Bıçak Sanatı - Forum

Selam arkadaşlar ,Madencilerin kullandığı havalı tabancaların ucundaki çelikler!

murat8989

• 41
  • Murat
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: Edirne Keşan
Bıçak yapımı için uygun mudur ? işim gereği ocaklarda bulunabiliyorum ve kimi çelik şişleri hurdaya ayırdıklarını gördüm bunları acaba bıçak yapımıında kullanabilir miyim ?

Teşekkürler.

Haznedar

• 1576
  • 0541-572 93 44 1983 / Tarık HAZNEDAR
  • Meslek: Tornacı
  • Yer: Balıkesir
Sanırım bahsettiğiniz şişlerin ortasında su geçişi için delik mevcuttur. Dövüldükten sonra ne hal alır bilinmez. Malzeme bilgisi olarak bir fikrim yok ama sıkı bir malzemedir kendileri :)

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
Döver kepçesi dişleri,havalı murçlar falan yüksek manganlı çelikten olduğunu biliyorum benzer bir malzeme ise uzak durun derim

Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Bana kalırsa yüksek mangan içeren çelikler sınıfındadır, ben olsam dövme işlemi için düşünmezdim.

murat8989

• 41
  • Murat
Ancak ocağın bir demircisi var ve kırılmış olan çelikleri döverek tekrar sivriltiyorve yağda soğutuyor. belki uygundur diye düşünmüştüm. hm. makas çeliğiyle halledicez demek ki.

Bir deneyin o zaman, bakarsınız iyi bir sonuç alırsınız.

hüseyin75

• 937
  • Yer: Silifke
Bahsetyiğiniz maden bildiğimiz kömür madenlerindense uçlarıda çinmalı olabilir   . ocagın demircisi döverek düzeltiyorsa bu aklıma geldi.

murat8989

• 41
  • Murat
Merhaba arkadaşlar bir sorum daha olacaktı yeni bir başlık açıp kalabalık yapmak istemedim ve ondan buraya yazıyorum .. köyde kuracağım ocak için gerekli olan körüğü elektrikli kullanmamak istiyorum  , acaba japon kutu körüklerini mi http://www.dhedartmouth.org/wp-content/uploads/2013/02/bellows.jpg yoksa  çevirmeli körüklerden mi ( adını bilmiyorum) kullanayım? çevirme kolu olan körük işimi görür mü acaba ?

Teşekkürler.

murat8989

• 41
  • Murat
Box bellow yapacağım sanırım..