Bıçak Sanatı - Forum

K100 D3 ikinci bıçak denemem

Sertaç Uğur

• 100
  • Meslek: mimar
  • Yer: Antalya
Ynt: K100 D3 ikinci bıçak denemem
« Yanıtla #20 : 16 Temmuz 2015, 00:14:21 »

Sertaç Uğur

• 100
« Yanıtla #21 : 16 Temmuz 2015, 00:16:22 »

Sertaç Uğur

• 100
« Yanıtla #22 : 16 Temmuz 2015, 00:18:21 »

taner çiçek

• 823
  • Meslek: makina imalati
  • Yer: gaziantep
« Yanıtla #23 : 16 Temmuz 2015, 00:52:13 »
eline sağlık ,d3 çok sevdiğim bi çelik ama ısıl işleme dikkat, zira d2 den daha kırılgan ısıl işlemi ustalarımız yapacaksa sıkıntı olmaz.iyi parlatılıtsa parlaklığını koruyor ama sudan uzak olursa.

Sertaç Uğur

• 100
« Yanıtla #24 : 16 Temmuz 2015, 10:52:54 »
eline sağlık ,d3 çok sevdiğim bi çelik ama ısıl işleme dikkat, zira d2 den daha kırılgan ısıl işlemi ustalarımız yapacaksa sıkıntı olmaz.iyi parlatılıtsa parlaklığını koruyor ama sudan uzak olursa.

Teşekkür ederim. Bu kadar ter akıttıktan sonra ısıl işlemde doğacak sıkıntılar elbet üzer ama işin en keyifli yanı uğraştıkça elinde şekil alan çeliği izlemek. Nasipse kullanırız da artık. sıkılmak yok yani, bunun başına bir iş gelirse yenisine bahane olur değil mi?  :)

Kutsal

• 2124
  • Meslek: Çırak-48
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #25 : 16 Temmuz 2015, 10:58:21 »
Formunu çok beğendim,  sap kısmındaki paracord bağlanan kısmı biraz daha geliştirilmeli bence.
Sanırım D3 forumda çok tecrübe edilen bir çelik değil,  işlemeyle ilgili tecrübelerinizi de  paylaşırsaniz güzel olur.
https://instagram.com/bulent.kutsal?igshid=viq8lfcnxydl
------------------------------------------------------
Those who do not move, do not notice their chains.Rosa Luxemburg.

Sertaç Uğur

• 100
« Yanıtla #26 : 16 Temmuz 2015, 11:40:40 »
Formunu çok beğendim,  sap kısmındaki paracord bağlanan kısmı biraz daha geliştirilmeli bence.
Sanırım D3 forumda çok tecrübe edilen bir çelik değil,  işlemeyle ilgili tecrübelerinizi de  paylaşırsaniz güzel olur.

Parakord bağladığım kısım ilk profili çıkarırken daha ergonomik olduğunu düşünerek yaptığım formdaydı, ancak elimde tutarken tam aksine hiç rahat kavrayamadım. Şu anda 26 mm eninde (tam yarım profil genişliğinde). bu hali ile daha sıkı tutabiliyorum. Belki sardığım malzemeye farklı alternatifler de üretebilirim. Deri olabilir mesela. Parça deri sarıp sicim ile sıkabilirim. Açıkçası ilkel bir görüntüsü olsun istiyorum. Ne de olsa ilkel bir üretim tekniği oldu :)

Yapımı için tek bir şey söyleyebilirim, bu kalınlıkta beni 4mm D2 den yaptığım ilk bıçağa oranla çok daha fazla yordu. İlk Formu eğe ile verdim. Sonrasında baktım ağız açmak filan derken kilo kaybetmeye başladım, son birkaç saatini perdah için avuç içi taşlamaya zımpara takarak bitirdim. Yani benim adıma kesmesi dert oldu işlemesi dert oldu parlatması dert oldu. Ama zor oldu ya hani, hoşuma da gitmedi değil. Belki 1 günde çıkarabilseydim bu kadar keyif almazdım.

Sertaç Uğur

• 100
« Yanıtla #27 : 25 Temmuz 2015, 22:23:40 »
Çok fazla ilgi görmediğine göre, yorumları haketmek için üzerinde daha fazla çalışmam gerektiğini anladım. Bakalım neler yapabileceğim.

Eğer bir sonuç elde edebilirsen tekrar sizlere sunarım, ancak kaş yaparken göz misali... bozabilirim de... bakalım artık nasip.

Ali Yiğit Özkan

• *
  • 1294
  • Meslek: Tıp Yayıncılığı
« Yanıtla #28 : 25 Temmuz 2015, 22:30:42 »
Bunu fark etmemişim ben :) Formunu çok beğendim. Genel olarak böyle masküler bıçaklardan hoşlanıyorum :) Ama sanki sap kısmında bir delik olsa ip için ve kabzesinde ağaç kullanılsa çok daha güzel olabilirmiş gibi geldi.

