Bıçak Sanatı - Forum

İkinci Bıçağım - Kaplan Gözü

Kocabaş

• *
  • 9
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Sakarya
İkinci Bıçağım - Kaplan Gözü
« : 30 Haziran 2015, 16:37:48 »
Forumdan okuduğum bilgiler ve örneklerle yeni bir bıçak yapmaya çalıştım. Yine dremel ile gravür işledim. Balçağın üzerinde de aynı şekilde çalıştım. Maun ağacını oyarak kaplan gözü taşını içine oturttum. 2000'lik perdah attım. İnşallah beğenirsiniz.  :)

ÇELİK                Yay çeliği
BOY                   220 mm
EN                     35 mm
KALINLIK           3 mm
BALÇAK             Prinç
KABZE               Maun ağacı / Kaplan gözü taşı
KILIF                 Deri

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
Ynt: İkinci Bıçağım - Kaplan Gözü
« Yanıtla #1 : 30 Haziran 2015, 16:48:35 »
Elinize sağlık daha geçen gün yay çeliği aldım dediniz bu kadar işlemi ne ara yaptınız çok hızlısınız devamında başarılar.
« Son Düzenleme: 30 Haziran 2015, 16:55:50 Gönderen: Osman Kurt »
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

İlkay Kadir Karaca

• *
  • 814
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: SAKARYA
« Yanıtla #2 : 30 Haziran 2015, 17:30:52 »
Kardeşim ellerine sağlık :2up Baya hızlısın. Isıl işlemi nasıl hallediyorsun, birazcık bilgi verirsen güzel olur.
İnsanlar sana yalan söylüyorsa bıçağını keskin tut.

Ali Yiğit Özkan

• *
  • 1294
  • Meslek: Tıp Yayıncılığı
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #3 : 30 Haziran 2015, 19:21:24 »
Enes güzel bir bıçak olmuş. Sende ciddi bir potansiyel görüyorum ben. Forumdan aldığın önerileri, bilgileri bu kadar çabuk sindirmen ve pratiğe dökmen hayranlık verici.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #4 : 30 Haziran 2015, 20:09:05 »
İleti sayısı 4 çıkan bıçak sayısı 2. Taktir etmemek mümkün değil. Kesinlikle çok güzel bıçaklar göreceğiz bence  :2up

Kocabaş

• *
  • 9
« Yanıtla #5 : 30 Haziran 2015, 20:24:13 »
Yorum yapan herkese çok teşekkürler çok mutlu oldum yorumları okudukça. Isıl işlemi asetileni oksijenle besleyerek istediğim sıcaklığa çıkararak yapıyorum çok kısa bir sürede hemen çelik kızarıyor.  :)

Erkan Mutlu (Bako)

• *
  • 531
  • Meslek: işçi
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #6 : 30 Haziran 2015, 21:24:24 »
Bende tebrik ederim seni kardeşim. Gösterdiğin çaba ve azim taktire layık gerçekten. Ellerine sağlık.
Erkan Mutlu

Aykut Yaren

• *
  • 560
  • Meslek: serbest
  • Yer: yalova
« Yanıtla #7 : 30 Haziran 2015, 21:28:11 »
Tebrikler kardeşim.Kaplan gözü falan ilginç işler bunlar sevdim  :2up

3Mr3

• 138
  • Emre Kinsiz
  • Meslek: Catering firma sorumlusu
  • Yer: İstanbul / Tuzla
« Yanıtla #8 : 30 Haziran 2015, 21:39:01 »
Ellerinize sağlık çok güzel bir çalışma olmuş tebrikler.
harâbat ehlini hor görme şakir, defineye malik nice viraneler var

ozguryelaldi

• 115
  • Meslek: Subay
  • Yer: TSK
« Yanıtla #9 : 30 Haziran 2015, 22:56:15 »
Tebrik ederim, özgün bir çalışma olmuş. Söyleyeceklerim moralinizi bozmasın. Öncelikle bu işe olan merakınızı ve ilginizi beğeniyle takip ediyorum ve haddime olmayarak takdir ediyorum. Ancak, profili çıkartırken daha çok özen göstermelisiniz. Profilde düzensiz çizgiler var, sanırım spiral kullanmaktn kaynaklanıyor. Profili çıkartma aşamasında çekerek eğeleme yaparsanız bu sıkıntılar kalmayacaktır. Daha önce söylenmişti diye hatırlıyorum, bence ilk etapta hazır çizimlerden faydalanın. Sap ve namlu üzerine bir çok işleme yapmışsınız. Bu işlemeleri iyice profesyonel hale getirmeden bıçak üzerinde uygulamamanızı tavsiye ederim, çünkü ucuz gösteriyor. Sap kısmında birleşme noktalarının tam oturmadığını sanıyorum, özellikle ahşap ve pirinç birleşim yerleri böyle. Sap kısmını daha ergonomik hale getirmek için köşeleri daha çok almalısınız. Sapı verniklemişsiniz sanırım. Vernik yerine forumda geçen bir karışım vardı Sefa ustanın yazdığı. Bu karışımı ya da basitçe zeytin yağı, tik yağı, leflef cayakkabı cilası gibi bitirişleri uygulayın. Kusuruma bakmayın eleştirilerim sizi yıldırmak için değil, Çalışmalarınızı daha da güzel hale getirebilmek içindir. Haftada bir bıçak bitirmek yerine yılda iki bıçak yapın ama sanat eseri kıvamında olsun. Aceleye getirmeyin, sonuçta zevk için yapıyoruz bunu:)

