Bıçak Sanatı - Forum

damascus

Aykut Yaren

• *
  • 560
  • Meslek: serbest
  • Yer: yalova
damascus
« : 08 Haziran 2015, 20:35:59 »
Merhaba arkadaşlar.Model olarak ne denebilir bilmiyorum ama aklımdan geçeni yaptım.Elimdeki çeliğin şeklinden çıkan bir model.Gizli kabzede yapabilirdim ama böyle olmasını tercih ettim.
malzemelerden bahsedelim.
Damascus Rasim Örnek (ailemizin damascus ustası)   :2up eline sağlık abim
Toplam  225 mm uzunluk
Kabze 115 mm
Namlu 110 mm
Ağırlık 176 gr.
Kabze malzemeleri venge-prinç liner-mozaik pim
Kılıf     4 mm vaketa

Ynt: damascus
« Yanıtla #1 : 08 Haziran 2015, 22:46:35 »
Bence Sen herhangi bir modele bakma zaten, hep aklından geçenleri yap  :2up Çok estetik bir duruşu var, özellikle ahşaptaki köşeleri biraz daha yumuşatsan daha da yakışıklı durabilirdi ( eğer Senin de gözüne hoş gelecekse zaman geçmiş sayılmaz  ;) ) ağız bilemedeki mantığı da sevdim, bu formu başlatan da Bülent ( Kutsal) oldu sanırım. Ellerine sağlık çok hoş olmuş...

tatenkof

• Alemde Şer Oğuzda Er Tükenmez.
  • 1326
  • Alper Çırpar
  • Meslek: İngilizce öğretmeni
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #2 : 08 Haziran 2015, 23:04:59 »
Tarz bir eser olmyuş ellerinize sağlık, çok beğendim bende, kabze profilin içinde de kalabilir, o görselde çok yakışacaktır bu profile.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #3 : 08 Haziran 2015, 23:22:51 »
Bıçak gayet güzel olmuş ama kılıfında hakkını vermek gerekir. Sade ve çok şık olmuş. Kılıfın köşeleri biraz yuvarlana bilinirdi belki ama kabzaya da bakınca tamamen bu yönde tercih yapılmış gibi görünüyor. Kabzada gizli pim var mı? Ellerine kollarına sağlık  :2up

Kutsal

• 2124
  • Meslek: Çırak-48
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #4 : 08 Haziran 2015, 23:25:03 »
Bence Sen herhangi bir modele bakma zaten, hep aklından geçenleri yap  :2up Çok estetik bir duruşu var, özellikle ahşaptaki köşeleri biraz daha yumuşatsan daha da yakışıklı durabilirdi ( eğer Senin de gözüne hoş gelecekse zaman geçmiş sayılmaz  ;) ) ağız bilemedeki mantığı da sevdim, bu formu başlatan da Bülent ( Kutsal) oldu sanırım. Ellerine sağlık çok hoş olmuş...
Rasim Ustamizin eline sağlık.
Köşeler konusunda hocama katılıyorum.
Profil çok hoş olmuş :2up
Bir de düzeltme yapmam gerekiyor, musaadenizle;
Hocamın kastettigi bıçak benim değil, Özgür Yelaldı'nin yaptığı sanırım.  :)

http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=8146.0
https://instagram.com/bulent.kutsal?igshid=viq8lfcnxydl
------------------------------------------------------
Those who do not move, do not notice their chains.Rosa Luxemburg.

« Yanıtla #5 : 08 Haziran 2015, 23:32:04 »
Çok özür dilerim  :( Bülent haklı, Özgür yazacaktım ama her nasılsa ikinizi özdeşleştirdim sanırım  ::) Özgür kusuruma bakmaz umarım.

magari

• 375
  • Serkan 1973
  • Meslek: Textil
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #6 : 08 Haziran 2015, 23:39:00 »
Çok özgün karakterli bir bıçak olmuş ellerinize sağlık.

Aykut Yaren

• *
  • 560
« Yanıtla #7 : 08 Haziran 2015, 23:41:48 »
Merhaba arkadaşlar diye sözlerime başladım ama ustalarımda demeliydim ki forumun değerli ustalarının benim bıçaklarımın altında yorum ve görüşlerini belirtmesi bir gün aklımın ucundan geçmezdi  :-[ başta da dediğim gibi profilin şekli itibarı ile biraz dar bir kabze olduğundan köşeli bırakmamın sebebi biraz el doldurması amacı ile köşeli bıraktım.(dediğiniz gibi hocam geçte değil  :2up ) aklımdakileri uygulamaya bu bıçak ile başladım hocam.teşekkürler. saygılarımla.

Aykut Yaren

• *
  • 560
« Yanıtla #8 : 08 Haziran 2015, 23:47:21 »
Bıçak gayet güzel olmuş ama kılıfında hakkını vermek gerekir. Sade ve çok şık olmuş. Kılıfın köşeleri biraz yuvarlana bilinirdi belki ama kabzaya da bakınca tamamen bu yönde tercih yapılmış gibi görünüyor. Kabzada gizli pim var mı? Ellerine kollarına sağlık  :2up
Salim hocam kılıf konusunda haklısınız demek biraz abes olur ki gördüğünüzü okuyan bir yerlerdesiniz.mevzuyu yakalamış ve gereğini söylemişsiniz zaten . Açıklayamadıklarımıza tercumansınız.Kabze içinde prinç liner için pim var ama venge için liner ve ahşap oyukları var orta tek mozaik pim ne tutarsa :) Çok teşekkürler.
« Son Düzenleme: 08 Haziran 2015, 23:51:48 Gönderen: Aykut Yaren »

