Bıçak Sanatı - Forum

KAMA

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Kayseri
Ynt: KAMA
« Yanıtla #100 : 21 Aralık 2015, 10:30:59 »
Çok güzel oluyor 😋
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

foreverliving22

• 1262
  • Mesut KOCATOROS
  • Meslek: Muhasebe
  • Yer: İstanbul / Sultangazi
« Yanıtla #101 : 21 Aralık 2015, 15:49:57 »
Ustam ben son resimleri kaçırmışım çok güzel olmuş ellerin kolların dert görmesin.
Ünye

tatenkof

• Alemde Şer Oğuzda Er Tükenmez.
  • 1326
  • Alper Çırpar
  • Meslek: İngilizce öğretmeni
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #102 : 21 Aralık 2015, 16:07:27 »
Ellerine sağlık kardeşim, böyle bir işin böyle bir zamanda çıkması gurur verici.

erdoğankükrer

• 399
  • Meslek: tcdd işçi
  • Yer: manisa
« Yanıtla #103 : 21 Aralık 2015, 18:04:54 »

aga bu siyah renk olan deriyse bu hoş durmuş kahveye göre ;)

gokhand

• 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
« Yanıtla #104 : 21 Aralık 2015, 22:34:16 »
Kamanin kabzasindaki sanat eserine nazaran. Kın sanki baska bir calismaya aitmis izlenimi veriyor. Yani kabzadaki desenler ustte ise duz cizgiler falan. Sanaki iki ayri kisi yapmis gibi. Ilk kın cizimlerinde motifler vardi bilmiyorum onlr kullanilacakmi.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #105 : 21 Aralık 2015, 22:44:32 »
Ben uçtaki bu deriyi sevemedim hiç :) Balçağın temas ettiği yere bişeyler yapacak mısın?

atikmehmet

• 1212
  • Mehmet ATİK - 1984
  • Meslek: Şehir Plancısı
« Yanıtla #106 : 21 Aralık 2015, 23:59:26 »

aga bu siyah renk olan deriyse bu hoş durmuş kahveye göre ;)

Erdoğan saolasın bende bununla tonu buna nisbeten açık olan bir kahve var o arasında kaldım. Bu arada bu da koyu kahve.

Kamanin kabzasindaki sanat eserine nazaran. Kın sanki baska bir calismaya aitmis izlenimi veriyor. Yani kabzadaki desenler ustte ise duz cizgiler falan. Sanaki iki ayri kisi yapmis gibi. Ilk kın cizimlerinde motifler vardi bilmiyorum onlr kullanilacakmi.
Abi çok teşekkür ediyorum. İnan bu yazdıklarını duymak için paylaşıyorum birazda. Hep beraber daha iyi bir eser çıkarmak amacıyla. Bahsettiğin konuya gelince  ilk tasarımlarda şemselerle kabzadaki gibi yani dendanlı tasarımda yaptım ama bu sefer gümüş kısımlarla beraber iyice boğuldu. O yüzden sedefte fleto dediğimiz köşe ve çerçeve gibi alanlarda kullandığımız şekili ölçeğini büyüterek uyarlamaya çalıştım. Kın ve bıçağı asıl tamamlayacak olan ise gümüş kısımları olacak. Şu an gümüş kısım ve üzerindeki rumiler olmadığından bir uyumsuzluk algılanıyor olabilir. Rumiler de eklendikten sonra aynı gözle bakmanı senden istesem eğer hala bir uyumsuzluk algılanıyorsa bundan sonraki tasarımlarda ona göre daha dikkatli olurum inşallah. Aynı zamanda aklına takılan beğenmediğin yada önerdiğin birşeyler olursa tekliflere açığım :)

Ben uçtaki bu deriyi sevemedim hiç :) Balçağın temas ettiği yere bişeyler yapacak mısın?

