Eline saglık hocam. Nice kurbanlıklar parçalasın. Polisajın küflenme de faydası olacaktır sanırım
Teşekkür ederim.Daha önceki yaptığım usturalardan edindiğim tecrübeye dayanarak bu tür çeliklerde yüksek kumlarda perdah ve polisaj yapılırsa paslanma riski azalıyor.Asitle veya sirke ile yapılan patina da paslanmaya karşı direnç kazandırıyor.
Ellerinize sağlık ustam. Keşke kurbandan önce bir şeyler parçalasanız da şu ck67 nelere kâdirdir görsek 
Teşekkür ederim Mahir Hocam.İlk fırsatta deneyeceğim.
Eline saglik riza hocam satirdi bicakti sana imreniyorum ben hala iki bicagimi bitiremedim bir sene oldu
Teşekkür ederim Ersin.
Elinize sağlık,çok işe yarayacak bir alet sonuçta ck67 performansınıda merak ediyorum özellikle kemik parçalama işinde.
xx
Teşekkürler.Çelikten çok anlamam ama okuduğum kadarıyla başarılı olacağını tahmin ediyorum.Tabi ısıl işlem ve menevişini düzgün yapabildiysem.Öğretmen arkadaş 5160 tan yaptığım satırdan memnun kalmıştı.Ama o da pas sorunundan muzdaripti. Bakım yapmamış satıra.Ben de merak ediyorum.İlk fırsatta deneyeceğim.
Rıza hocam cok güzel guzel olmuş
CK67 sulumu yoksa susuz mu acaba..?
Ersin bu susuz malzeme.Geçen sene Rulmaktan ellerinde daha küçük parça olmadığı için büyük bir parça almıştım.Kesip kesip kullanıyorum.
Hocam elinize sağlık bant zımparası olanlara bahane buluyorum da sizin gibi ege ile çalışanları görünce tembelligimden utaniyorum 
Bu arada masatı adım adım paylassaniz nasıl sevaba girersiniz...
Teşekkür ederim.Masatı şu şekilde yapmayı düşünüyorum.Yanlışım olursa ustalarım şimdiden düzeltsin.Elimde bir tane 30 cmlik lama eğe var.Yumuşattıktan sonra yassı masat yapacağım için yüzeyi düzledikten sonra kenarları kademeli olarak konveks olacak şekilde indireceğim.100 kuma kadar perdah yapıp ısıl işlemi önce su sonra yağ olacak şekilde yapacağım.meneviş süresini kısa tutacağım.(Yada ısıl işlem sonrası bir kaç kere fırına sokarak gerginlik alma da yeterli gelebilir diye düşünüyorum)Kuyruktan uca doğru olacak şekilde tek yönlü numunelik bıçaktaki performansını da deneyerek 60 kumdan 200 kuma kadar zımpara ile perdah yapacağım.Denemelerle hangi kumda performansı iyi ise o kumda bırakacağım.Yapım aşamalarını fotoğraflarım inşallah.
Elinize sağlık hocam .
Teşekkür ederim Hüseyin Bey
Ellerine sağlık Rıza abicim. Hızına yetişemiyoruz maşallah. Hayranım abi sana. Kazasız belasız kullan abicim.
Teşekkür Erkan Bey
Eline sağlık abi. 
Teşekkür ederim Osman