Kocabaş

• *
  • 9
« Yanıtla #10 : 30 Haziran 2015, 23:47:48 »
Tebrik ederim, özgün bir çalışma olmuş. Söyleyeceklerim moralinizi bozmasın. Öncelikle bu işe olan merakınızı ve ilginizi beğeniyle takip ediyorum ve haddime olmayarak takdir ediyorum. Ancak, profili çıkartırken daha çok özen göstermelisiniz. Profilde düzensiz çizgiler var, sanırım spiral kullanmaktn kaynaklanıyor. Profili çıkartma aşamasında çekerek eğeleme yaparsanız bu sıkıntılar kalmayacaktır. Daha önce söylenmişti diye hatırlıyorum, bence ilk etapta hazır çizimlerden faydalanın. Sap ve namlu üzerine bir çok işleme yapmışsınız. Bu işlemeleri iyice profesyonel hale getirmeden bıçak üzerinde uygulamamanızı tavsiye ederim, çünkü ucuz gösteriyor. Sap kısmında birleşme noktalarının tam oturmadığını sanıyorum, özellikle ahşap ve pirinç birleşim yerleri böyle. Sap kısmını daha ergonomik hale getirmek için köşeleri daha çok almalısınız. Sapı verniklemişsiniz sanırım. Vernik yerine forumda geçen bir karışım vardı Sefa ustanın yazdığı. Bu karışımı ya da basitçe zeytin yağı, tik yağı, leflef cayakkabı cilası gibi bitirişleri uygulayın. Kusuruma bakmayın eleştirilerim sizi yıldırmak için değil, Çalışmalarınızı daha da güzel hale getirebilmek içindir. Haftada bir bıçak bitirmek yerine yılda iki bıçak yapın ama sanat eseri kıvamında olsun. Aceleye getirmeyin, sonuçta zevk için yapıyoruz bunu:)

Tam tersi eleştiriler benim çok daha hoşuma gidiyor . Her eleştiride hatalarımı ve sizin verdiğiniz tavsiyeleri görüyorum bir dahaki seferde bu söylediklerinizi dikkate alıp yapacağım. Yorumunuz için çok teşekkür ederim.

Gökhan Polat

• 103
  • Meslek: *
  • Yer: Malatya
« Yanıtla #11 : 01 Temmuz 2015, 05:15:40 »

+1 Bence de bıçağı aceleye getirmemen lazım. kesin biyerlerini yaralamışsındır ;) çabuk kavraman elinin yatkın olması avantajın.

ULULARDAN BİR KUTLU FERMAN OLA. VUR YİĞİDİM VUR Kİ VATAN VAR OLA!!!!!

RSM57

• 2640
  • 0532 375 01 99
  • Meslek: Sıcak Dövme
  • Yer: Eyüp/İstanbul
« Yanıtla #12 : 01 Temmuz 2015, 08:45:17 »
Ellerine emeğine sağlık kardeşim

Volkan

• 1053
  • A. Volkan PAZ
  • Meslek: Tekniker
  • Yer: Malatya
« Yanıtla #13 : 01 Temmuz 2015, 14:38:46 »
Ellerine sağlık. Güzel çalışma.
Emniyetsiz çalışmak, hastaneden sevk almaktır. Önce iş güvenliğimiz !!!

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #14 : 01 Temmuz 2015, 17:07:20 »
Ellerinize sağlık.  :2up
Okinawian

forester

• 307
  • Murat pekdemir-1975
  • Meslek: müzmin işsiz ...
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #15 : 01 Temmuz 2015, 17:26:46 »
Eline sağlık gayet güzel olmuş. Sen de bir sanatsal taraf var gibi .

Zanzibar

• 239
  • Yalçın
  • Meslek: Grafik tasarım
  • Yer: İZMİR
« Yanıtla #16 : 02 Temmuz 2015, 12:03:17 »
 :2up emeğine sağlık forumdaşım...