Bıçak Sanatı - Forum

Antalya'daki ustalarima sesleniyorum

HKN

• 194
  • Hakan
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Antalya/Trabzon
Antalya'daki ustalarima sesleniyorum
« : 06 Nisan 2015, 11:29:02 »
Merhabalar sevgili usta ve abilerim;

Birkac bicak tasarimim vardi, aslinda bunlari yaptirmayi planliyordum ama cevremden gelen yogun tavsiye uzerine (ozellikle Bulent Abi :D ) bicagimi kendim yapmaya karar verdim.

Ama bende ne malzeme var ne bilgi ve daha onemlisi calisma alanim da yok.

Bu yuzden Antalya Merkez'de olan ustalarimin atolyelerini-calisma yerlerini, malzemelerini ve en onemlisi bilgilerini ve yardimlarini kullanmam gerek. Oyle yardimci olabilecek birisi varsa buraya yazabilir mi? Ben de musait zamanlarimda giderim.

Simdiden tesekkur ederim.
« Son Düzenleme: 06 Nisan 2015, 11:37:24 Gönderen: HKN »

HKN

• 194
  • Hakan
Ynt: Antalya'daki ustalarima sesleniyorum
« Yanıtla #1 : 06 Nisan 2015, 16:06:59 »
Antalya'da cok usta oldugu soylenmisti. Yardim edebilecek bir tane bile yok mu? :(

ersin1

• 469
  • Meslek: Pvc dograma
  • Yer: istanbul bagcilar(tekirdag)
« Yanıtla #2 : 06 Nisan 2015, 16:10:37 »
Biaz sabret hakan mutlaka ustalardan cevap gelecektir
Ersin beceren

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #3 : 06 Nisan 2015, 16:21:45 »
Birçok ustamız atölye sahibi değil balkon kömürlük gibi alanları kullanıyorlar.Daha önce dediğim gibi sende evde balkon kömürlük bir yeri bul ve başla.Çelik ve kabza malzemesini forumdan alabilirsin.Başlangıç için birkaç eğe,2 işkence,bir testere birazda zımparayla işe başlayabilirsin.
« Son Düzenleme: 06 Nisan 2015, 16:23:31 Gönderen: Osman Kurt »
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

HKN

• 194
  • Hakan
« Yanıtla #4 : 06 Nisan 2015, 16:31:47 »
Osman Abi, balkon, komurluk vs. alanim bile yok. Her tarafta bir esya var. Ben biliyorum ki kendi basima baslasam devamini getiremeyecegim. Paracord'u bile zar zor baslayip bitirmistim. :)

Karsimda bir otorite (usta) olursa ona olan saygim ve kendim olan guveni sarsmamak adina isi savsaklamam. :D

Emrah

• 1435
  • Meslek: Elektrik Pano
  • Yer: Antalya-1980
« Yanıtla #5 : 06 Nisan 2015, 16:49:52 »
Ben Antalya da bulunuyorum ama ne ustayım ne de bir atölyem var. Bundan sonraki yapacagım bıçaklarımı da iş yerimin lavabosunda yapacagım.  :) Şaka degil. Bir çogumuzun yer sıkıntısı var ve önemli bir konu. Ama asla bahane degil. Forumdan bir arkadaşımız, belediye parkında yapıyordu bıçaklarını
Her zaman doğru söyle ki, ne dediğini hatırlamak zorunda kalmayasın...

HKN

• 194
  • Hakan
« Yanıtla #6 : 06 Nisan 2015, 17:06:08 »
"Yok sana yardim falan" diyorsunuz yani? :)

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #7 : 06 Nisan 2015, 17:10:22 »
Forumda kimse öyle demez sadece ustalarımızında standartları belli herkes ister 100 m² atölyesi olsun içi malzeme dolu olsun.Ama eldeki imkanlar belli. ;)
Ben 5 yılda bir elin parmağı kadar bıçak yapabildim.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

HKN

• 194
  • Hakan
« Yanıtla #8 : 06 Nisan 2015, 17:18:03 »
Abi elime eğe almamis adamim. Bu ana kadar kendim yaptigim en basarili sey sadece ufak ahsap bir kutu. O da yanlarinda falan bosluk vardi yani dusun. :D

Durum boyle olunca bunu gerektirdi...

