tüm foruma selamlar...
bu benim bitirdiğim 3. bıçağım. arada 5-6 tane daha var ama onlara ya su verilmedi, ya da su verirken patladı çatladı. nitekim bıçak olamadılar

elimdeki sağlam kalan sadece buydu ve nihayet bitti. bıçağın formunu kendimce doğaçlama olarak çıkarttım. av için kullanayım diyorum ama tam olarak hangi bıçak formunu benzedi bilemedim

bıçağın biraz kusurları var. örneğin kabzadaki hafif kırık ve kurt yenikli olan yerleri epoksi ve ceviz talaşıyla doldurmaya çalıştım ama epoksi gri renk olduğu için izler kendini belli etti. yine de pek rahatsız edici değil gibi. daha da düzeltme yapılabilirdi belki ama kurcaladıkça daha da bozulacak gibi geldi. toplamda 1,5 gün profil çıkartma ve eğeleme, 1 gün de zımpara ve kabza işçiliği dahil 2,5 günde tamamlandı. profil çıkartırken kullandığım avuç içi taşlama haricinde sadece eğe ve zımpara kullanıldı.
çelik: 80crv2
kabza: desenli ceviz(hurda çeyiz sandığı parçası)
pimler: 5 mm pirinç
ısıl işlem: demirci ocağında yapıldı
kabza cilası: tik yağı aramama rağmen bulamadım. onun yerine ahşap verniği aldım. bir kat sürdükten sonra 1,5 saat kadar bekledim. daha fazla bekleyemeyip kurudumu acaba diye kabzaya dokununca parmak izlerim hafif yaş kalan cilada desen oluşturdu

sonra da onumu yapsam bunumu yapsam derken, tamamen kendimce pamuklu bir bezle kabzayı parlatıncaya kadar ovaladım. suya karşı dayanımı nasıl oldu bilemiyorum ama görüntüsü ve hissiyatı ipeksi oldu.

namlu ve kabza ağacı 1200, namlu sırtı ve kabza tarafındaki çelik kısım 400 kuma kadar zımparalandı, sırt deseni yapıldı.
toplam boy: 23,5 cm
namlu: 11,5 cm
kabza: 12 cm
genişlik: 2,5 cm
en: 4mm