Bıçak Sanatı - Forum

Satır

Rıza

• *
  • 562
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: İstanbul-Pendik
Satır
« : 14 Mayıs 2015, 19:53:01 »
Yavaş yavaş kurban hazırlıklarına başlayayım dedim. Geçen sene bu aletin eksikliğini çok hissettim. Daha önce bir öğretmen abimize makas çeliğinden yaptığım modeli bu sefer 4mm ck67 den yaptım.Kabza ceviz.  Ağız eğe ile açıldı. Sadece ağız kısmına yağda su verdim. Perdahı gözümde büyüdüğü için yaklaşık bir aydır ısıl işlemi yapılmış bir şekilde bekliyordu. Sağolsun Mehmet Turan usta geçen hafta ısıl işlem sonrası perdah derdinden beni polisaj makinası ile kurtardı.Ben mat görünümden hoşlansam da perdahını düşününce  bu şekilde de hoş geldi :) Darbe dayanımı için taşta ikinci ağız açmayı düşünüyorum. Nasip olursa bu kurbanda masat dahil tamamen kendi yaptığım ürünleri kullanmak istiyorum.

Emrah

• 1435
  • Meslek: Elektrik Pano
  • Yer: Antalya-1980
Ynt: Satır
« Yanıtla #1 : 14 Mayıs 2015, 20:10:44 »
Eline saglık hocam. Nice kurbanlıklar parçalasın. Polisajın küflenme de faydası olacaktır sanırım
Her zaman doğru söyle ki, ne dediğini hatırlamak zorunda kalmayasın...

Mâhir

• 422
  • Mahir Selim KESKİN
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: İstanbul/Beykoz
« Yanıtla #2 : 14 Mayıs 2015, 20:21:15 »
Ellerinize sağlık ustam. Keşke kurbandan önce bir şeyler parçalasanız da şu ck67 nelere kâdirdir görsek  :2up
Mahir Selim KESKİN

ersin1

• 469
  • Meslek: Pvc dograma
  • Yer: istanbul bagcilar(tekirdag)
« Yanıtla #3 : 14 Mayıs 2015, 20:47:13 »
Eline saglik riza hocam satirdi bicakti sana imreniyorum ben hala iki bicagimi bitiremedim bir sene oldu
Ersin beceren

setnogrom

• 601
  • Engin temel
    • El yapımı bıçak.
  • Meslek: Veri merkezi teknisyeni-Kesici alet üretim
  • Yer: Eyüp-İstanbul
« Yanıtla #4 : 14 Mayıs 2015, 21:02:21 »
Elinize sağlık,çok işe yarayacak bir alet sonuçta ck67 performansınıda merak ediyorum özellikle kemik parçalama işinde.

xx
Kainatta ölümden keskin birşey yoktur.
www.outdoorurun.com  ++  İnstagram ;  outdoorurun
1983-Kastamonu (A rh +)

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #5 : 14 Mayıs 2015, 21:17:01 »
Rıza hocam cok güzel guzel olmuş
CK67 sulumu yoksa susuz mu acaba..?

m.salih

• 559
  • salih 1983
  • Yer: Erzurum
« Yanıtla #6 : 14 Mayıs 2015, 21:38:51 »
Hocam elinize sağlık bant zımparası olanlara bahane buluyorum da sizin gibi ege ile çalışanları görünce tembelligimden utaniyorum  :'(
Bu arada masatı adım adım paylassaniz nasıl sevaba girersiniz...
« Son Düzenleme: 14 Mayıs 2015, 21:40:39 Gönderen: m.salih »
Bıçak yapabilme ihtimalimi sevdim...

hüseyin75

• 937
  • Yer: Silifke
« Yanıtla #7 : 14 Mayıs 2015, 22:01:43 »
Elinize sağlık hocam .

Erkan Mutlu (Bako)

• *
  • 531
  • Meslek: işçi
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #8 : 14 Mayıs 2015, 22:05:12 »
Ellerine sağlık Rıza abicim. Hızına yetişemiyoruz maşallah. Hayranım abi sana. Kazasız belasız kullan abicim.
Erkan Mutlu

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #9 : 14 Mayıs 2015, 22:13:34 »
Eline sağlık abi. :2up
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Rıza

• *
  • 562
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: İstanbul-Pendik
« Yanıtla #10 : 14 Mayıs 2015, 22:19:47 »
Eline saglık hocam. Nice kurbanlıklar parçalasın. Polisajın küflenme de faydası olacaktır sanırım
Teşekkür ederim.Daha önceki yaptığım usturalardan edindiğim tecrübeye dayanarak bu tür çeliklerde yüksek kumlarda perdah ve polisaj  yapılırsa paslanma riski azalıyor.Asitle veya sirke ile yapılan patina da paslanmaya karşı direnç kazandırıyor.
Ellerinize sağlık ustam. Keşke kurbandan önce bir şeyler parçalasanız da şu ck67 nelere kâdirdir görsek  :2up
Teşekkür ederim Mahir Hocam.İlk fırsatta deneyeceğim.
Eline saglik riza hocam satirdi bicakti sana imreniyorum ben hala iki bicagimi bitiremedim bir sene oldu
Teşekkür ederim Ersin.
Elinize sağlık,çok işe yarayacak bir alet sonuçta ck67 performansınıda merak ediyorum özellikle kemik parçalama işinde.

xx
Teşekkürler.Çelikten çok anlamam ama okuduğum kadarıyla başarılı olacağını tahmin ediyorum.Tabi ısıl işlem ve menevişini düzgün yapabildiysem.Öğretmen arkadaş 5160 tan yaptığım satırdan memnun kalmıştı.Ama o da pas sorunundan muzdaripti. Bakım yapmamış satıra.Ben de merak ediyorum.İlk fırsatta deneyeceğim.
Rıza hocam cok güzel guzel olmuş
CK67 sulumu yoksa susuz mu acaba..?
Ersin bu susuz malzeme.Geçen sene Rulmaktan  ellerinde daha küçük parça olmadığı için büyük bir parça almıştım.Kesip kesip kullanıyorum.
Hocam elinize sağlık bant zımparası olanlara bahane buluyorum da sizin gibi ege ile çalışanları görünce tembelligimden utaniyorum  :'(
Bu arada masatı adım adım paylassaniz nasıl sevaba girersiniz...
Teşekkür ederim.Masatı şu şekilde yapmayı düşünüyorum.Yanlışım olursa ustalarım şimdiden düzeltsin.Elimde bir tane 30 cmlik lama eğe var.Yumuşattıktan sonra yassı masat yapacağım için yüzeyi düzledikten sonra kenarları kademeli olarak konveks olacak şekilde indireceğim.100 kuma kadar perdah yapıp ısıl işlemi önce su sonra yağ olacak şekilde yapacağım.meneviş süresini kısa tutacağım.(Yada ısıl işlem sonrası bir kaç kere fırına sokarak gerginlik alma da yeterli gelebilir diye düşünüyorum)Kuyruktan uca doğru olacak şekilde tek yönlü numunelik bıçaktaki performansını da deneyerek 60 kumdan 200 kuma kadar zımpara ile perdah yapacağım.Denemelerle hangi kumda performansı iyi ise o kumda bırakacağım.Yapım aşamalarını fotoğraflarım inşallah.
Elinize sağlık hocam .
Teşekkür ederim Hüseyin Bey
Ellerine sağlık Rıza abicim. Hızına yetişemiyoruz maşallah. Hayranım abi sana. Kazasız belasız kullan abicim.
Teşekkür Erkan Bey
Eline sağlık abi. :2up
Teşekkür ederim Osman

damasscus(Ömer Yüksel GÜNER)

• 1805
  • Ömer Yüksel GÜNER-Yaş 40
  • Meslek: Kamu-Teknisyen
  • Yer: Ankara-Ordu
« Yanıtla #11 : 14 Mayıs 2015, 22:42:19 »
Rıza hocam ellerinize sağlık.Benim de buaralar  düşündüğüm işlerdendi Satır yapmak,siz benden önce davrandınız.Güle güle kullanın  :)
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #12 : 14 Mayıs 2015, 23:05:22 »
Rıza hocam satırları böyle güzel yapmayın sonra kullanmaya kıyılamayacak :)

Aykut Yaren

• *
  • 560
  • Meslek: serbest
  • Yer: yalova
« Yanıtla #13 : 14 Mayıs 2015, 23:08:27 »
Kendi eserlerinle keyifli bir kurban geçireceksin eminim.Allah kaza bela vermesin.Ayrıca güzelde olmuşlar hani.Ellerine sağlık Rıza usta.

3Mr3

• 138
  • Emre Kinsiz
  • Meslek: Catering firma sorumlusu
  • Yer: İstanbul / Tuzla
« Yanıtla #14 : 14 Mayıs 2015, 23:08:46 »
Rıza Hocam ellerinize sağlık çok güzel görünüyor.Eminim performansıda güzel olacak.
harâbat ehlini hor görme şakir, defineye malik nice viraneler var

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #15 : 15 Mayıs 2015, 08:02:47 »
Elinize sağlık rıza hocam çok beğendim :)
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

RSM57

• 2640
  • 0532 375 01 99
  • Meslek: Sıcak Dövme
  • Yer: Eyüp/İstanbul
« Yanıtla #16 : 15 Mayıs 2015, 08:45:42 »
Rızan hocam ellerine emeğine sağlık çok güzel  olmuş Allah belasız kazasız kullamayı kullanmayı nasip etsin. Mehmet usta nında emeğine sağlık

Fatih IŞIK

• *
  • 490
  • Meslek: Operatör
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #17 : 15 Mayıs 2015, 10:03:47 »
Elinize sağlık hocam  emeğinize sağlık kazasız belasız kulanın inşallah :2up
Fatih IŞIK

« Yanıtla #18 : 15 Mayıs 2015, 22:17:41 »
Elinize sağlık Hocam çok güzel görünüyor aynı zamanda cevalla bir yapıya da sahip iş bitirici adeta :)
Özgür Burak TAŞDEMİR
                                                                      zek®

S.G.

• **
  • 262
  • Meslek: serbest
  • Yer: izmir
« Yanıtla #19 : 18 Mayıs 2015, 01:48:22 »
 Elinize sağlık hocam, evladiyelik bir satır olmuş. Bence namlunun sırt kısmına hafif bir iç kavis verilseydi oda yakışırmış.
Keskin bıçak önce sahibini keser :)

https://www.instagram.com/12kalibre