Bıçak Sanatı - Forum

Puukko-3

mehmet dülcek

• 3208
  • Yer: tuzla/istanbul
Ynt: Puukko-3
« Yanıtla #20 : 12 Haziran 2015, 23:47:42 »
Hocam gerçekten kılıfta bıçak ta çok tatlı olmuş bu arada en alttaki foto da gözüken çizgiler yansıma mı yoksa su verme esnasında mı oluştular şayet öyle ise nasıl oluyorda 2 ayrı hat var bu arada arka kısmı görme şansımız varmı  neyse bukadar soru yeter  :D

« Yanıtla #21 : 12 Haziran 2015, 23:56:06 »
Ellerinize sağlık Ustam, çok güzel olmuş ve rikasso olayı bunda mevcut değil. En son Rıza Ustamızın yaptığı puukko sonrası biraz göz gezdirdim bu duruma ve net bir bilgi bulamadım "rikasso" vaar mı yok mu diye orjinalinde ama söyle bir görüş var: Eski örnekler daha çok rikassosuz ve tercih konusu. Detaylı bir araştırma yapmak gerek. Takıldım bu konuya nedense :)
Bunda taşlama eşiği yok doğru ama bilemede sorun çıkmaması için tam sapın başladığı yerde yuvarlak eğe ile açılmış küçük bir girinti var ve bence bu yeterli oluyor.

Hocam gerçekten kılıfta bıçak ta çok tatlı olmuş bu arada en alttaki foto da gözüken çizgiler yansıma mı yoksa su verme esnasında mı oluştular şayet öyle ise nasıl oluyorda 2 ayrı hat var bu arada arka kısmı görme şansımız varmı  neyse bukadar soru yeter  :D
Sağol mehmet, hiç sorulmayacak sandım  ^-^  Senin farkettiğin çizgiler aslında iki değil dört tane  ;) buda benim sorum olsun, nasıl çıkmış olabilir siz düşünün biraz  ^-^ arka kısmı görmek derken neyi kastettin ::)

damasscus(Ömer Yüksel GÜNER)

• 1805
  • Ömer Yüksel GÜNER-Yaş 40
  • Meslek: Kamu-Teknisyen
  • Yer: Ankara-Ordu
« Yanıtla #22 : 13 Haziran 2015, 00:12:52 »
Sefa ustam ellerinize sağlık,yine çok güzel bir çalışma gerçekleştirmişsiniz  :2up
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."

mehmet dülcek

• 3208
« Yanıtla #23 : 13 Haziran 2015, 00:18:22 »
Hocam telefon dan baktıgım için ayrıntılı görememişim bilgisayar dan büyütüp baktımda 4 çizgi var  ???  Buarada kabzanın arka kızmında ki işçiliği merak ettim

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #24 : 13 Haziran 2015, 00:21:05 »
Sanırım o dört çizgi ısıl işlemde yağa daldırırken kademe kademe yağa daldırıldığı için olışmuştur  8)
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

mehmet dülcek

• 3208
« Yanıtla #25 : 13 Haziran 2015, 00:27:49 »
Eni bukadar dar bir namluda kısım kısım daldırarak bu 4 ayrı hattı oluşturmak nerdeyse deveyi amuda kaldırmak gibi bişey olur :)

« Yanıtla #26 : 13 Haziran 2015, 00:33:56 »
Valla bildiniz, aynen öyle hızlıca dört ayrı kez farklı eşiklerde yağa daldırıldı  :2up

alperuzel

• *
  • 515
  • Meslek: Bıçağa Dair
  • Yer: TOKAT
« Yanıtla #27 : 13 Haziran 2015, 00:35:34 »
Böyle mahir elleri öpmeli baş üstüne koymalı. Eline sağlık usta

Volkan

• 1053
  • A. Volkan PAZ
  • Meslek: Tekniker
  • Yer: Malatya
« Yanıtla #28 : 13 Haziran 2015, 00:35:45 »
Sefa hocam şiir gibi olmuş. Hasan hocamın dediği gibi benimde yapasım geldi. Biraz ahşap lamine etmeliyim. Şu ana kadar hiç gizli kuyruk çalışmadım. Umarım yapabilirim.
Emniyetsiz çalışmak, hastaneden sevk almaktır. Önce iş güvenliğimiz !!!

