice viraneler var

merttt9

• 1419
  • Meslek: Tekstil
  • Yer: Bursa
makinayı geri gönderdim..
merakımıda giderdim ve öğrendim,aslında acemi üyeler için iyi temel bir konu daha olmuş oldu,konu açmadan önce youtube da bu taşlama makinası ve bileme falan pek göremedim sadece makina tanıtımları vardı
forumuda arattım bulamadım,aslında zaten forumda kim niye uğraşssınki...herkes ilerlemiş düzeyde...bu basit bir iş kalıyor
hem ilk deneyimim hemde yeni gelenlere deneyim olsun istedim...güzel tecrübe oldu

bıçak elimden kaçmadı sorun yok...evdeki mutfak bıçaklarının çoğunun ağzı kırılmıştı nedeni ise bu motorun sahibi kendi bahçesinde bizim bıçakları mahvetmişti,fazla yatırmış ve bıçağın yanakları dahi çizik içindeydi
ağızı ince yaptığından kırılmalar olmuştu
bende kırık olan ağızları 30 derecelik açı ile biledim ve sokakta satılan çakıların ağzı gibi ince ve parlak oldu gayet iyi oldu yani
ayrıca ablamın cımbızı ve evdeki kesmeyen makasıda yaptım,makas kırt kırt kesiyor  :))

motorun sahibinin ağızı mahvettiği bıçak

bende düzelttim

çok üzerinde durmadım,ortalık yanık kokusu siyah toz falan oluyor diye,bayağı bıçak biledimde ondan kısa kısa geçtim

tatlı bıçakları

ablamın cımbızı  :D

ve makas...makasın ağız açısı pek yoktu yani ağız açtım eğimli bir ağız...bayağı kıvılcım çıktı ve ısınma oldu...bu alet daha çok ağız açmada taşlamada iyiymiş hemencecik şekil oluşturdu..insan deneyince yapınca daha iyi anlıyor...

alet pratiklik sağladı,ama elde bileme ve arkansas taşı evet o daha iyi,herkese teşekkürler,konuyu tamamladım  ^-^
« Son Düzenleme: 22 Temmuz 2015, 20:00:42 Gönderen: merttt9 »

Adem Tören

• 1066
  • Meslek: mobilya
  • Yer: şanlıurfa
o makınayı çalıştırıcan ve ılk defa bıcagı çarka vurucan once kaba agız acıcan sonra ınce agız acıcan bıcagı yakmıcan suyunu kacırmıcan bıde arkasından kagıt kesıcen o iş zor degıl ımkansız usta bıcakcılar bıle bıcagı carka vurduktan sonra kaba capagını bıleme tası ıle alıyor bıcagı bır sanıye bıle tasın ustunde fazla tutsan bıcak yanar haberın ola bence ölu bıcaklarda calısmaya basla ve ozellıkle gozluk kullan gozune bı capak kacarsa solugu goz hastahanesınde alırsın kendımden bılıyorum kolay gele
Bir işi bilen yapar az bilen Akıl verir bilmeyen eleştirir yapamayan çamur atar

merttt9

• 1419
o makınayı çalıştırıcan ve ılk defa bıcagı çarka vurucan once kaba agız acıcan sonra ınce agız acıcan bıcagı yakmıcan suyunu kacırmıcan bıde arkasından kagıt kesıcen o iş zor degıl ımkansız usta bıcakcılar bıle bıcagı carka vurduktan sonra kaba capagını bıleme tası ıle alıyor bıcagı bır sanıye bıle tasın ustunde fazla tutsan bıcak yanar haberın ola bence ölu bıcaklarda calısmaya basla ve ozellıkle gozluk kullan gozune bı capak kacarsa solugu goz hastahanesınde alırsın kendımden bılıyorum kolay gele

sağol

hüseyin75

• 937
  • Yer: Silifke
Bu motorun benzerini bende bilemek için almıştım . şimdi profil çıkarırken kenarlarını düzeltmede kullanıyorum o da bir işe yarasın diye.  :2up Forumda kotikül  (belçika sarı taş), naniwa 3000 veya üzeri kumlarda  ortak alım bileme taşı olursa ilk ben yazılmak isterim.

Adem Tören

• 1066
  • Meslek: mobilya
  • Yer: şanlıurfa
o cımbızı hemen yok et abla gorurse etlerını yolar onla  8)
Bir işi bilen yapar az bilen Akıl verir bilmeyen eleştirir yapamayan çamur atar

merttt9

• 1419
iyi bileme yapmasa bile
daha önce cakımı bıcakcıya götürdügümde,böyle motorlu tasta bileme yapıp ardına masat cekiyorlar.yani sonuta bıcakcılar tüm bıcakları boyle biliyor.eger yanılmıyorsam

Kutsal

• 2124
  • Meslek: Çırak-48
  • Yer: Ankara
Evet çoğu bıçakçı, bu şekilde bilediğini düşünerek bıçaklari mahvediyor >:D
https://instagram.com/bulent.kutsal?igshid=viq8lfcnxydl
------------------------------------------------------
Those who do not move, do not notice their chains.Rosa Luxemburg.

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
iyi bileme yapmasa bile
daha önce cakımı bıcakcıya götürdügümde,böyle motorlu tasta bileme yapıp ardına masat cekiyorlar.yani sonuta bıcakcılar tüm bıcakları boyle biliyor.eger yanılmıyorsam

Hocam bileme konularını okuyun. Bu tip aletler gerçekte bileme yapmıyor. Çeliğin suyunu kaçırıp bıçağın ağzını bozuyor aslında.
Okinawian

merttt9

• 1419
Evet çoğu bıçakçı, bu şekilde bilediğini düşünerek bıçaklari mahvediyor >:D

evet ağız kısmına şekli vermek,sırttan ağıza inceltmek el işi beceri gerektiriyor,öyle bıçaklar varki kasisleri eğimleri yapmak zor
bu konudan sonra sırttan ağıza değişik olan eğimleri inceliyorum,o şekli nasılda veriyorlar hemde hata yapmadan

alttaki gibi bir profil alsam,bu makina yeterli olurmu..yoksa illa bant zımpara makinasımı almak lazım
amaç profil haldeki bıçağı,sırttan ağıza doğru şekiller vererek inceltmek
alttaki resim gibi yapmak( parlatma ve bilemeyi demiyorum onları öğrendim,sadece sırttan ağıza kalından inceye inmek ve şekiller vermek)
bant zımparamı iyi olur yoksa bu makina yeterli olurmu

Kutsal

• 2124
  • Meslek: Çırak-48
  • Yer: Ankara
Bence eğe ve zimpara ile yapmayı düşünün.
Bu makine ile uğraşmayin.
https://instagram.com/bulent.kutsal?igshid=viq8lfcnxydl
------------------------------------------------------
Those who do not move, do not notice their chains.Rosa Luxemburg.

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bence eğe ve zimpara ile yapmayı düşünün.
Bu makine ile uğraşmayin.
+1903
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram