Bıçak Sanatı - Forum

T5

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
Ynt: T5
« Yanıtla #20 : 13 Temmuz 2015, 07:13:11 »
10 liraya av bıçağı da var böyle bakarsak hiç bir şey yapmaya gerek yok.
Okinawian

Adem Tören

• 1066
  • Meslek: mobilya
  • Yer: şanlıurfa
« Yanıtla #21 : 13 Temmuz 2015, 17:39:00 »
10 liraya av bıçağı da var böyle bakarsak hiç bir şey yapmaya gerek yok.

aynen bazen fıdek falan almaya gıdıyorum vıtrınde bıcaklar goruyorum 10 15 tle bıcaklar var oysakı sadece bıcagın celıgıne ortalama 30 tl oduyoruz pım balcak ahsap  zımpara ısıl ıslem derken bıcagın fıyatı oldu sana 100 tl ama oradakı puf nokta senın yaptıgın bıcak gururla ben yaptım dıyebılıyorsun bence hıssı hıc bır madıyat karsılıyamaz ıkı bıcak tamamladım ve arkadaslarıma verdım forumdakı ılk bıcagım bıraz ozel olsun ıstıyorum
Bir işi bilen yapar az bilen Akıl verir bilmeyen eleştirir yapamayan çamur atar

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #22 : 13 Temmuz 2015, 22:15:32 »
Fiyatlara bakarsak bu iş akıl işi değil. Hobinin veresiyesi olmaz.  >:(
Okinawian

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #23 : 14 Temmuz 2015, 09:26:43 »
Bir önerim var: Şu lama biçimine birileri konik adını yapıştırmış ama bari kendi aramızda daha doğru tabir kullanalım, trapez diyelim. Sonuçta torna kalemlerinde trapez adı zaten kullanılıyor. Bu çeliğin kullanıcısının lügatinin azizliğine uyup biz de aynı yola girmeyelim.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

trgtylcnky

• 166
  • Meslek: Makine Mühendisi
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #24 : 14 Temmuz 2015, 11:24:37 »
Dün murat_can66 ile beraberdik. Bilgilerini bu kadar paylaşmaya açık bir insan daha görmedim. Kendisine buradan da teşekkür etmek istiyorum. Yardımlarının devamının geleceğine eminim.

Adem Tören

• 1066
  • Meslek: mobilya
  • Yer: şanlıurfa
« Yanıtla #25 : 14 Temmuz 2015, 20:46:51 »
murat candır can mrada sozumu unutmadım musaıt olamadım bı turlu kusura kalmasın ama halll edıcen onu ıllaa
Bir işi bilen yapar az bilen Akıl verir bilmeyen eleştirir yapamayan çamur atar

trgtylcnky

• 166
« Yanıtla #26 : 16 Temmuz 2015, 04:23:01 »
T5 yerine D2 lama aldım ama yeni konu açmamak için buradan devam ediyorum.

Profili çıkartmaya başladım. Taşlamanın kesme diskiyle 2 saat filan uğraştım. Neredeyse çıkarttım sayılır; tabii çizginin biraz uzağından gidiyorum hata olmasın diye. Yalnız taşlamayla keserken acayip ısınıyor. Kesme yerleri mavi olmuş. Bu kadar ısınması çeliği bozabilir mi?
İşin devamına taşlama diskiyle devam edebilir miyim? Pek hassas olmuyor gibi. Kaliteli eğe bulma işi de sıkıntı şimdi.

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #27 : 16 Temmuz 2015, 11:25:48 »
Çelik sertleşmiş ve karbon kaybı olmuş olabilir. Muhtemelen. Hata etmişsiniz.

Ege konusunda Ankara'daki arkadaşlar şanslı donanma firmasında pferd marka eğeler satılıyor başka markalarla uğraşmaya gerek yok. Barış beyi bulup forumdan geldiğinizi söylerseniz indirim de yapacaktır. Zaten yapılan indirimle diğer markaların daha bile ucuzuna alınıyor.
Okinawian

kesase

• 61
  • Fatih
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #28 : 16 Temmuz 2015, 11:47:45 »
bahsettiğiniz mavileşme 300-350 derecelik bir sıcaklığa işaret ediyor, bildiğim kadarıyla. bu sıcaklıklarda çeliğin sertleşmesi, karbon kaybına uğraması söz konusu değil. yine de sizin de dediğiniz gibi, eğeleme işinden kaçmamakta fayda var. profilin düzgün çıkarılması açısından.