« Yanıtla #29 : 13 Haziran 2015, 00:42:01 »
Çok sağolun arkadaşlar, öyle yazıyorsunuz ki insan cevap veremiyor  :-[

Buarada kabzanın arka kızmında ki işçiliği merak ettim
Mehmet, detay fotoğrafı ekliyorum. Şöyle oldu; kuyruğun saptan çıkan kısmını tamamen yuvarlak hale getirdim ve bakırı aynı çapta deldim. Önce bakırı bu yuvarlaktan geçirdim, ardından silindirik bir pirinç parçasını da geçirip en arkadan kuyruğun ucunu şişirdim. en son olarak köüçük bir eğe yardımıyla küresel bir forma soktum. işlem bu kadar.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #30 : 13 Haziran 2015, 00:50:14 »
Şahane bıçak olmuş, bayıldım. Puukko güzel yapıldımı ayrı bir seviyorum. 

ozguryelaldi

• 115
  • Meslek: Subay
  • Yer: TSK
« Yanıtla #31 : 13 Haziran 2015, 08:07:48 »
Sefa ustam ellerine sağlık, şahane olmuş. Ben şahsen ıngiliz sitili Woodlore sınıfı bushcraft bicaklarindan ziyade pukko tarzı bıçakları seviyorum. Bana daha karakterli geliyorlar. Elinizdeki örnek harika olmuş:) Sapin sonundaki bitirise bayıldım. Fotoğraflarda namlunun rengi biraz koyu gibi geldi bana. Golgeden mi kaynaklı yoksa namluyu karartmak için bir işlem uyhuladiniz mi

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #32 : 13 Haziran 2015, 11:57:49 »
Eline sağlık ustam çok çok güzel bir bıçak olmuş. :2up
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

« Yanıtla #33 : 13 Haziran 2015, 12:05:18 »
Sağolun varolun  :) teşekkürler.

Sefa ustam ellerine sağlık, şahane olmuş. Ben şahsen ıngiliz sitili Woodlore sınıfı bushcraft bicaklarindan ziyade pukko tarzı bıçakları seviyorum. Bana daha karakterli geliyorlar. Elinizdeki örnek harika olmuş:) Sapin sonundaki bitirise bayıldım. Fotoğraflarda namlunun rengi biraz koyu gibi geldi bana. Golgeden mi kaynaklı yoksa namluyu karartmak için bir işlem uyhuladiniz mi
Özgür, dağ bayır bıçağı, diğer bir deyişle bushcraft bıçakları kişisel olarak bende sevmiyorum. Puukko bence de göze daha hoş geliyor. Yüzey biraz mat haklısın, bunun nedeni su verme hatlarını belirginleştirebilmek için asit ve temizleme döngüsüne sokup işlem yapmamdı. Normalde çok parlaktı zaten.

RSM57

• 2640
  • 0532 375 01 99
  • Meslek: Sıcak Dövme
  • Yer: Eyüp/İstanbul
« Yanıtla #34 : 15 Haziran 2015, 08:52:13 »
Hocam ellerine emeğine sağlık çok şık çok kibar  ve yine tabiki çok temiz bir işçilik  :2up :2up :2up

« Yanıtla #35 : 15 Haziran 2015, 10:14:47 »
Çok sağol Rasim Ustam...

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #36 : 15 Haziran 2015, 10:42:21 »
Üstadım ellerinize sağlık.
Okinawian

gökhan bakla

• 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
« Yanıtla #37 : 15 Haziran 2015, 11:44:44 »
Hocam elinize sağlık.
Çok hoş bir bıçak olmuş, yüzeydeki çifte hamon hattı gerçekten çok ilginç.  ::)

Su verme işleminde kil kullanıldı mı yoksa sadece ağız kısmına mı su verildi.
Ayrıca su verme işleminden sonra menevişlemek için sadece sırt bölgesini mi ısıtıp menevişledin yoksa yüzün tamamını komple mi menevişledin. ?  ;)

Bu arada şu hamon işinde W2'nin verdiği tepkiye bir kez daha hayran kaldım.

« Yanıtla #38 : 15 Haziran 2015, 12:30:44 »
Öncelikle çok teşekkürler, sağolun.

Hocam elinize sağlık.
Çok hoş bir bıçak olmuş, yüzeydeki çifte hamon hattı gerçekten çok ilginç.  ::)

Su verme işleminde kil kullanıldı mı yoksa sadece ağız kısmına mı su verildi.
Ayrıca su verme işleminden sonra menevişlemek için sadece sırt bölgesini mi ısıtıp menevişledin yoksa yüzün tamamını komple mi menevişledin. ?  ;)

Bu arada şu hamon işinde W2'nin verdiği tepkiye bir kez daha hayran kaldım.

Gökhan Ustam, kil vs kullanmadım, aslında o görünen dört hattın hepsi bir anlamda kesintili su verme işleminden başka bir şey değil. Tek tavda, hızlıca, dört kez ayrı hatlarda su vermiş oldum yani  ;) bunun pratik bir yöntemi var aslında. Ardından asit temizleme döngüsü işte zaten bildiğin şeyler. W2 gerçekten de çok iyi hat oluşturuyor.

Erkan Mutlu (Bako)

• *
  • 531
  • Meslek: işçi
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #39 : 15 Haziran 2015, 19:29:54 »
Sefa abicim ellerine sağlık, ben puukko modelini pek çekici bulmuyorum ama sizin yaptığınız her iş gibi buda ayakta alkışı hak edenlerden olmuş. elleriniz dert görmesin abicim.
Erkan Mutlu