Formunu çok beğendim, sap kısmındaki paracord bağlanan kısmı biraz daha geliştirilmeli bence.
Sanırım D3 forumda çok tecrübe edilen bir çelik değil, işlemeyle ilgili tecrübelerinizi de paylaşırsaniz güzel olur.
Parakord bağladığım kısım ilk profili çıkarırken daha ergonomik olduğunu düşünerek yaptığım formdaydı, ancak elimde tutarken tam aksine hiç rahat kavrayamadım. Şu anda 26 mm eninde (tam yarım profil genişliğinde). bu hali ile daha sıkı tutabiliyorum. Belki sardığım malzemeye farklı alternatifler de üretebilirim. Deri olabilir mesela. Parça deri sarıp sicim ile sıkabilirim. Açıkçası ilkel bir görüntüsü olsun istiyorum. Ne de olsa ilkel bir üretim tekniği oldu

Yapımı için tek bir şey söyleyebilirim, bu kalınlıkta beni 4mm D2 den yaptığım ilk bıçağa oranla çok daha fazla yordu. İlk Formu eğe ile verdim. Sonrasında baktım ağız açmak filan derken kilo kaybetmeye başladım, son birkaç saatini perdah için avuç içi taşlamaya zımpara takarak bitirdim. Yani benim adıma kesmesi dert oldu işlemesi dert oldu parlatması dert oldu. Ama zor oldu ya hani, hoşuma da gitmedi değil. Belki 1 günde çıkarabilseydim bu kadar keyif almazdım.