Bıçak Sanatı - Forum

T5

trgtylcnky

• 166
  • Meslek: Makine Mühendisi
  • Yer: Ankara
Ynt: T5
« Yanıtla #40 : 30 Temmuz 2015, 18:25:17 »
İyi kötü bir ağız açtım. Sanırım bu bıçak bittikten sonra uzun bir zaman eğeden uzak duracağım :D
Ağızı açtık çoğu gitti azı kaldı diyordum, perdaha başlayınca bu işin de ayrı bir zorluğu olduğunu fark ettim. Ama ilginç iş, ilk başta hataları gün yüzüne çıkarıyor sonra siliyor.
Çeliğin üstünde kaplı olan siyah şey (sanırım pas önleyici) en kolay neyle çıkar? Bunu çıkarmazsam kabzada yapışma sorunu olur mu?

murat_can66

• **
  • 468
  • Meslek: özel güvenlik
  • Yer: ankara
« Yanıtla #41 : 30 Temmuz 2015, 18:36:59 »
kardeşim evet o siyah şeyi çıkarmak zordur ama sana ufak bir öneride bulunayım matkap ucuna takılan mop zımparalar  var ondan kullan  zımpara makinesi olmayınca en mantıklısı en kolayı  mop zımpara  denemeni tavsiye ederim  bende aynısından kullanıyorum  veya çark motoruna takılanlar var ondan kullanıyorum sana ve foruma selamlar

trgtylcnky

• 166
« Yanıtla #42 : 30 Temmuz 2015, 18:53:46 »
Teşekkürler Murat abi bulabilirsem deneyeceğim.

Adem Tören

• 1066
  • Meslek: mobilya
  • Yer: şanlıurfa
« Yanıtla #43 : 30 Temmuz 2015, 21:41:20 »
avuç ııçı taslama var ıse onlara zımpara takılıyor hemde 320 numaraya kadar yapabılırsın sonrasında elle yaparsın daha rahat olur tak sıkıntısı zımpara yumusak oldugu ıcın egeleme çızgısı kaybolur buda bızım ustaların pek hosuna gıtmez arkasına gelır elestırıler
Bir işi bilen yapar az bilen Akıl verir bilmeyen eleştirir yapamayan çamur atar

Kutsal

• 2124
  • Meslek: Çırak-48
« Yanıtla #44 : 30 Temmuz 2015, 21:49:28 »
avuç ııçı taslama var ıse onlara zımpara takılıyor hemde 320 numaraya kadar yapabılırsın sonrasında elle yaparsın daha rahat olur tak sıkıntısı zımpara yumusak oldugu ıcın egeleme çızgısı kaybolur buda bızım ustaların pek hosuna gıtmez arkasına gelır elestırıler
Koca bir tik ağacı masa var zımparalanmayı bekleyen. :-[
Bu taşlamaya takılan zımparaların ömrü nasıldır acaba?
https://instagram.com/bulent.kutsal?igshid=viq8lfcnxydl
------------------------------------------------------
Those who do not move, do not notice their chains.Rosa Luxemburg.

« Yanıtla #45 : 30 Temmuz 2015, 22:00:26 »

İyi kötü bir ağız açtım. Sanırım bu bıçak bittikten sonra uzun bir zaman eğeden uzak duracağım :D
Ağızı açtık çoğu gitti azı kaldı diyordum, perdaha başlayınca bu işin de ayrı bir zorluğu olduğunu fark ettim. Ama ilginç iş, ilk başta hataları gün yüzüne çıkarıyor sonra siliyor.
Çeliğin üstünde kaplı olan siyah şey (sanırım pas önleyici) en kolay neyle çıkar? Bunu çıkarmazsam kabzada yapışma sorunu olur mu?

3 mm 440c celikle dag bayir bicagina başladım.  Egeleme çok çabuk oldu diye sevinirken zimpara ya geçtim ve uzerinde pas gibi bişey vardı zımpara banamısın demedi. Daha hala zimparaliyorum çok yavaş ilerliyor bakalım nereye kadar gidecek.

Sanirim cırt  zımpara dediginiz malzeme. Geçen bende gördüm taslama motoruna takılıp üzerine yapıştırıyor. Bende deneyeceğim.

murat_can66

• **
  • 468
  • Meslek: özel güvenlik
  • Yer: ankara
« Yanıtla #46 : 30 Temmuz 2015, 23:22:18 »
kardeşim 3 bıcak çalışmam diye bir konu açtım bıcakcılık konusuna  orda takılı olan çark motoruna mop zımpara küçük olan o tip zımparayı ankarada ostimde başkent zımpara sitelerde çöllüoğlu zımpara  bula bilirsin matkap ucuna  takılanlarıda ulusta  posta caddesinde  bula bilirsin 5 lira gibi birşey diğerindende almak istersen  netten  adreslerini bula bilirsin kardeşim çalışmanda başarılar dileğiyle sana ve foruma selamlar

trgtylcnky

• 166
« Yanıtla #47 : 03 Ağustos 2015, 15:10:23 »
İstanbul'a staja gideceğim için bıçak yarım kalacak. Atölyesinde yardımcı olacak bir usta olursa güzel olur doğrusu.