Bıçak Sanatı - Forum

Acemiden micarta denemesi

bulaycı

• 358
  • bülent bulaycı
  • Meslek: emekli
  • Yer: ankara
Ynt: Acemiden micarta denemesi
« Yanıtla #40 : 21 Nisan 2015, 21:49:34 »
murat tel.numaram sana ulaştımı?

MURAT BUSHCRAFT

• 757
  • Meslek: inşaat Mühendisi
  • Yer: ANKARA
« Yanıtla #41 : 21 Nisan 2015, 22:15:28 »
evet abi.yarın görüşürüz
TEL: 0532 550 70 68                           FACEBOOK: Murat Bushcraft                                         INSTAGRAM: murat_bushcraft

S.G.

• **
  • 262
  • Meslek: serbest
  • Yer: izmir
« Yanıtla #42 : 29 Nisan 2015, 01:44:17 »
 Detaylı anlatımınızdan ötürü teşekkürler. Bende yeşil sap malzemesi aradım bulamayınca ebaydan yeşil micarta almayı düşünüyodum doğada kullanılıcak bıçaklarda hoş gözükür uyumlu olur diye. Bu paylaşımdan sonra banada cesaret geldi kendi sap malzememi yapmak için. İlk iş ince yeşil %100 pamuklu kumaş aramak olucak  :)
Keskin bıçak önce sahibini keser :)

https://www.instagram.com/12kalibre

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #43 : 29 Nisan 2015, 01:58:28 »
Renkler konusunda süprizlere açık olun. Ben ilk mikarta denememi mahalle terzisinin verdiği kumaşlarla yapmıştım. Tesettür pardesünün kısaltılan eteklerinin kahverengi kumaşı epoksiden sonra yeşil görünmeye başlamıştı. Turuncu kağıtla yaptığım bir başka mikarta ise kırmızı çıktı.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

S.G.

• **
  • 262
« Yanıtla #44 : 29 Nisan 2015, 09:24:05 »
Renkler konusunda süprizlere açık olun. Ben ilk mikarta denememi mahalle terzisinin verdiği kumaşlarla yapmıştım. Tesettür pardesünün kısaltılan eteklerinin kahverengi kumaşı epoksiden sonra yeşil görünmeye başlamıştı. Turuncu kağıtla yaptığım bir başka mikarta ise kırmızı çıktı.
Üstadım epoxynin içerisine toz boya katsak istediğimi rengi yakalamakta faydası olmazmı acaba?

MURAT BUSHCRAFT

• 757
  • Meslek: inşaat Mühendisi
  • Yer: ANKARA
« Yanıtla #45 : 29 Nisan 2015, 09:32:09 »
bu yaptığım turuncu kumaştan micartada kırmızı oldu...hatta canlı kırmızı.epoxy kumaşa ıslak bir görünüm kazandırıyor.
« Son Düzenleme: 29 Nisan 2015, 09:34:49 Gönderen: MURAT BUSHCRAFT »
TEL: 0532 550 70 68                           FACEBOOK: Murat Bushcraft                                         INSTAGRAM: murat_bushcraft

foreverliving22

• 1262
  • Mesut KOCATOROS
  • Meslek: Muhasebe
  • Yer: İstanbul / Sultangazi
« Yanıtla #46 : 29 Nisan 2015, 09:35:32 »
Üstadım epoxynin içerisine toz boya katsak istediğimi rengi yakalamakta faydası olmazmı acaba?

Bence olur kardeşim ama yoğunluğu nasıl olur bilmiyorum. Mozaik pim yaparken guaj boya karıştırınca oluyor.
Ünye

S.G.

• **
  • 262
« Yanıtla #47 : 29 Nisan 2015, 09:36:50 »
 Beyaz renksiz kumaş kullanıp epoxynin içerisine toz boya karıştırarak uygulama yapılırsa tahminim istenilen renk bire bir çıkar ortaya.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #48 : 29 Nisan 2015, 11:21:38 »
Keçeden mikarta yaptığımda önce keçeyi viktorya kumaş boyasıyla yeşile boyamıştım. Ancak rengi çok koyu geldi. Neredeyse siyah gibi oldu.

- Boyalar beklediğimizden biraz daha kuvvetli oluyor, o nedenle az kullanmak gerek.
- Mikarta yapınca fazladan bir ton koyu görünüyor, o nedenle daha da az kullanmak gerek. :)
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

aykut.s

• *
  • 6
  • Meslek: yok
  • Yer: İstanbul/Beylikdüzü
« Yanıtla #49 : 11 Mayıs 2016, 17:31:54 »
epoxy ve sertleştiriciyi nasıl temin edebiliriz ?

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #50 : 11 Mayıs 2016, 17:37:14 »
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram