Bıçak Sanatı - Forum

kabza vidasi araniyor

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
Ynt: kabza vidasi araniyor
« Yanıtla #40 : 20 Ocak 2011, 10:50:33 »
gözlem dogrudur
ama zımparalarken düşük devir ve az bastırırsanız ısınma ve etrafı yakma yapmıyor
ben bir sapı heba etmiştim bu yüzden.

orta ara parcası yuvarlaktan olur ama bir para tutmaz civatalarıda piyasadan temin edilebilir
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

Ş.Kaan Eren

• 712
    • Kendini başka bişey ilan edenlere cevap...
  • Meslek: Muhasebe
  • Yer: Marmaris
« Yanıtla #41 : 20 Ocak 2011, 11:05:28 »
Ozgur , ben paslanmaza en fazla 1bucuk gibi birsey bekliyordum. Bayagi pahaliymis. Ama minimum 100 tane de fena rakam degil, kimseye 100 tane yaptiramazsin, binden baslarlar. Ben de 2-3 gune kadar bir fiyat bekliyorum, o da gelsin. Bir de sana zahmet ( 2  tane 6mm kafali siyah bir vida buldugumuzu varsayarsak ) orta baglanti somunu icin bir fiyat alirmisin ? Pirinc olursa en ucuz olur herhalde

Benim fiyatlar da boyle gelirse, ben 100 adet siyah vidayi bu fiyattan alirim. Gereken arkadaslar benden ayni fiyata alirlar 3 -5 tane . Sana cok zahmet veriyoruz, hakkini helal et.

not; otomat takim nedir ya? yani bunda malzeme nedir?

Fiyatlar banada pahalı gibi geldi ama başka alternatifimiz yok galiba. Ben çok fazla alamam. Ama circassian üstad imkan verirse 5'er 6'şar tane almak isterim. İlgi alaka ve yardımlarınız için teşekkürler...
Cehalet Mutluluktur...

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #42 : 20 Ocak 2011, 11:22:25 »
Alman gümüşü kullanmak (nickel silver denen şey) paslanmazdan daha makul ama onu da bulmak zor.

100 adet için olan bu fiyatlar dışarıdaki perakende fiyatından farksız. Elimde önceden az sayıda aldıklarımın durduğunu düşünürsek yaptıracaklarımızın metrik ölçüde olması dışında bir kârımız yok gibi.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #43 : 20 Ocak 2011, 11:38:34 »
ara parcası yaptırırsak pirinçten onada fiyat alıyorum bir yakina sordum fiyat verecek tekrardan
o fiyatta gelsin bakarız ara parcası olunca diger civatalar piyasada 0,25 tl civarı paslanmaz olarak
adet 100 olunca fiyatlar bu şekilde oluyor
adama sordum adeti yükseltelim diye cevap 20000 adetmi olsun dedi  :))

« Yanıtla #44 : 20 Ocak 2011, 18:41:21 »
Özgür yine bir alay uğraşıyorsun teşekkürler. Adamların fiyatları biraz uçuk olmuş, şimdi konuya sonradan girdim ama bunlar sadece vida fiyatı mı, eğer öyleyse söz konusu vidanın bir foto örneği varmıdır?

circassian

• 1133
  • Burak Ekit
  • Meslek: dis hekimi
  • Yer: istanbul-besiktas
« Yanıtla #45 : 20 Ocak 2011, 18:56:08 »
Bugun dolandim biraz, soyle bir seyler buldum. Butun civata sistemi vidalar da dahil 40 kurus. Ara parca full vida yuvasi acilmis sekilde. Vidalar hazir , alyen basli.Minimum 200-250  adet yaparim dedi.

