Bıçak Sanatı - Forum

Acemiden micarta denemesi

MURAT BUSHCRAFT

• 757
  • Meslek: inşaat Mühendisi
  • Yer: ANKARA
Acemiden micarta denemesi
« : 19 Nisan 2015, 18:42:07 »
herkese merhaba.güneşli bir pazar sabahında full enerjiyle uyanıp daha önceden planladığım bazı şeyleri yapmaya koyuldum.ilk önce kendim için aldıgım boru ve pimlerin fazla gelmesinden dolayı forumda satışa çıkarmıştım.talep fazla olunca bana yetmedi  :D tekrar gidip arkadaşların siparişleri için boru ve pim aldım onları güzelce kestim ve paketleri kargoya hazır hale getirdim ...herkesin içi rahat olsun pazartesi malzemeler kargoda  :D

uzun zamandır aklımda olan micarta denemesine başladım. ilk önce size malzemeleri tanıtmak istiyorum

1. özgür özdemir ustanın yaptığı epoxy organizyonundan aldığım epoxy

2. ömer efe abimin gönderdiği micarta yapımı için kullanacağım 10 mm kalınlığında pres

3. epoxyi karıştırmak için kullanacağım plastik çikolata kutusu  :)

4. epoxyi tam oranında kullanabilmek için şırınga ( 2 şırınga kullandım epoxy ve sertleştirici için ayrı ayrı)

5. % 100 pamuktan oluşan bezler ( ölçü 11 cm x 15 cm ) ( 1 mt 5 tl)

6. fırınlarda kullanılan yağlı kağıt (paketinin içinden 8 mt çıkıyor ve fiyatı 4.5 tl)

7.eldiven ( pakette büyük boy 10 adet eldiven çıkıyor fiyatı 3 tl)

8. kullanılan aletler

malzemeleri tanıttıktan sonra gelelim yapım aşamasına.

ilk önce epoxyleri şırınga hesabına göre tam 1/2 oranında karıştırdım . toplamda 13 kere ( 5 cc ) epoxy ve 6.5 defa (5 cc ) sertleştiriciyi birbirine iyice karıştırdım.kullandığım epoxy bizim kabza malzemesini yapıştırırken kullandığımız 5 dakikada donan epoxylere hiç benzemiyor.daha akışkan o yüzdende çalışması daha kolay.
yağlı kağıdı serdikden sonra üzerine sırasıyla iyice epoxiyi yedirerek 3 tane turuncu kumaş serdim.
daha sonra 3 tane beyaz .sonra 3 tane turuncu.3 tane beyaz ve en son 3 tane turuncuyla işlemi bitirdim.
yani kısaca 3 tane 3 grup turuncu ve 3 tane 2 grup beyazı micarta yapımında kullandım

kumaşlar %100 pamuk olduğu için epoxyiyi cok fazlasıyla emiyor.o yüzden kalıp içinde sıkıştırmaya başlayınca inanılmaz her yerinden akmaya başladı yani kullanılan epoxy aslında bu kumaşlara fazla ama cok emdiği için yapacak bir şey yok... siz siz olsun sakın evin içinde denemeyin  :D :D

sonuç olarak 13x5=65 cc epoxy ve 6.5 x 5=32.5 cc sertleştirici kullandım.
15 kat % 100 pamuklu kumaş kullandım
sonuç olarak yaklaşık 4.5 -5 mm kalınlık elde ettim.

kurumaya bıraktım bakalım sonuç nasıl olacak.hep beraber bekleyip görelim  ;)

TEL: 0532 550 70 68                           FACEBOOK: Murat Bushcraft                                         INSTAGRAM: murat_bushcraft

omer.efe

• 398
  • Meslek: dreamer
  • Yer: Mersin
Ynt: Acemiden micarta denemesi
« Yanıtla #1 : 19 Nisan 2015, 19:04:57 »
bıçak sanatı platformunun en güzel örneklerinden birisi olacak bu konu..
yardımlaşma, ortak malzeme temini, ben yapacağım diyebilmek, anlatmak..
hepsi var..

paylaşım için teşekkürler.. sonucu merakla bekliyoruz..
tahmini sertleşme süresi nedir; bu karışım miktarlarıyla..?

Emrah kent

• 641
  • Meslek: karasör
  • Yer: izmir
« Yanıtla #2 : 19 Nisan 2015, 19:09:06 »
sistemli çalısılınca çıkan işte oyle kusursuz oluyor alinize saglık

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #3 : 19 Nisan 2015, 19:09:29 »
Eline sağlık abi  :2up
Eşit sıkıştırma için 4 köşeye iç tarafapul ve somun attın mı?
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

MURAT BUSHCRAFT

• 757
« Yanıtla #4 : 19 Nisan 2015, 19:13:40 »
bıçak sanatı platformunun en güzel örneklerinden birisi olacak bu konu..
yardımlaşma, ortak malzeme temini, ben yapacağım diyebilmek, anlatmak..
hepsi var..

paylaşım için teşekkürler.. sonucu merakla bekliyoruz..
tahmini sertleşme süresi nedir; bu karışım miktarlarıyla..?

