Selamlar. Ben bir bıçağıma "serration" denen tırtıklı ağızdan açtım, size de yardımcı olayım. Öncelikle bıçağınızı normal şekilde bitirin, ısıl işlemi tamamladıktan sonra normal şekilde bilemesini yapın. Bileme bittikten sonra yuvarlak ve yarım yuvarlak olmak üzere iki çeşit elmas eğeye ihtiyacınız var. Tavsiyem kaliteli olanlardan almanız. Çünkü kaliteliler bile ısıl işlemi yapılmış bir çelikte zorlanıp yıpranıyorlar. Burada bir konuyu belirtmekte yarar görüyorum. Fabrikasyon bıçakların yalnızca bir yüzünden tırtık açıyorlar. Bu aslında bir zorunluluk değil, aksine işçilik ve malzeme konularında ucuza kaçmak için yapılan bir uygulama. Jay Fischer' in kendi sayfasında serrations diye aratırsanız, bir sürü çeşit uygulama görebilirsiniz. Jay Fischer tırtıklarını her iki taraftan olacak şekilde yapıyor ve bunun daha etkin olduğunu söylüyor. Ben, bıçağıma tırtık yaparken elimde sadece yarım yuvarlak olan vardı. Bu yüzden tektip bir uygulama yaptım. Sonuçtan çok memnun kaldım. Bıçağınızda deneme yapmadan önce mutlaka eski ve ucuz bir bıçak üzerinde deneyin. Eğenin gireceği aralıkları ayarlayamazsanız saçma birşey çıkabilir. (Tecrübeyle sabittir:)) Ayrıca eğe ilegirmeden önce gireceğiniz noktaları mutlaka önceden işaretleyin, eğenin kaymaması için üçgen elmas eğe ile klavuz açın. Şimdiden kolay gelsin:)