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #9 : 08 Haziran 2015, 23:59:18 »
Elinize sağlık gerçekten sıradışı yaratıcı bir bıçak olmuş sefa abinin dediği gibi ağız bileme şekli bana da çok mantıklı geliyor performansının harika olacağına eminim. Kılıfa gelince kılıf hakikaten güzel olmuş tekrar ellerinize sağlık. Gözüme takılan iki nokta var biri kabzede ricassonun yukarısına doğru olan kısımda ahşap sanırım kırılmış gedik kalmış küçük bir kısım ve bıçağın ucuna doğru sanırım bileme açısı kaymış ama bence önemsiz detaylar.
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

ozguryelaldi

• 115
  • Meslek: Subay
  • Yer: TSK
« Yanıtla #10 : 09 Haziran 2015, 00:02:44 »
Çok özür dilerim  :( Bülent haklı, Özgür yazacaktım ama her nasılsa ikinizi özdeşleştirdim sanırım  ::) Özgür kusuruma bakmaz umarım.

Estağfurullah Sefa Hocam olur mu öyle şey:) Ayrıca Bülent Kutsal ile özdeş olarak görülmek benim için de ayrı bir mutluluktur.

Bu arada bıçak çok güzel olmuş. Sapın incelmesi ele oturuş hissini biraz azaltır, ama her bıçak mükemmel ergonomi ile üretilseydi birbirine benzer ve estetikten yoksun olurdu değil mi:) Elinize sağlık.

Bu arada Rasim Ustam ellerine sağlık. Atalarımız yaptığınız bu dövme işlerini yattıkları yerlerden görüyorlarsa eminim mutluluk dolu bir tebessümle izliyorlardır:)

Kutsal

• 2124
  • Meslek: Çırak-48
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #11 : 09 Haziran 2015, 00:09:51 »

Estağfurullah Sefa Hocam olur mu öyle şey:) Ayrıca Bülent Kutsal ile özdeş olarak görülmek benim için de ayrı bir mutluluktur.

Bu arada bıçak çok güzel olmuş. Sapın incelmesi ele oturuş hissini biraz azaltır, ama her bıçak mükemmel ergonomi ile üretilseydi birbirine benzer ve estetikten yoksun olurdu değil mi:) Elinize sağlık.

Bu arada Rasim Ustam ellerine sağlık. Atalarımız yaptığınız bu dövme işlerini yattıkları yerlerden görüyorlarsa eminim mutluluk dolu bir tebessümle izliyorlardır:)
Hocam ben geveze ve tembel olanım, Özgür çalışkan ve beyefendi :D
Estagfurullah Özgür, mutluluk bana ait :)
Aykut Ustam konuyu dağıttım,  kusuruma bakmayın lütfen.
https://instagram.com/bulent.kutsal?igshid=viq8lfcnxydl
------------------------------------------------------
Those who do not move, do not notice their chains.Rosa Luxemburg.

RSM57

• 2640
  • 0532 375 01 99
  • Meslek: Sıcak Dövme
  • Yer: Eyüp/İstanbul
« Yanıtla #12 : 09 Haziran 2015, 08:14:22 »
Aykut kardeşim ellerine emeğine sağlık çok güzel bir çalışma olmuş  :2up :2up :2up :2up

Haznedar

• 1576
  • 0541-572 93 44 1983 / Tarık HAZNEDAR
  • Meslek: Tornacı
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #13 : 09 Haziran 2015, 08:50:26 »
Aykut abi eline sağlık. Yaratıcılığın bambaşka abi :2up

MURAT BUSHCRAFT

• 757
  • Meslek: inşaat Mühendisi
  • Yer: ANKARA
« Yanıtla #14 : 09 Haziran 2015, 08:57:18 »
ustam ellerinize sağlık cok beğendim.çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum.
TEL: 0532 550 70 68                           FACEBOOK: Murat Bushcraft                                         INSTAGRAM: murat_bushcraft

Rıza

• *
  • 562
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: İstanbul-Pendik
« Yanıtla #15 : 09 Haziran 2015, 10:54:44 »
Elinize emeğinize sağlık.Ben çok beğendim.

Aykut Yaren

• *
  • 560
« Yanıtla #16 : 09 Haziran 2015, 16:22:18 »
Elinize sağlık gerçekten sıradışı yaratıcı bir bıçak olmuş sefa abinin dediği gibi ağız bileme şekli bana da çok mantıklı geliyor performansının harika olacağına eminim. Kılıfa gelince kılıf hakikaten güzel olmuş tekrar ellerinize sağlık. Gözüme takılan iki nokta var biri kabzede ricassonun yukarısına doğru olan kısımda ahşap sanırım kırılmış gedik kalmış küçük bir kısım ve bıçağın ucuna doğru sanırım bileme açısı kaymış ama bence önemsiz detaylar.
Kabzede herhangi bir kırılma yok Hasan bey her iki taraftan da aynı açı verilmiştir.hafif bir kayma sanırım el ayarım kaçtı  :2up teşekkürler

Aykut Yaren

• *
  • 560
« Yanıtla #17 : 09 Haziran 2015, 16:23:50 »
Aykut kardeşim ellerine emeğine sağlık çok güzel bir çalışma olmuş  :2up :2up :2up :2up
Rasim ustam senin payın çok büyük bu ve daha birçok bıçakta.teşekkür ederim abim..

Aykut Yaren

• *
  • 560
« Yanıtla #18 : 09 Haziran 2015, 16:25:33 »
Aykut abi eline sağlık. Yaratıcılığın bambaşka abi :2up
Tarık kardeşim çok teşekkür ederim.sen daha iyi bilirsin bu mevzuyu o profilden çıkan ufaklık bu büyüğü sırada...

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #19 : 09 Haziran 2015, 16:33:31 »
Eline sağlık abi. :2up
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram