Bıçak Sanatı - Forum

ilk bıçağımı beğeninize sunuyorum...

MURAT BUSHCRAFT

• 757
  • Meslek: inşaat Mühendisi
  • Yer: ANKARA
ilk bıçağımı beğeninize sunuyorum...
« : 24 Mayıs 2015, 16:40:26 »
herkese merhaba.ilk bıçağımın fotoğraflarını aşağıda sizlerle paylaşıyorum inşallah beğenirsiniz.

bıçak boyu : 16 cm
çelik : D2
sertlik : taktibi 59-60 hrc
kabza : stabilizasyonu yapılmış zeytin
pim : mozaik pim

TEL: 0532 550 70 68                           FACEBOOK: Murat Bushcraft                                         INSTAGRAM: murat_bushcraft

EnesCan

• 70
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: istanbul-bayrampaşa
Ynt: ilk bıçağımı beğeninize sunuyorum...
« Yanıtla #1 : 24 Mayıs 2015, 17:24:29 »
İlk bicak icin çok çok iyi tebrik ederim.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #2 : 24 Mayıs 2015, 17:53:41 »
İlk bıçak için çok fazla iyi :) Affına sığınarak 1-2 ufak eleştirim olacak. Yeterli perdah yapılmamış. Özellikle D2 bıçaklarda daha özenli bir perdah çok faydalı oluyor. Bu perdah ve ahşabın yapıştırdığın yüzey yeterince düz olmadı için herhalde, yapıştırdıktan sonra boşluklar oluşmuş. Mozaik pim çok yakışmış bıçağa ama delik delerken bir sıkıntı oldu galiba pim ile ahşap arasında boşluklar var. Profil spyderco bushcraft ile alakası var mı?

m.salih

• 559
  • salih 1983
  • Yer: Erzurum
« Yanıtla #3 : 24 Mayıs 2015, 18:04:59 »
çok güzel bir ilk bıçak
salim abimin gözünden hiç birşey kaçmamış acaba pimlerdeki sıkıntı el matkabıyla delinmesinden olabilir mi (sadece tahmin)
Bıçak yapabilme ihtimalimi sevdim...

MURAT BUSHCRAFT

• 757
« Yanıtla #4 : 24 Mayıs 2015, 18:15:07 »
İlk bıçak için çok fazla iyi :) Affına sığınarak 1-2 ufak eleştirim olacak. Yeterli perdah yapılmamış. Özellikle D2 bıçaklarda daha özenli bir perdah çok faydalı oluyor. Bu perdah ve ahşabın yapıştırdığın yüzey yeterince düz olmadı için herhalde, yapıştırdıktan sonra boşluklar oluşmuş. Mozaik pim çok yakışmış bıçağa ama delik delerken bir sıkıntı oldu galiba pim ile ahşap arasında boşluklar var. Profil spyderco bushcraft ile alakası var mı?

salim ustam namluda kumlama var o yüzden namluya el değmedim.mikarta yaparken epoksinin geç donmasına alıştığım için kabzayı yapıştırırken 5 dk donan epoksi beni baya telaşlandırdı.o yüzden biraz acemilik oldu.mozaik pimleri delerken sütünlu matkap kullandım fakat ahşabın yüzeyleri tam düz olmadığı için yapıştırdıktan sonra fark ettim çok ufak boşluk oluştu.kabzanın son katında cila veya vernik kullanmadığım için zımparadan çıkan tozla araları dolduramadım. gördüğünüz eksikliklerin hepsi doğru ve yerinde tespitler.inşallah diğer bıçaklarda o eksikliklere dikkat ederek yeniden yaparım.
TEL: 0532 550 70 68                           FACEBOOK: Murat Bushcraft                                         INSTAGRAM: murat_bushcraft

MURAT BUSHCRAFT

• 757
« Yanıtla #5 : 24 Mayıs 2015, 18:17:49 »
İlk bicak icin çok çok iyi tebrik ederim.

tşk ederim.

çok güzel bir ilk bıçak
salim abimin gözünden hiç birşey kaçmamış acaba pimlerdeki sıkıntı el matkabıyla delinmesinden olabilir mi (sadece tahmin)

tşk ederim..pimleri sütunlu matkapla deldim ama daha farklı bir problemden dolayı biraz boşluk oldu inşallah o konuyu tecrübe ettik artık....

marslan_51

• 643
  • mehmet arslan/1977
  • Meslek: özel güvenlik
  • Yer: Niğde-Kocaeli
« Yanıtla #6 : 24 Mayıs 2015, 18:51:54 »
   Birkaç ufak detay dışında gerçekten çok başarılı bir çalışma. Ilk bıçak olduğuda hesaba katılınca bu iş tamam bence. Pratik kazandıkça mükemmel bıçaklar çıkacak diye düşünüyorum. Tekrar tebrik ederim. Kendi ilk bıçağıma baktım da bunun yanında ucube gibi kaldı  :2up :2up :2up
Mesele av yada avcı olmak değildir,asıl mesele işinizi ne kadar iyi yaptığınızdır.

