Bıçak Sanatı - Forum

KAMA

Ynt: KAMA
« Yanıtla #80 : 19 Ekim 2015, 12:40:00 »
Anladım şimdi. Geleneksel bir forma bağlı kalma zorunluluğun olmadığından, bence asma bağlantısını nasıl istersen öyle yapabilirsin. Arka taraftan tekli bir bağlantı veya yanlardan tekli veya ikili bir bağlantı yapılabilir. Sorduğun için söylüyorum, aynı deseni arkaya devam ettirme derim, yine de yapmak istersen, öndeki desenlerin bitirişi olsa en azından boğmaz.

atikmehmet

• 1212
  • Mehmet ATİK - 1984
  • Meslek: Şehir Plancısı
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #81 : 26 Ekim 2015, 01:54:02 »
Tasarım son halini aldı eğer sizlerden farklı bir görüş gelmezse böyle gidecek bakalım.

Kının kasa kısmı süreci
Avuç içi rende ile ana formu verdikten sonra içine deride karar kıldım

Ufak rütuş öncesi kasa

Kasa içi derinin geleceği oluk. Simetrisi tekrardan ayarlandı :)

Yine deri zamanla yapıştırcıdan kurtulmasın diye namlunun dış kısmına çıkacak kısım

Nece yitik biçek erse öz sapın yonumas
www.instagram.com/atik_mehmt/
www.mehmetatik.com

atikmehmet

• 1212
  • Mehmet ATİK - 1984
« Yanıtla #82 : 26 Ekim 2015, 01:56:31 »
Bunlarda diğer safhalar

www.mehmetatik.com

« Yanıtla #83 : 26 Ekim 2015, 01:59:21 »
Abooovv ???

damasscus(Ömer Yüksel GÜNER)

• 1805
  • Ömer Yüksel GÜNER-Yaş 40
  • Meslek: Kamu-Teknisyen
  • Yer: Ankara-Ordu
« Yanıtla #84 : 26 Ekim 2015, 02:17:47 »
Ellerinize sağlık,gerçekten çok güzel bir eser ortaya çıkacak.Merakla bekliyoruz  :)
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."

İlkay Kadir Karaca

• *
  • 814
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: SAKARYA
« Yanıtla #85 : 26 Ekim 2015, 02:28:24 »
Vay nenem vaaaaay. Esere baaak :o ??? :o ???
İnsanlar sana yalan söylüyorsa bıçağını keskin tut.

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #86 : 26 Ekim 2015, 09:13:29 »
kısa zamanda bu kadar iş... fena adamsın Mehmet... :2up
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

Metin KILIÇ

• Çırak
  • 930
  • Meslek: Memur
  • Yer: Muğla - Akyaka
« Yanıtla #87 : 26 Ekim 2015, 09:27:45 »
Abooovv ???

+1000

Muhteşem. Mehmet kardeşim harikasın.

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #88 : 26 Ekim 2015, 10:29:56 »
Sen ne yaptın hacı abi   ???
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

atikmehmet

• 1212
  • Mehmet ATİK - 1984
« Yanıtla #89 : 26 Ekim 2015, 10:30:55 »
Abooovv ???
Ellerinize sağlık,gerçekten çok güzel bir eser ortaya çıkacak.Merakla bekliyoruz  :)
Vay nenem vaaaaay. Esere baaak :o ??? :o ???
Abooovv ???

+1000

Muhteşem. Mehmet kardeşim harikasın.

Hepinize teşekkür ederim. Henüz tamamlanmadı İnşallah tamamlanınca da fikriniz değişmez :)

Eğer herhangi bir şekilde gördüğünüz özellikle sağlamlık hususunda bir nokta varsa lütfen belirtin. Ben hala pek satabileceğimi düşünmüyorum ama olurda alan olursa özellikle sağlamlık hususunda sonuna kadar eserin arkasında durabilmek istiyorum. Sırf o yüzden kaç defa değiştirdim çalışmayı.

Yapıştırıcı olarak deri kısımda Bally, boynuz kemik ve bağa kısımda ise epoksi yada deniz tutkalı kullanacaktım Saolsun Enis Hocam özellikle boynuz kısımlar için boncuk tutkal kullanmamı önerdi.  Seçimden sonraki hafta yapıştırma işlemleri tamamlanır diye umut ediyorum. Bu arada bende gümüş kısımları hazırlarım.

Kın için kasada iki ana levhanın yapıştığı kısımda yaklaşık 1cm genişliğinde boynuz kullanacaktım. Bu hem kının ilerde iki levhanın ayrılmasını (birbirinden kavlamasını) önlemek için hemde tasarımda görsel güzelliği sağlamak içindi. Ancak boynuz malum durduk yere dönen bir malzeme birde kındaki en fazla eğimin (bombenin) olduğu kısım burası. onun için yandaki gümüş kelepçeler düşünüldü. Ancak yinede abanozu kaynatarak bu formu verebilirmiyim diye düşünüyorum. Abanozda bildiğiniz gibi hayli gevrek bir ağaç. Eğer bunu başaramassam masif abanozdan oyuk açarak  oraya yerleştireceğim. Fakat tam kının kenarı gibi oyuk açmak hiçte kolay bir iş gibi durmuyor.