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #29 : 16 Temmuz 2015, 12:18:25 »
bahsettiğiniz mavileşme 300-350 derecelik bir sıcaklığa işaret ediyor, bildiğim kadarıyla. bu sıcaklıklarda çeliğin sertleşmesi, karbon kaybına uğraması söz konusu değil. yine de sizin de dediğiniz gibi, eğeleme işinden kaçmamakta fayda var. profilin düzgün çıkarılması açısından.

D2 de mavileşen yerleri hiç eğelediniz mi? Zulum olabilir. Bıçak yaomaktan soğuyabilir insan.
Okinawian

trgtylcnky

• 166
« Yanıtla #30 : 16 Temmuz 2015, 13:11:25 »
Aslında merak edip çapaklardan bazılarına elimi sürmüştüm, keskin değildi. Sertleşse keskin olurdu diye düşündüm. Her yer mavi değil tabii, bazı yerler sertleşmiş olabilir.

Donanma firması bugün açık olur mu?

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
« Yanıtla #31 : 16 Temmuz 2015, 14:19:53 »
Keşke trapez T5 (Eylem Ustam merhaba!) lamalardan biriyle işe başlasaydınız... İş daha kolay olurdu. Uygun alet edevat yoksa, D2 adamı canından bezdirir.
« Son Düzenleme: 16 Temmuz 2015, 14:24:34 Gönderen: egeleme_rampasi »

trgtylcnky

• 166
« Yanıtla #32 : 16 Temmuz 2015, 14:31:16 »
Aslında ilk testereyle başlamıştım. İlk 1,5 santimi rahat gitti :D ama sonra testerenin dişlerini yediğimi fark edince taşlamaya geçtim.

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #33 : 16 Temmuz 2015, 15:39:24 »
Merhaba.
D2 çelikle çalışırken dikkatli olmak lazım çünkü birazcık ısınıp ta sertleşti mi eğe kayıp gidiyor yüzeyden. Yani sertleştirirseniz eğe ile ağız açmanız hayal olabilir.
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

murat_can66

• **
  • 468
  • Meslek: özel güvenlik
  • Yer: ankara
« Yanıtla #34 : 17 Temmuz 2015, 14:34:26 »
kardeşim sıkıntı yaşadıgın yerde getir beraber halledelim sen kafana takma ilk bıcak tabiki hata olacaktır ama kafaya takma ilerleyen zamanda elin  alıştıkca daha iyilerini yapacaksın ilk bıcak ın hatası olmaz bunu unutma bayramın mübarek olsun  foruma  ve sana selamlar

trgtylcnky

• 166
« Yanıtla #35 : 27 Temmuz 2015, 22:38:06 »
Ağız açma işini yarıladım sayılır. Sizce ağzı kaç mm'ye kadar inceltmeliyim.

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #36 : 27 Temmuz 2015, 22:49:51 »
0.6mm yeterlidir
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
« Yanıtla #37 : 27 Temmuz 2015, 23:17:14 »

Valla ben o incecik ağzı takip etmektense, yan yüzlere dikkatlice çizdiğim asetatlı kalemin çizgilerini gözlüyorum.

trgtylcnky

• 166
« Yanıtla #38 : 28 Temmuz 2015, 00:11:30 »

Valla ben o incecik ağzı takip etmektense, yan yüzlere dikkatlice çizdiğim asetatlı kalemin çizgilerini gözlüyorum.

Aslında o da mantıklıymış, hiç aklıma gelmedi. Hemen hemen her videoda gördüğüm gibi kenarını boyayıp ortasını çizdim ama eğelerken çizgi filan kalmadı çok belirsiz şimdi. Simetrik olmayacak muhtemelen.

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
« Yanıtla #39 : 28 Temmuz 2015, 00:24:57 »

Aslında o da mantıklıymış, hiç aklıma gelmedi. Hemen hemen her videoda gördüğüm gibi kenarını boyayıp ortasını çizdim ama eğelerken çizgi filan kalmadı çok belirsiz şimdi. Simetrik olmayacak muhtemelen.

Geç değil hala. Yan yüzeyleri iyice temizleyin ve cetvel+pergel ile çok dikkatlice çizgileri çizin. Çizgiler ince kalemle çizilmeli.

Simetrik çizilmişse çizgiler ve eğeleme rampası da iyiyse, işiniz hallolur.