MURAT BUSHCRAFT

• 757
« Yanıtla #7 : 24 Mayıs 2015, 19:12:35 »
   Birkaç ufak detay dışında gerçekten çok başarılı bir çalışma. Ilk bıçak olduğuda hesaba katılınca bu iş tamam bence. Pratik kazandıkça mükemmel bıçaklar çıkacak diye düşünüyorum. Tekrar tebrik ederim. Kendi ilk bıçağıma baktım da bunun yanında ucube gibi kaldı  :2up :2up :2up

abi cok tşk ederim.beğenmene sevindim.senin ve diğer ustaların herkesin cok emeği var.sizlerden gördüklerimle birşeyler yapmaya çalıştım.inşallah diğer işler dahada özenli olur.

murat güleç

• 1029
  • Yer: Ordu
« Yanıtla #8 : 24 Mayıs 2015, 19:17:26 »
Ellerinize sağlık bıçak ve kılıf gayet güzel olmuş. Özellikle kılıf çok temiz görünüyor. :2up Bıçakla ilgili söylenen hatalar haricinde benim eklemek istediğim bıçağın uç kısmı kırık gibi görünüyor. Bıçağın sırt kısmından uca doğru biraz alırsanız daha güzel ve daha kullanışlı olabilir.

bulaycı

• 358
  • bülent bulaycı
  • Meslek: emekli
  • Yer: ankara
« Yanıtla #9 : 24 Mayıs 2015, 20:48:13 »
dedikleri gibi ilk sefer için çok iyi, tebrikler

tatenkof

• Alemde Şer Oğuzda Er Tükenmez.
  • 1326
  • Alper Çırpar
  • Meslek: İngilizce öğretmeni
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #10 : 24 Mayıs 2015, 20:48:52 »
Ellerine sağlık Murat ;) ilk bıçak harika hatalar var tabi arkadaslar belirtmiş, eklemek gerekirse lanyardı havşalarsan hem ipi kesmez hemde estetik olarak daha şık duracaktır.

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #11 : 24 Mayıs 2015, 20:55:36 »
Eline sağlık abi ilk iş çok iyi  :)
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Aydın Karakişi

• 1613
  • Meslek: Elektronik 1973
  • Yer: Ümraniye / 05352793989
« Yanıtla #12 : 24 Mayıs 2015, 21:09:21 »
ilk olarak çok güzel   eline  sağlık.
Geldi ölümlü yalan , gitti ölümsüz gerçek
NFK

MURAT BUSHCRAFT

• 757
« Yanıtla #13 : 24 Mayıs 2015, 21:33:32 »
Ellerinize sağlık bıçak ve kılıf gayet güzel olmuş. Özellikle kılıf çok temiz görünüyor. :2up Bıçakla ilgili söylenen hatalar haricinde benim eklemek istediğim bıçağın uç kısmı kırık gibi görünüyor. Bıçağın sırt kısmından uca doğru biraz alırsanız daha güzel ve daha kullanışlı olabilir.

Tsk ederim .ustam fotograftan oyle gorunuyor o kisimlarda sorun yok.

Ellerine sağlık Murat ;) ilk bıçak harika hatalar var tabi arkadaslar belirtmiş, eklemek gerekirse lanyardı havşalarsan hem ipi kesmez hemde estetik olarak daha şık duracaktır.

ustam uyarini dikkate alip hemen yapiyorum.cok tsk ederim.

yorum yapan butun ustalarima cok tsk ederim.

Rıza

• *
  • 562
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: İstanbul-Pendik
« Yanıtla #14 : 24 Mayıs 2015, 21:41:26 »
Elinize sağlık.Gayet güzel olmuş.

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #15 : 24 Mayıs 2015, 22:04:41 »
Eline sağlık üstat gerçekten çok hoş olmuş
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

MURAT BUSHCRAFT

• 757
« Yanıtla #16 : 24 Mayıs 2015, 22:25:29 »
Eline sağlık üstat gerçekten çok hoş olmuş
Elinize sağlık.Gayet güzel olmuş.

cok tşk derim.

omer.efe

• 398
  • Meslek: dreamer
  • Yer: Mersin
« Yanıtla #17 : 24 Mayıs 2015, 23:06:54 »
vay arkadaş; ne güzel iş oldu bu..
ankara'ya yeniden geldiğimde sana mini bir stüdyo yapalım..
softbox da olur, lightbox da..
imalat şahane; fotoğraf çekimi de güzelleşmeli..

ellerine sağlık Ustam..

SARI AHMET

• 527
  • Nedim DURMAZ
  • Meslek: harita kadastro teknikeri
  • Yer: kırklareli
« Yanıtla #18 : 24 Mayıs 2015, 23:55:40 »
 8)   elinize sağlık süper  olmuş  :2up ilki böyleyse sonrakileri düşünemiyorum? :P
KÖR BIÇAK YOKTUR  BİLENMEMİŞ BIÇAK VARDIR
Nedim DURMAZ

MURAT BUSHCRAFT

• 757
« Yanıtla #19 : 25 Mayıs 2015, 00:08:01 »
vay arkadaş; ne güzel iş oldu bu..
ankara'ya yeniden geldiğimde sana mini bir stüdyo yapalım..
softbox da olur, lightbox da..
imalat şahane; fotoğraf çekimi de güzelleşmeli..

ellerine sağlık Ustam..

fotoğraf çekmeyi kesinlikle öğrenmeliyim :) gerçekten yaptığımla orda görünen farklı.daha güzel fotoğraflamak gerek....

8)   elinize sağlık süper  olmuş  :2up ilki böyleyse sonrakileri düşünemiyorum? :P

tşk ederim ustam sağolun.