(Edit: Ama bu beceriksiz oldugumu cikarmaz, ustalarimin gozunu korkutmayayim, imkan olsun yeter ki...  O:-) )
« Son Düzenleme: 06 Nisan 2015, 17:25:31 Gönderen: HKN »

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #9 : 06 Nisan 2015, 17:21:53 »
Bu işe girişmek birkaç bıçak için çok pahalı olacak sen şimdi eski düşüncene dön ve istediğin çizimleri ustalara yaptır.

İlerleyen zamanda kendinde yapmaya girişirsin.Belliki şimdi senin adına erken ;)
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

HKN

• 194
  • Hakan
« Yanıtla #10 : 06 Nisan 2015, 17:29:22 »
Bu işe girişmek birkaç bıçak için çok pahalı olacak sen şimdi eski düşüncene dön ve istediğin çizimleri ustalara yaptır.

İlerleyen zamanda kendinde yapmaya girişirsin.Belliki şimdi senin adına erken ;)

Abi yanlis anlamayayim diyordum ama, bastan beri "kendin yap kendin yap" diyordun. Simdi de "bosver yapma, yaptir" diyorsun, kac kez acikladim ama tutumun boyle.
Neden boyle olumsuzsun bana karsi?

yılmaz salman

• 103
  • Meslek: topoğraf
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #11 : 06 Nisan 2015, 17:34:59 »
kardeşim çok iyi araştırma yapmanı tavsiye ederim.youtube bu konuda en büyük destekcin olucak.ayrıca forumda da bilgi sahibi olmak istediğin her konunun bir cevabını bulabilirsin.ben toplam 2 aydır bu işle ilgileniyorum.apartman da oturuyorum.balkonda bile çalışamıyorum.oturma odasındaki sehpa da çalışıyorum.güzel bi düzenek kurdum kendi imkanlarımla.5 dakikada kuruyor. işim bitince 5 dakikada kaldırıp hiç birşey olmamış gibi odayı düzene sokuyorum:) zor şartlar altında bu işi yapmak ayrıca zevkli geliyor insana.başarılar dilerim
05318392696

İlkay Kadir Karaca

• *
  • 814
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: SAKARYA
« Yanıtla #12 : 06 Nisan 2015, 17:37:27 »

Abi yanlis anlamayayim diyordum ama, bastan beri "kendin yap kendin yap" diyordun. Simdi de "bosver yapma, yaptir" diyorsun, kac kez acikladim ama tutumun boyle.
Neden boyle olumsuzsun bana karsi?
Yanlış anlama zaten. Yanlış anlaşılacak bir şey yok ortada.
İnsanlar sana yalan söylüyorsa bıçağını keskin tut.

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #13 : 06 Nisan 2015, 17:38:12 »
Olumsuz değilim yahu ama şuan yapmak seni sıkıntıya sokacağı belli hem mekan hem malzeme sıkıntısından anladığım kadarıyla.Hemde gereği kadar okumamışsın belli hemen olsun bitsin istiyorsun bu tutum yanlış.Zaten gereği kadar okudusaydın benim nasıl biri olduğum gözüne çarpardı insanı mesaj attığına fikir verdiğine pişman edeceksiniz.Yapma demiyorum ertele diyorum uygun mekan ve malzeme sıkıntısını çözene kadar.
« Son Düzenleme: 06 Nisan 2015, 17:40:39 Gönderen: Osman Kurt »
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

HKN

• 194
  • Hakan
« Yanıtla #14 : 06 Nisan 2015, 18:22:15 »
Olumsuz değilim yahu ama şuan yapmak seni sıkıntıya sokacağı belli hem mekan hem malzeme sıkıntısından anladığım kadarıyla.Hemde gereği kadar okumamışsın belli hemen olsun bitsin istiyorsun bu tutum yanlış.Zaten gereği kadar okudusaydın benim nasıl biri olduğum gözüne çarpardı insanı mesaj attığına fikir verdiğine pişman edeceksiniz.Yapma demiyorum ertele diyorum uygun mekan ve malzeme sıkıntısını çözene kadar.

