Herkese merhabalar
İlk bıçak yapımı denememden sonra (
http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=6760.0) şimdi de ikinciye niyetlendim.
Forum üyemiz de olan Tasarada firmasından geçtiğimiz yıl sonu gibi temin ettiğim 350mm x 52mm x 6mm ebatlarındaki (böhler marka istediğim ancak gelen profilin üzerinde herhangi bir marka ve kod bulunmadığı için kesin konuşamadığım) D3'ten ilk formu çıkardım.
Biraz büyük ve ağır iş bıçağı olarak herzaman sahip olmak istediğim bir model oluşturdum. Mimar olduğum halde bu sefer önceden bir çizim yapmadan, aşındırırken karar verdiğim bir form oldu. Biraz kaba ve hantal görünen ancak vurduğunda bölecek bir bıçak olsun istedim.

Kabzasında paracord, deri veya benzeri bir malzeme kullanacağım.
Kabza boyu 120mm, namlu 230mm. Kesici ağzın şekline henüz karar veremedim. 6mm malzeme için tam taşlama yapıp bir de kesici ağız yapmak mantıklı geliyor ancak eğe ile biraz da gözümü korkutuyor.
Kabzanın şeklini deneye deneye (doğru tabiri ile yonta yonta) belirledim. Ağır olduğu için elimden çıkmadan savurabileceğim ve sıkı tutulan bir şekil oldu.
Her ne kadar istemesem de kabzanın sonuna bir delik açmam gerekecek ki elimden kaçacak olursa fırlayıp zarar vermesin.
Yüzeyi aslında oluğu gibi bırakmak istiyorum. Hatta imkanım olsa çekiçleyip daha da bozardım yüzeyini.
Şunu biliyorum ki buradaki ustaların yaptığı pırıl pırıl ve göz alıcı ince işçiliklere sahip bıçakların yanında benim yapmaya çalıştığım sadece kesici - bölücü bir el aleti. Ama ne yapabilirim, herkes aynı deneyim, yetenek ve sabra sahip değil.
Görüş ve önerileriniz doğrultusunda bu çabamın sonucuna ulaşmayı umuyorum.