Bu konuyu içinde geçtiği C tipi işgence ( 10 cm. lik ) konusundan böldüm. Konuyu saptırmıştım. Konuyu dağıtma derdi olmadan yazarız böylece.Konu kafama takılınca bu gün aşağıdaki fotoğraftakini yaptım. Biraz esniyor ve vida da somunun kısalığından dolayı boştayken oynuyor ama idare ediyor. Sütunlu matkabı masaya sabitleme işi için iyiymiş.
Bu aletin ideal performansta üretilmesi için zorlanma yönünde biraz daha geniş olması faydalı.
-- o --
- Atölyedeki kazancı işkencelerime baktım. En büyüğü 10 cm'den küçükmüş. Ortalarda kolay görülen hesaplılar da bundan büyük olmuyorlardı sanki. 10 cm'yi geçenlerin fiyatlarının yüksek olması biraz daha normalleşti gözümde.
- Bu gün bir kaç şey için bir hardavatçıya gitmişken araştırdım. En ufak işkence (C tipi değil) dahi 15 cm açılıyor ve fiyatı da 6 liradan başlıyor. Süper değiller ama iş görürler. Kancanın en ucuz işkencesi de 30 liraydı ama o büyüktü de...
Burada küçük mengeneler de vardı. 60 mm'lik masa mengenesi 30 liraydı. İyice ufakları da vardı ama onların boyunu fiyatını hatırlamıyorum.