Vida kafalari 6mm cap, 4mm derinlikte ve celik ,vidalar 4mm cap , alyen kafa . Ara parca pirinc 15 mm , 5mm cap , full dis acilmis. Komple sistem uzunlugu 23-24 mm

Buraya kadar hersey sahane, de , soyle bir ufak problem var ; vida uzunluklari daha kisa olamiyor. Yani 15mm ara somunu tamamen dolduruyor. Bu durumda 24 mm den daha kisa kabza kalinliklarinda hem vidalari ve hem de ara somunu ayri ayri taslamak gerekiyor. Ne diyorsunuz ?. Ben bu sistemi ciddi ciddi kullanisli buluyorum.

not: bu is biraz dost isi ve fiyati oldu, bir daha gidip bana elli tane , yuz tane yap diyemem bu adama, haberiniz olsun. Bunu alacaksak tek parti alacagiz.
« Son Düzenleme: 20 Ocak 2011, 19:35:18 Gönderen: circassian »
Tüfek icat oldu mertlik bozuldu
Ali Rusen ( ya da Koroglu ) 16,yy

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #46 : 20 Ocak 2011, 18:57:26 »
Özgür yine bir alay uğraşıyorsun teşekkürler. Adamların fiyatları biraz uçuk olmuş, şimdi konuya sonradan girdim ama bunlar sadece vida fiyatı mı, eğer öyleyse söz konusu vidanın bir foto örneği varmıdır?

USTAM İKİNCİ SAYFADA PDF OLARAK RESİM KOYMUŞTUM ORDAKİ 1. RESİMDEKİ GİBİ OLACAK
HAKLISIN FİYAT UCUK AMA 100 ADET YAPAN BİR BU CIKTI
DENİZE DÜŞEN YILANA SARILIR MİSALİ.BİRKAÇ YERE DAHA SORDUM FİYAT GELECEK AMA SORDUĞUM YERLERİM ADETLERİ 500 ER ADET LİK
BİRDE M3 DEN ARA PARÇASI YAPTIRIRSAK OTOMAT CELİĞİNDEN VİDALAR PİSAYADA 0,25 LİRA CİVARI

circassian

• 1133
  • Burak Ekit
« Yanıtla #47 : 20 Ocak 2011, 19:05:39 »
Ozgur'un cizimindeki sistem hem de celikten olursa sanirim ben de daha iyi bir fiyat - binlerce yapilmazsa - alamayacagim. Bunun nasil yerlestirilecegini dusunuyorum simdi. Aklima soyle bir yol geliyor; kabza kalinligi olculur, sonra  ara somun vidalar takili oldugu halde 24 mm geldiginden , bundan daha dar kabzalarda somun ve vidalar bu boya gelecek sekilde taslanir, kabza 5mm delinir, ara somun bu delige yerlestirilir ve kalinligi yaklasik ortalayacak sekilde iceri itilir. sonra 6 mm ( ya da vida kafalari cevresinde de bosluk istenirse 7-8 mm ) capli uc ile 4 mm derinliginde havsalanir. (Burasi zor biraz, Emre'nin linkini verdigi step uc lazim, yoksa kabza cop )Yapabilirim diyorsaniz, vereyim siparisi.
« Son Düzenleme: 20 Ocak 2011, 19:17:49 Gönderen: circassian »

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #48 : 20 Ocak 2011, 19:16:35 »
en son sorduğumuz yer daha iyi olması lazım cünkü bir ara ara parcası lazım oldu 50 şer tane yaptırmıştım m5 ve m4 para almamışlardı arada hatırı sayılır birisi vardı  ondan herhalde.
sayın circassian  sizin aldığınız 2 adet imbus somun ve ara parcası 0,40tl ise ara parcası nekadardır
saygılar

circassian

• 1133
  • Burak Ekit
« Yanıtla #49 : 20 Ocak 2011, 19:18:53 »
Sadece ara parca 30 kurus

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #50 : 20 Ocak 2011, 19:23:50 »
Burak bu bence çok güzel olur, hem dert değil, bu civataları zaten extra uzun yaptırmak gerektiğinde traşlamak gerek. Her kalınlıkta kabza için zaten ayrı boylarda yapmak mantıklı değil... Bu imbus başlı yerine havşa baş da var hırdavatçılarda, o da olur. Burak hatta ben de isterim bu ara diş açılmış civatalardan 100 kadar eğer mümkünse  ;)

Kipmen Sanat web sitesi

circassian

• 1133
  • Burak Ekit
« Yanıtla #51 : 20 Ocak 2011, 19:29:23 »
Herkes , sadece ara somun mu istiyor?  Bir daha yaziyorum 15mm uzunluk , 5 mm dis cap, 4 mm ic cap , full disli. Degistirmek istediginiz bir olcu var mi?

