makinayı geri gönderdim..
merakımıda giderdim ve öğrendim,aslında acemi üyeler için iyi temel bir konu daha olmuş oldu,konu açmadan önce youtube da bu taşlama makinası ve bileme falan pek göremedim sadece makina tanıtımları vardı
forumuda arattım bulamadım,aslında zaten forumda kim niye uğraşssınki...herkes ilerlemiş düzeyde...bu basit bir iş kalıyor
hem ilk deneyimim hemde yeni gelenlere deneyim olsun istedim...güzel tecrübe oldu
bıçak elimden kaçmadı sorun yok...evdeki mutfak bıçaklarının çoğunun ağzı kırılmıştı nedeni ise bu motorun sahibi kendi bahçesinde bizim bıçakları mahvetmişti,fazla yatırmış ve bıçağın yanakları dahi çizik içindeydi
ağızı ince yaptığından kırılmalar olmuştu
bende kırık olan ağızları 30 derecelik açı ile biledim ve sokakta satılan çakıların ağzı gibi ince ve parlak oldu gayet iyi oldu yani
ayrıca ablamın cımbızı ve evdeki kesmeyen makasıda yaptım,makas kırt kırt kesiyor

motorun sahibinin ağızı mahvettiği bıçak

bende düzelttim

çok üzerinde durmadım,ortalık yanık kokusu siyah toz falan oluyor diye,bayağı bıçak biledimde ondan kısa kısa geçtim
tatlı bıçakları

ablamın cımbızı

ve makas...makasın ağız açısı pek yoktu yani ağız açtım eğimli bir ağız...bayağı kıvılcım çıktı ve ısınma oldu...bu alet daha çok ağız açmada taşlamada iyiymiş hemencecik şekil oluşturdu..insan deneyince yapınca daha iyi anlıyor...

alet pratiklik sağladı,ama elde bileme ve arkansas taşı evet o daha iyi,herkese teşekkürler,konuyu tamamladım