Toggle navigation
Bıçak Sanatı - Forum
Ana Sayfa
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Giriş Yap
Kayıt Ol
Close
Giriş Yap
Sürekli Olarak Bağlı Kal
Bıçak Sanatı - Forum
Konu Dışı
Genel Muhabbet
Selam arkadaşlar ,Madencilerin kullandığı havalı tabancaların ucundaki çelikler!
« önceki
sonraki »
Yazdır
[
1
]
Aşağı git
Selam arkadaşlar ,Madencilerin kullandığı havalı tabancaların ucundaki çelikler!
8 Yanıt
1431 Gösterim
murat8989
41
Murat
Meslek: öğrenci
Yer: Edirne Keşan
«
:
11 Nisan 2015, 17:30:25 »
Bıçak yapımı için uygun mudur ? işim gereği ocaklarda bulunabiliyorum ve kimi çelik şişleri hurdaya ayırdıklarını gördüm bunları acaba bıçak yapımıında kullanabilir miyim ?
Teşekkürler.
Haznedar
1576
0541-572 93 44 1983 / Tarık HAZNEDAR
Meslek: Tornacı
Yer: Balıkesir
Ynt: Selam arkadaşlar ,Madencilerin kullandığı havalı tabancaların ucundaki çelikler!
«
Yanıtla #1 :
11 Nisan 2015, 17:35:42 »
Sanırım bahsettiğiniz şişlerin ortasında su geçişi için delik mevcuttur. Dövüldükten sonra ne hal alır bilinmez. Malzeme bilgisi olarak bir fikrim yok ama sıkı bir malzemedir kendileri
Osman Kurt
6285
Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
Ynt: Selam arkadaşlar ,Madencilerin kullandığı havalı tabancaların ucundaki çelikler!
«
Yanıtla #2 :
11 Nisan 2015, 17:44:41 »
Döver kepçesi dişleri,havalı murçlar falan yüksek manganlı çelikten olduğunu biliyorum benzer bir malzeme ise uzak durun derim
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram
sefaçabuk
14086
«
Yanıtla #3 :
11 Nisan 2015, 19:06:59 »
Bana kalırsa yüksek mangan içeren çelikler sınıfındadır, ben olsam dövme işlemi için düşünmezdim.
http://www.sefacabuk.com/tr/
murat8989
41
Murat
«
Yanıtla #4 :
11 Nisan 2015, 19:14:15 »
Ancak ocağın bir demircisi var ve kırılmış olan çelikleri döverek tekrar sivriltiyorve yağda soğutuyor. belki uygundur diye düşünmüştüm. hm. makas çeliğiyle halledicez demek ki.
sefaçabuk
14086
«
Yanıtla #5 :
11 Nisan 2015, 19:16:40 »
Bir deneyin o zaman, bakarsınız iyi bir sonuç alırsınız.
http://www.sefacabuk.com/tr/
hüseyin75
937
Yer: Silifke
«
Yanıtla #6 :
11 Nisan 2015, 19:44:41 »
Bahsetyiğiniz maden bildiğimiz kömür madenlerindense uçlarıda çinmalı olabilir . ocagın demircisi döverek düzeltiyorsa bu aklıma geldi.
murat8989
41
Murat
«
Yanıtla #7 :
21 Nisan 2015, 22:20:04 »
Merhaba arkadaşlar bir sorum daha olacaktı yeni bir başlık açıp kalabalık yapmak istemedim ve ondan buraya yazıyorum .. köyde kuracağım ocak için gerekli olan körüğü elektrikli kullanmamak istiyorum , acaba japon kutu körüklerini mi
http://www.dhedartmouth.org/wp-content/uploads/2013/02/bellows.jpg
yoksa çevirmeli körüklerden mi ( adını bilmiyorum) kullanayım? çevirme kolu olan körük işimi görür mü acaba ?
Teşekkürler.
murat8989
41
Murat
«
Yanıtla #8 :
22 Nisan 2015, 21:08:23 »
Box bellow yapacağım sanırım..
Yazdır
[
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Bıçak Sanatı - Forum
Konu Dışı
Genel Muhabbet