not; daha ince de yapabiliriz diyordu, ama nedir sormadim, sorarim isterseniz

DEGISTIRDIM, 4 MM IC CAP
« Son Düzenleme: 20 Ocak 2011, 19:34:05 Gönderen: circassian »

ogün-sinan

• 113
  • Meslek: makine mühendisi
  • Yer: izmir
« Yanıtla #52 : 20 Ocak 2011, 19:36:53 »
Ben biraz konuyu kaçırdım ama birkaç yorumda bulunmak istiyorum.
Cıvataların her tipini piyasada bulmak mümkün, özel olarak bir cıvata yaptırmaya gerek yok.Geçenlerde aldığım bir poşet paslanmaz civatanın fiyatına baktım; M4x12 mm havşa başlı imbus ve paslanmaz.Tane fiyatı 3 kuruş; M3 'ün fiyatı daha da düşük.
Ara parça olarak ta somunlu perçinlerin kafa kısmı taşlanarak kullanılabilir, onun fiyatı da birşey değil.

Benim vida alışverişini yaptığım yer  http://www.carfi.com.tr/default.asp İzmir 1. sanayide.

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #53 : 20 Ocak 2011, 20:48:48 »
Herkes , sadece ara somun mu istiyor?  Bir daha yaziyorum 15mm uzunluk , 5 mm dis cap, 4 mm ic cap , full disli. Degistirmek istediginiz bir olcu var mi?

DEGISTIRDIM, 4 MM IC CAP

Burak, bana uyar 4mm civata kullanabileceğim, düzgün diş çekilmiş ara somun olayı benim derdimi bitirir. Normalde kendim yapıyordum diş çekmeyi elde, önce tüpün 3 milimlik deliğini 3.5 mm ile genişlet sonra M4 diş aç filan, bunlarla uğraşmak yerine elimde hazır olsun isterim açıkçası...

Kipmen Sanat web sitesi

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #54 : 20 Ocak 2011, 21:36:05 »
ben ara somunu kullamaya calıştım m4 olarak en iyi sonucu havşalı civatalarda veriyor tecrübe ile sabittir
m3 yaptırırsak kabzada fazla ugraş vermeyiz sanırım 
burak bey 15mm uzun sayılır 8m uzunluğunda yaparlar sanırım
bizim elektronik departmanında cihazlara kulladıkları 2cm di m4 kesip kesip kullanıyorum
ayrıca civatalarda sorun yok her çeşidivar

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #55 : 20 Ocak 2011, 21:56:43 »
bunlarda bendeki ara ara somunları boylar 8mm civarı m5 diş m4 düde vardı ama bulamadım

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #56 : 20 Ocak 2011, 22:06:53 »
buda benim kullandığım ara somunu ve paslanmaz havşa başlı imbuslar (aradım buldum :) )

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #57 : 20 Ocak 2011, 22:09:15 »
Ara somunları tornada mı silindirik hale getiriyorsun Özgür ?

Kipmen Sanat web sitesi

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #58 : 20 Ocak 2011, 22:15:41 »
uzun ikitane saplama var onlara diziyorum 3-4 tane matkaba bağlayıp önce eğe ile sonra 120 kum zımpara ile üzerinden geciyorum gayet düzgün oluyor
ama sorun şuki sap yaparken sapın alt kısmına yatak açmak gerekiyor ara somunlar için buda stabilize olmamış agaçlarda cok sıkmalarda catlamalara neden oluyor
ama fiber gibi malzemelerde bir sorun olmuyor

Ş.Kaan Eren

• 712
    • Kendini başka bişey ilan edenlere cevap...
  • Meslek: Muhasebe
  • Yer: Marmaris
« Yanıtla #59 : 21 Ocak 2011, 10:27:15 »

DEGISTIRDIM, 4 MM IC CAP

Evet sadece ara sonum benim işimi görür. 50 tane alabilirim. Benim işimi görür. Havalesini hemen yapabilrim.
Cehalet Mutluluktur...