Abi uçtaki deri için bir önerin var mı benim aklıma bu geldi ancak. İstersen gümüş kısımları ekleyince bir daha bakalım benim hoşuma gitti sanki. Gerçi aklıma da ancak bir alternatif gelmişti o da buna pek uymuyordu.

Nece yitik biçek erse öz sapın yonumas
www.instagram.com/atik_mehmt/
www.mehmetatik.com

« Yanıtla #107 : 22 Aralık 2015, 00:05:18 »
Mehmet inan bana bu işlere bakarken bile adamın sinirleri bozuluyor, çok ince iş  ??? çok merak ediyorum, kılıf üzerinde geometrik akan kısmı deriyle nasıl ilişkilendireceksin  ::)  ::)

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #108 : 22 Aralık 2015, 00:27:18 »
İstersen gümüş kısımları ekleyince bir daha bakalım benim hoşuma gitti sanki.

Bak işte bu kısmı bilmediğim için yapmış bulundum yorumu mu :) Dediğin gibi gümüş kısımları ekle mutlaka fikrim değişecektir.

Mehmet inan bana bu işlere bakarken bile adamın sinirleri bozuluyor, çok ince iş  ??? çok merak ediyorum, kılıf üzerinde geometrik akan kısmı deriyle nasıl ilişkilendireceksin  ::)  ::)

Bu doğrultuda bende merakla bekliyorum :) Allah kolaylık versin. Umarım bitmiş halini de canlı canlı görebilirim.

atikmehmet

• 1212
  • Mehmet ATİK - 1984
« Yanıtla #109 : 22 Aralık 2015, 10:18:24 »

Sefa Hocam aklımda bir şey var ama onu sadece bizim vaketalarla yapabilirim. Ondada boyadaki rengi ayaralayabilirmiyim bilmiyorum. Ben bir deneyeyim resim paylaşayım. Yoksa tam olarak izah edemeyeceğim :)

Salim Abi gümüş için yani kını başlangıç ve orta yerinden saracak olan bilezik kısımları ben 80 mikron 930 ayar olarak düşünmüştüm. Ancak 60 mikron prinç ve 20 mikron bronzla denedikten sonra bu fikri değiştirdim. Çünkü 60 mikron princi şekillendirmek hayli güç. 20 mikron da çok ince oldu. 60mikron 930 ayar gümüşte hayli zor olacak. Bu yüzden 60 yada 50 mikron saf gümüşten yapmayı planlıyorum.  930 ayarı ancak plastik çekiç yardımıyla vurarak kının şekline sokabilirim. Bu da kına zarar verebilir. Saf gümüş yumuşak olacağından şekil alması da daha kolay olacaktır. Ancak zaman içindeki yıpranma daha fazla olacaktır. Bunu da üst kısımlara gelen rumi kabartma desenleri 930 olarak kesersem bu süreci uzatmış olurum diye düşünüyorum.
www.mehmetatik.com

alperksv

• *
  • 174
  • Meslek: Dış ticaret
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #110 : 22 Aralık 2015, 11:44:52 »
Hocam öncelikle emeğinize sağlık müthiş bir işçilik,
Yanlı bıcak ve kılıfında kullanılan renk scalasında uyumsuzluk var gibi kontrast iyi elde edilememiş.
Tavsiye niteliğinde kılıfta açık ve renkler kullanırsanız ve gümüş(yada buna benzer) tel sarma zımba vs.. detaylar bence dağa güzel olabilir.