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #29 : 25 Temmuz 2015, 22:39:10 »
Elinize sağlık birşeyi kalmamış ısıl işlem sonrası perdah ve güzel bir kabzayla istediğiniz ilkel tarz seviyesine gelecektir.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Kutsal

• 2124
« Yanıtla #30 : 25 Temmuz 2015, 23:16:58 »
Çok fazla ilgi görmediğine göre, yorumları haketmek için üzerinde daha fazla çalışmam gerektiğini anladım. Bakalım neler yapabileceğim.

Eğer bir sonuç elde edebilirsen tekrar sizlere sunarım, ancak kaş yaparken göz misali... bozabilirim de... bakalım artık nasip.
:D
Ilgi,  işinizin kalitesini göstermez,  bence çok güzel bir çalışma,  sadece sapı için biraz daha çalışmanız lazım.  Ilkel görünüm için tavsiyem; bildiğiniz su tesisatinda kullanılan keten veya benzeri bir ip olabilir. Üzerini Japon vs. ile kaplayinca güzel olabilir. 
Ben de denemeyi düşünüyorum böyle bir sap.

Sertaç Uğur

• 100
« Yanıtla #31 : 27 Temmuz 2015, 22:14:59 »
Hemen bir yumak kendir ipi aldım kabzaya sarmak için.. şöyle bir denedim çok hoşuma gitti. Tavsiye için teşekkürler.  :2up
biraz da tuzruhu aldım. Perhidrol bulabilirsem onu da ekleyip, ağız kısmını oje ile kaplayıp, kalan tüm yüzeyleri asit ile aşındırmayı düşünüyorum.
Aslında bunu ısıl işlemden önce mi yoksa sonra mı yapmalıyım bilmiyorum ancak denemek istiyorum. Ne de olsa deneyerek öğreniyorum.

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #32 : 27 Temmuz 2015, 22:17:29 »
Isıl işlem sonrasını bekleyin eğer ısıl işlem yağ ile yapılırsa belki yüzeye yapışmış yağ tabakasını beğenirsiniz.Öncesinde yaparsanız zaten karartma yüzeyde kalmayacaktır.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Sertaç Uğur

• 100
« Yanıtla #33 : 27 Temmuz 2015, 22:49:30 »
Aslında asitte amacım karartmaktan çok yüzeyi aşındırmaktı. Ancak asitli yağda yapılan işlem fikri de çok iyi teşekkür ederim. Birşey sorabilir miyim, bu asitli yağda yapılan sadece son menevişte oluyor değil mi? Bir de bu oluşan dokunun kalıcılığı nasıl? Yapılmış örnekleri gördüm ve gerçekten harika ama kullanılmış halini görmedim. Çabuk sıyrılmasından endişeliyim. Elimde imkan olsa ocakta ısıtıp çekiçle yüzeyi bozardım. Yapmak istediğim öyle bir görüntü.

Kutsal

• 2124
« Yanıtla #34 : 28 Temmuz 2015, 00:08:43 »
Resimleri paylaşırsaniz seviniriz :)

Sertaç Uğur

• 100
« Yanıtla #35 : 04 Ağustos 2015, 20:17:49 »

Bıçağın ısıl işlemden sonra işlenmesi daha zor olacağı için şimdiden her türlü denemeyi yapıyorum.

ilk olarak asitte (tuzruhunda) bekleterek yüzeyi satine bir görünüme sokmayı düşündüm fakat asitte bekledikçe aldığı renk (sis - duman görüntüsü) çok hoşuma gitti. Yaklaşık 1 gün boyunca asitte kaldıktan sonra sert bulaşık süngeri ile üstündeki karasını temizledim ve son hali ile yukarıda...

kabzanın sarımını kendir ip ile yaptım ama ya daha kalınca sarmalıyım ya da sarımı daha kalın ve tok birşeyle... elde kavrarken zayıf kaldı...

ama şimdilik istediğim görüntüye yaklaştığımı düşünüyorum...

Sertaç Uğur

• 100
« Yanıtla #36 : 04 Ağustos 2015, 20:19:16 »

murat sönmez

• 286
  • Meslek: dzkk mhd
  • Yer: bandırma balıkesir
« Yanıtla #37 : 04 Ağustos 2015, 20:21:48 »
Hocam ellerinize saglik.

Sertaç Uğur

• 100
« Yanıtla #38 : 04 Ağustos 2015, 20:22:03 »

Sertaç Uğur

• 100
« Yanıtla #39 : 04 Ağustos 2015, 20:25:25 »
Hocam ellerinize saglik.

Teşekkür ederim. :)

Daha çok çalışmam lazım. Her geçen gün aklıma daha farklı fikirler geliyor. Yeni yeni bıçaklar yapmak istiyorum. Farklı tarzlar denemek istiyorum.