Aslında oraya deri yapıştırmak en uygunu ama oda  nekadar iyi yapışırsa yapışsın ilerde kemikle birleşen kısımlarda illaki yırtılmalar olacaktır. O yüzden o fikirden vazgeçtim. Yalancı abanoz var piyasada. Esnekliği çok iyi bir ağaç siyaha boyanarak satılıyor. Onuda kullanmak istemiyorum.

Son seçenekte bizim fleto dediğimiz sedefte kullandığımız değişik ahşaplardan hazırladığımız şeritler var. Belki tam birleşme noktalarına bundan koyup geriye kalan kısımları abanozla bitirilebilirim. Neyse kafanızı şişirmeyeyim. İlerleme kaydedince paylaşırım. Benim içinde iyi bir deneyim oluyor. Sorunlara alternatif çözüm üretmek insanın ufkunu açıyor desem abartmış olmam sanırım :)

www.mehmetatik.com

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #90 : 26 Ekim 2015, 11:50:03 »
Bu profilin bu noktaya geleceğini tahmin bile edemezdim. Çok iyi gidiyorsun ellerine kollarına sağlık.

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
« Yanıtla #91 : 26 Ekim 2015, 12:00:52 »
Bu profilin bu noktaya geleceğini tahmin bile edemezdim. Çok iyi gidiyorsun ellerine kollarına sağlık.

Ben tahmin etmiştim, beklentime uygun gelişiyor. :) Tebrikler ve teşekkürler.

HKN

• 194
  • Hakan
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Antalya/Trabzon
« Yanıtla #92 : 29 Ekim 2015, 23:32:18 »
Off ki ne off. ??? Mehmet abim, ustam ellerine zihnine sağlık. Nasıl bir eser çıkıyor...

Umarım nazar değdirmeyiz. Düşünsenize, kama yapıldıktan bir gün sonra kabzadaki taşlardan biri kırılıyormuş. >:D Maşallah diyelim o yüzden. :D

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #93 : 29 Ekim 2015, 23:46:34 »
amaninn :o

erdoğankükrer

• 399
  • Meslek: tcdd işçi
  • Yer: manisa
« Yanıtla #94 : 29 Ekim 2015, 23:57:45 »
ha gayret mehmet az kaldı  8)

BUŞGUT

• 329
  • Ahmet Ertan Selen
  • Meslek: Harita mühendisi
  • Yer: Samsun
« Yanıtla #95 : 03 Kasım 2015, 17:06:28 »
Bir sanat eserinin doğuşuna bizleri şahit ettiğin için size çok teşekkür ediyorum. Elinize sağlık  :2up
Doğa varsa bende varım. Ahmet Ertan SELEN

-HAN-

• 621
  • Orhan Yıldız
  • Meslek: memur
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #96 : 03 Kasım 2015, 20:27:24 »
Forumda üretimine şehit olan Nadir eserlerden birisi olacak bu kama.. Ellerine, kollarına ve emeklerine sağlık.. Çıtayı çok yükseltti ama haberin olsun..
"Maksatların anası sabırdır"

atikmehmet

• 1212
  • Mehmet ATİK - 1984
« Yanıtla #97 : 20 Aralık 2015, 12:25:41 »
Kının alt kısmı nerdeyse tamam. Yukarıda daha evvelki paylaştığım resimde parçaları sadece koyup nasıl olacağına bakmıştım. şimdi ise yapıştırma tamamlandı. Özellikle kının yan kısımları beni biraz yordu.

ön ve arka kısmı yapıştırdıktan sonra yanlara geldi sıra. Her yarım santime bir ölçü alarak bana lazım büyüklüğü belirledim

kabaca kesmini yapıp kının yanı gibi ovalleştirdiğim bir ağaç üzerinde kaynatarak boynuza ovalliğini verdim.

Daha sonra fazlaca kestiğim ovalleşmiş yukardaki parçal boynuz üzerine almış olduğum kesin ölçüyü yerleştirip kestim. En sonunda yanları da yapştırdım.

Deri kısmı ekleyeceğim ancak hangi renk deri ekleyeceğimi bilemedim. Siyah çok boğar gibi geliyor o yüzden koyu kahvenin tonlarına bakıyorum.

www.mehmetatik.com

atikmehmet

• 1212
  • Mehmet ATİK - 1984
« Yanıtla #98 : 20 Aralık 2015, 12:27:14 »

Buda kamaya yapılacak kutu

Derinin rengi hususunda nasıl bir yol izlemeliyim acaba
« Son Düzenleme: 20 Aralık 2015, 12:31:15 Gönderen: atikmehmet »
www.mehmetatik.com

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #99 : 21 Aralık 2015, 10:20:44 »
Muhteşem. Gerçek sanat eseri. Ellerinize sağlık.
Okinawian