ömer efe abi sana çok teşekkür ederim yardımların için. iyiki varsın :2up :2up

epoxyi tam 1/2 oranında karıştırdım ve malzemeyi  19.04.2015 saat 17:30 da kurumaya bıraktım.sürekli kontrol ederek size tahmini süreyi söylerim. forumda bu epoxyi alan arkadaşlara en azından süre ve oran anlamında yardımı dokunur diye düşünüyorum.

Eline sağlık abi  :2up
Eşit sıkıştırma için 4 köşeye iç tarafapul ve somun attın mı?

osman eşit sıkıştırmak için pul atmadım fakat kumpasla her köşeyi ölçtüm. bu çalışma kumaş kalınlığını görme ve epoxy süresini,oranını deneme çalışması olduğu için bu seferlik mazur görün..diğer çalışmalarda söz pul ve somun koycam  :) :)

sistemli çalısılınca çıkan işte oyle kusursuz oluyor alinize saglık

ustam cok teşekkür ederim sağolun..
TEL: 0532 550 70 68                           FACEBOOK: Murat Bushcraft                                         INSTAGRAM: murat_bushcraft

Aydın Karakişi

• 1613
  • Meslek: Elektronik 1973
  • Yer: Ümraniye / 05352793989
« Yanıtla #5 : 19 Nisan 2015, 19:19:14 »
Murat  kardeşim

Senin bu çalışmanı örnek alıp en kısa sürede deneyeceğim. Ne güzel yardımlaşma örneği :)
Geldi ölümlü yalan , gitti ölümsüz gerçek
NFK

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #6 : 19 Nisan 2015, 19:43:01 »
Çıkacak mikartayı merakla bekliyorum. Sonuç bence gayet güzel olacak. Kendi mikartanı yapman ne güzel  :2up

tatenkof

• Alemde Şer Oğuzda Er Tükenmez.
  • 1326
  • Alper Çırpar
  • Meslek: İngilizce öğretmeni
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #7 : 19 Nisan 2015, 19:55:58 »
Ellerine sağlık Murat eee mühendis olunca sistem kendiliğinden oluşuyor. Merakla bekliyoruz kurumuş halini. İyi çalımalar.

MURAT BUSHCRAFT

• 757
« Yanıtla #8 : 19 Nisan 2015, 20:08:14 »
Murat  kardeşim

Senin bu çalışmanı örnek alıp en kısa sürede deneyeceğim. Ne güzel yardımlaşma örneği :)
aydın abi sendende detaylı fotoğraf bekliyoruz   :)

Çıkacak mikartayı merakla bekliyorum. Sonuç bence gayet güzel olacak. Kendi mikartanı yapman ne güzel  :2up
salim ustam sonuç kötü olabilir tamamen deneme amaçlı yaptım..sonuçları hep beraber göreceğiz  :)

Ellerine sağlık Murat eee mühendis olunca sistem kendiliğinden oluşuyor. Merakla bekliyoruz kurumuş halini. İyi çalımalar.

Alper ustam cok sağol..

SARI AHMET

• 527
  • Nedim DURMAZ
  • Meslek: harita kadastro teknikeri
  • Yer: kırklareli
« Yanıtla #9 : 19 Nisan 2015, 20:30:49 »
merakla bekliyorum tecrübenizden faydalanırız :2up :2up
KÖR BIÇAK YOKTUR  BİLENMEMİŞ BIÇAK VARDIR
Nedim DURMAZ

ASK

• 988
  • alicevik 1984
  • Meslek: memur
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #10 : 19 Nisan 2015, 20:33:40 »
eline sağlık üstat. bu mikartayi yapmak kadar yapım aşamalarını fotoğraflamakta ayrı bir emek gerçekten .
Derdi dünya olanın,dünya kadar derdi olur.

murat_can66

• **
  • 468
  • Meslek: özel güvenlik
  • Yer: ankara
« Yanıtla #11 : 19 Nisan 2015, 20:37:40 »
merakla bekliyoruz bitmiş halini  güzül çalışma çıkacak eminin ben eline sağlık

ee

• **
  • 60
  • erkut 49 yaş
  • Meslek: Memur
  • Yer: ankara
« Yanıtla #12 : 19 Nisan 2015, 23:46:13 »
Murat bey malzeme için ostimde nereleri kullanıyorsunuz.bu epoxy organizasyonu nezaman olduki görmemişim.ömer efe beyin yaptığı presin ebadı nedir.selamlar.

MURAT BUSHCRAFT

• 757
« Yanıtla #13 : 20 Nisan 2015, 00:19:48 »
Murat bey malzeme için ostimde nereleri kullanıyorsunuz.bu epoxy organizasyonu nezaman olduki görmemişim.ömer efe beyin yaptığı presin ebadı nedir.selamlar.

ustam ostimden boru ve pim haricinde suana kadar bi malzeme almadim.ben genelde ihtiyaclarimi forumdan sagliyorum.epoxy organizasyonu cok onceleri yapilmisti.ben micarta yapmak icin almistim.uzun zamandir bekliyordu.bu gune nasipmis.bana gelen presin tam ölçülerini bilmiyorum ölçmedim ama kullandığım kumaş ölçüleri 11x15 cm her taraftan 3-4 santim uzun olacak şekilde yaparsanız işinizi görür...( 17x21 gibi veya 18x22 gibi tamamen size kalmış bir şey )
« Son Düzenleme: 20 Nisan 2015, 00:50:26 Gönderen: MURAT BUSHCRAFT »

Mâhir

• 422
  • Mahir Selim KESKİN
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: İstanbul/Beykoz
« Yanıtla #14 : 20 Nisan 2015, 00:55:19 »
Anlatım harika tebrikler...
Mahir Selim KESKİN

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #15 : 20 Nisan 2015, 01:38:14 »
epoxyi tam 1/2 oranında karıştırdım ve malzemeyi  19.04.2015 saat 17:30 da kurumaya bıraktım.sürekli kontrol ederek size tahmini süreyi söylerim. forumda bu epoxyi alan arkadaşlara en azından süre ve oran anlamında yardımı dokunur diye düşünüyorum.
Epokside sorun yok forumdan İlkay Kadir Karaca biraderim koca şişenin dibine geldi bile çok güzel kağıt mikartalar çıkardı bir taneside bana düştü yavaş yavaş işlemeye başladım harika olmuş.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

marslan_51

• 643
  • mehmet arslan/1977
  • Meslek: özel güvenlik
  • Yer: Niğde-Kocaeli
« Yanıtla #16 : 20 Nisan 2015, 01:38:35 »
   Murat eline saglik,son zamanlarda gordugum ornek teskil edebilecek en temiz calismalardan biri. Bende ayni epoksiyi kullandigim bir örnekte kuruyup sertlesmenin oda sicakliginda uzun surdugunu gordum. Ustalarin onerilerini ( firinlamak gibi) mutlaka uygula ve emin olmadan kalibi bozma derim nacizane. Tam kuruma sagladiginda gercekten cok basarili oluyor.Tekrar eline saglik.
Mesele av yada avcı olmak değildir,asıl mesele işinizi ne kadar iyi yaptığınızdır.

MURAT BUSHCRAFT

• 757
« Yanıtla #17 : 20 Nisan 2015, 01:48:10 »
eline sağlık üstat. bu mikartayi yapmak kadar yapım aşamalarını fotoğraflamakta ayrı bir emek gerçekten .

ustam teşekkür ederim.bu forum cok şey verdi bizlere.inşallah bizimde azıcık faydamız olur.
merakla bekliyoruz bitmiş halini  güzül çalışma çıkacak eminin ben eline sağlık

çok sağol murat ustam...

Epokside sorun yok forumdan İlkay Kadir Karaca biraderim koca şişenin dibine geldi bile çok güzel kağıt mikartalar çıkardı bir taneside bana düştü yavaş yavaş işlemeye başladım harika olmuş.

osman ilkay kadir karaca kardeşimden benimde yeni haberim oldu..biz geç kalmışız ama olsun onun ki kağıt benimki kumaş  :D :D

Murat eline saglik,son zamanlarda gordugum ornek teskil edebilecek en temiz calismalardan biri. Bende ayni epoksiyi kullandigim bir örnekte kuruyup sertlesmenin oda sicakliginda uzun surdugunu gordum. Ustalarin onerilerini ( firinlamak gibi) mutlaka uygula ve emin olmadan kalibi bozma derim nacizane. Tam kuruma sagladiginda gercekten cok basarili oluyor.Tekrar eline saglik.

ustam cok teşekkür ederim.önerilerin benim için çok kıymetli.kesinlikle dikkate alacam.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #18 : 20 Nisan 2015, 04:53:12 »
Epoksi tiyoları

* İşi soğuk ortamda yapıyorsanız epoksi kürlenene kadar daha çok zamanınız olur. Bu sıcaklık geçişi 20 derece civarlarında falandı sanki. Ancak soğukta epoksi daha pekleşir, akışı, nüfuzu zorlaşır.

* Epoksiyi örneğin ahşap gibi bir yüzeye sürecekseniz ahşabın sıcak oluşu epoksiyi inceltir, epoksinin akışını hızlandırır böylece epoksi daha derine nüfuz eder.

* Çok miktarda epoksiyi karıştırdığınızda epoksi fazlaca ısınabilir. Az az karıştırmanız, yayvan bir kapta karıştırmanız, gerekirse bu kabı alttan soğutmanız faydalı olabilir.

* Epoksiyi inceltmede selülojik tiner, aseton ve alkol iş görür denir diye hatırlıyorum. Sanırım alkolle inceltmeyi denemedim ama diğerleri iş görmüştü.

* karışım miktarını ayarlamak için hassas bir terazi de kullanabilirsiniz.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Rıza

• *
  • 562
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: İstanbul-Pendik
« Yanıtla #19 : 20 Nisan 2015, 10:05:24 »
Elinize emeğinize sağlık.Aşama aşama fotoğraflama yapılan çalışmalar sonuç iyide olsa kötüde olsa sonradan yapacak olanlara fikir vereceği için önemli.Sizde bu konuda önemli bir katkı sağlamışsınız.Çıkacak sonucu bende merakla bekliyorum.