Alıntı yapılan: Samet göç - 21 Şubat 2017, 10:29:05Seçimimiz karbon çeliği olsaydı hangi çeliği kullanmamız daha uygun olurdu bu iş için, sayın üstadlarAlıntı yapılan: KnX - 01 Mart 2017, 09:26:01ELMAX !!!!kalınlık 2,5 mmKonuya dikkat etmemişsiniz sanırım, karbon çelikleri soruluyor.
Seçimimiz karbon çeliği olsaydı hangi çeliği kullanmamız daha uygun olurdu bu iş için, sayın üstadlar
ELMAX !!!!kalınlık 2,5 mm
Japonlar genelde white steel ve blue steel denilen çelikleri tercih ediyorlar. Sk5 denilen çeliği ucuz bıçaklarda kullanıyorlar
Blue steel ulkemizde pek rastlanmiyor. Muadili nedir Bizim elimizin altinda olan varsa? Ayrica japon ureticiler lamine celiklerde kullaniyorlar bir nevi sanmai diyebiliriz degil mi? Benim favori mutfak bicagi modelim gyuto icin celik sececek olursam iki alternatifim var 1 n690(fiyat avantaji) icin digeride Elmax(keske biraz daha ucuz olsa) olur. Birsey daha belirmek isterim mutfakta celigi yaninda geometri en az onun kadar onemli
Alıntı yapılan: vural - 02 Mart 2017, 18:09:32Japonlar genelde white steel ve blue steel denilen çelikleri tercih ediyorlar. Sk5 denilen çeliği ucuz bıçaklarda kullanıyorlarCarbon çeliği Boy malzemenin ucunu beyaz boyarsan beyaz çelik olurmavi boyarsan mavi çelik olur. http://www.japanesechefsknife.com/InformationAboutSteels.htmlSaygılarımla