Brac

• 624
  • Burak/1984/İstanbul
  • Meslek: Endüstriyel ve Mekanik Tasarım
« Yanıtla #111 : 22 Aralık 2015, 13:09:04 »
Mehmet bey elinize sağlık çok harika olmuş, foruma fazla uğrayıp bakamıyorum yoğunluktan ama bunun son halini görünce çok sevindim çok harika olmuş,ahşap kılıf/kın ayrıca zor bir de diğer parçalarla çok güzel durmuş :2up

HKN

• 194
  • Hakan
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Antalya/Trabzon
« Yanıtla #112 : 26 Aralık 2015, 15:34:01 »
Giderek minimalist bir anlayışa bürünen toplum için çok çok ince, detaylı ve güzel bir iş. Gerçekten çok güzel, elinize sağlık. Gelişmeleri de takip ediyorum.

gökhan bakla

• 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
« Yanıtla #113 : 27 Aralık 2015, 09:47:48 »
Çok güzel, inanın hayranlıkla seyrediyorum. ;)

atikmehmet

• 1212
  • Mehmet ATİK - 1984
« Yanıtla #114 : 23 Ocak 2016, 23:17:51 »
Hocam öncelikle emeğinize sağlık müthiş bir işçilik,
Yanlı bıcak ve kılıfında kullanılan renk scalasında uyumsuzluk var gibi kontrast iyi elde edilememiş.
Tavsiye niteliğinde kılıfta açık ve renkler kullanırsanız ve gümüş(yada buna benzer) tel sarma zımba vs.. detaylar bence dağa güzel olabilir.

Hocam çok haklısınız tavsiyeleriniz içinde teşekkür ederim. Boynuz ve bağa kısım daha polisaj yemedi. Polisajdan sonra sapla kontrastı yakalarız. Deride sıkıntı vardı 10'nun üzerinde deri denedim hiç birine tamam budur diyemiyordum. Ancak siyah bir deride karar kılındı. Ben çok beğendim. Süslemelerde yakında bitecek umarım bitmiş hali hoşunuza gider.

Mehmet bey elinize sağlık çok harika olmuş, foruma fazla uğrayıp bakamıyorum yoğunluktan ama bunun son halini görünce çok sevindim çok harika olmuş,ahşap kılıf/kın ayrıca zor bir de diğer parçalarla çok güzel durmuş :2up
Giderek minimalist bir anlayışa bürünen toplum için çok çok ince, detaylı ve güzel bir iş. Gerçekten çok güzel, elinize sağlık. Gelişmeleri de takip ediyorum.
Burak Hocam, Hakan Hocam teşekkür ederim.

Çok güzel, inanın hayranlıkla seyrediyorum. ;)

Gökhan Abi o hayranlık sizdeki birikimi ve eserlerinizdeki ustalığı izlerken bizde emin olabilirsiniz.
www.mehmetatik.com

atikmehmet

• 1212
  • Mehmet ATİK - 1984
« Yanıtla #115 : 23 Ocak 2016, 23:38:31 »
Kında sona yaklaşıyorum biliyorum sıkıldınız nezaman bitecek bu diye inanın bana da gına geldi. Artık bitsin diye saçımı başımı yolacak durumdayım yani. Neyse gelişmeleri paylaşayım ayrıntıların belki birilerine faydası dokunur.

seçilen deri bu

Bunlar kın üzerindeki gümüşlerin üzerine kaynatılacak rumi desenler

kaynaktan önce görünüş

kaynakta kullanılacak saf gümüş ve bronz malzemeler. Bunu aslında 925 ayardan kestim ama onlar olmadı sonra tekrar saftan kestim. Rumi desenin tepelik kısmı bronzdan geri kalanlar gümüş

En sıkıntılı bölümlerinden balçağa yapışacak kısmın kaynak evreleri
www.mehmetatik.com

atikmehmet

• 1212
  • Mehmet ATİK - 1984
« Yanıtla #116 : 23 Ocak 2016, 23:42:52 »

bu da arkası

Buda kutusu. Kasa limba üzerine 3-4mm venge olacak inş
www.mehmetatik.com

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #117 : 26 Ocak 2016, 18:01:54 »
delisin  :'(
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

yusuf nalcıoğlu

• 389
  • Meslek: esnaf
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #118 : 26 Ocak 2016, 19:44:51 »
ha gayret mehmet hocam. yüzdün yüzdün kuyruğuna geldin.sabrına hayranım. :2up

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne