herkese merhaba.güneşli bir pazar sabahında full enerjiyle uyanıp daha önceden planladığım bazı şeyleri yapmaya koyuldum.ilk önce kendim için aldıgım boru ve pimlerin fazla gelmesinden dolayı forumda satışa çıkarmıştım.talep fazla olunca bana yetmedi

tekrar gidip arkadaşların siparişleri için boru ve pim aldım onları güzelce kestim ve paketleri kargoya hazır hale getirdim ...herkesin içi rahat olsun pazartesi malzemeler kargoda

uzun zamandır aklımda olan micarta denemesine başladım. ilk önce size malzemeleri tanıtmak istiyorum
1. özgür özdemir ustanın yaptığı epoxy organizyonundan aldığım epoxy

2. ömer efe abimin gönderdiği micarta yapımı için kullanacağım 10 mm kalınlığında pres

3. epoxyi karıştırmak için kullanacağım plastik çikolata kutusu

4. epoxyi tam oranında kullanabilmek için şırınga ( 2 şırınga kullandım epoxy ve sertleştirici için ayrı ayrı)

5. % 100 pamuktan oluşan bezler ( ölçü 11 cm x 15 cm ) ( 1 mt 5 tl)

6. fırınlarda kullanılan yağlı kağıt (paketinin içinden 8 mt çıkıyor ve fiyatı 4.5 tl)

7.eldiven ( pakette büyük boy 10 adet eldiven çıkıyor fiyatı 3 tl)

8. kullanılan aletler

malzemeleri tanıttıktan sonra gelelim yapım aşamasına.
ilk önce epoxyleri şırınga hesabına göre tam 1/2 oranında karıştırdım . toplamda 13 kere ( 5 cc ) epoxy ve 6.5 defa (5 cc ) sertleştiriciyi birbirine iyice karıştırdım.kullandığım epoxy bizim kabza malzemesini yapıştırırken kullandığımız 5 dakikada donan epoxylere hiç benzemiyor.daha akışkan o yüzdende çalışması daha kolay.
yağlı kağıdı serdikden sonra üzerine sırasıyla iyice epoxiyi yedirerek 3 tane turuncu kumaş serdim.
daha sonra 3 tane beyaz .sonra 3 tane turuncu.3 tane beyaz ve en son 3 tane turuncuyla işlemi bitirdim.
yani kısaca 3 tane 3 grup turuncu ve 3 tane 2 grup beyazı micarta yapımında kullandım

kumaşlar %100 pamuk olduğu için epoxyiyi cok fazlasıyla emiyor.o yüzden kalıp içinde sıkıştırmaya başlayınca inanılmaz her yerinden akmaya başladı yani kullanılan epoxy aslında bu kumaşlara fazla ama cok emdiği için yapacak bir şey yok... siz siz olsun sakın evin içinde denemeyin

sonuç olarak 13x5=65 cc epoxy ve 6.5 x 5=32.5 cc sertleştirici kullandım.
15 kat % 100 pamuklu kumaş kullandım
sonuç olarak yaklaşık 4.5 -5 mm kalınlık elde ettim.

kurumaya bıraktım bakalım sonuç nasıl olacak.hep beraber bekleyip görelim