Tebrik ederim, özgün bir çalışma olmuş. Söyleyeceklerim moralinizi bozmasın. Öncelikle bu işe olan merakınızı ve ilginizi beğeniyle takip ediyorum ve haddime olmayarak takdir ediyorum. Ancak, profili çıkartırken daha çok özen göstermelisiniz. Profilde düzensiz çizgiler var, sanırım spiral kullanmaktn kaynaklanıyor. Profili çıkartma aşamasında çekerek eğeleme yaparsanız bu sıkıntılar kalmayacaktır. Daha önce söylenmişti diye hatırlıyorum, bence ilk etapta hazır çizimlerden faydalanın. Sap ve namlu üzerine bir çok işleme yapmışsınız. Bu işlemeleri iyice profesyonel hale getirmeden bıçak üzerinde uygulamamanızı tavsiye ederim, çünkü ucuz gösteriyor. Sap kısmında birleşme noktalarının tam oturmadığını sanıyorum, özellikle ahşap ve pirinç birleşim yerleri böyle. Sap kısmını daha ergonomik hale getirmek için köşeleri daha çok almalısınız. Sapı verniklemişsiniz sanırım. Vernik yerine forumda geçen bir karışım vardı Sefa ustanın yazdığı. Bu karışımı ya da basitçe zeytin yağı, tik yağı, leflef cayakkabı cilası gibi bitirişleri uygulayın. Kusuruma bakmayın eleştirilerim sizi yıldırmak için değil, Çalışmalarınızı daha da güzel hale getirebilmek içindir. Haftada bir bıçak bitirmek yerine yılda iki bıçak yapın ama sanat eseri kıvamında olsun. Aceleye getirmeyin, sonuçta zevk için yapıyoruz bunu:)