Tamamini okudum, hem de 3-4 kere. Bir o kadar da mesajimi yazarken düşündüm. Duzgun okumadigimi sanma...

Mekanini, malzemelerini (sadece mekan demirbaslarini kullanirim, bicagim icin kullanilacak malzemeleri tabii ki kendim alirim (celigi, kabza malzemesi, damgada kullanilacak malzemeler vs.) kimseye yuk olmam) kullanabilecegim, bilgisinden faydalanabilecegim usta bir "abi" aradigimi belirtiyorum; sen de "mekan kimsede yok, al malzemelerini kendin yap" veya "su an icin erken sana pahali gelecek, sen en iyisi yaptir" diyorsun.
Kaldi ki forumdan tavsiyeler uzerine kendim yapmak istedigimi belirtmisken.

Haklisin, iskence ve eğe takimi pahaliya gelecek, bu yuzden isi bilen abilerimin malzemelerini kullanmak istiyorum. (Kullandigim sure zarfinda ucret istenildigi takdirde ucretini de veririm, hatta butun bunlari baslamadan once de kendim konusunu acip konusurum.)

Iyi niyetli oldugunu biliyorum fakat bu dediklerin bana gercekten hicbir fayda saglamiyor. Lutfen yanlis anlama beni.
« Son Düzenleme: 06 Nisan 2015, 18:34:01 Gönderen: HKN »

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #15 : 06 Nisan 2015, 18:35:19 »
 Kolay gelsin. ;)
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

HKN

• 194
  • Hakan
« Yanıtla #16 : 06 Nisan 2015, 18:43:38 »
Tesekkur ederim. :)

Metin KILIÇ

• Çırak
  • 930
  • Meslek: Memur
  • Yer: Muğla - Akyaka
« Yanıtla #17 : 06 Nisan 2015, 19:07:12 »
İyi de Hakan kardeşim, Antalya'da atölyesi olan bir ustamız yok, olanlar balkon, mutfak takılıyorlar. Olmayan bir şeyi (ki başta bilmiyordun orası normal) nasıl talep ediyorsun anlamadım.

İnan, bizler de seninle aynı durumdayız. Hepimiz bulduğumuz bir köşede bıçak yapmaya çalışıyoruz. Hanımdan, komşulardan hatta çocuğumdan bile fırça yedim. Eminim diğer arkadaşlar da benzer sıkıntılar yaşamışlardır ve yaşıyorlar da. Düşün Sefa Hocamızın bile okul haricinde bir atölyesi yok. Emrah ustamız da yazmış "lavaboda çalışıyorum" diye. Olmayan şeyi seninle nasıl paylaşsınlar? Olmayan şeyin paylaşıl(a)mamasına nasıl kızıyorsun bunu idrak edemiyorum.

Bir abi olarak önerim ya şartları zorlayıp bir kuytu köşe uyduracaksın, ya da şartlar elverinceye kadar kendini teorik olarak geliştirip daha sonrası için altyapı hazırlayacaksın. Sana ait sabit bir yer bulman zor olacak o zaman bizim gibi yapıp 10 dakika çalışabilmek için 10 dakikanı da tezgahı kurma,kaldırma ve etrafı temizlemeye ayıracaksın. Çoğumuz bunu böyle yapıyoruz.

Umarım istediğin bıçakları yapacak ortama kavuşursun.

hüseyin75

• 937
  • Yer: Silifke
« Yanıtla #18 : 06 Nisan 2015, 19:18:16 »
Antalya'da cok usta oldugu soylenmisti. Yardim edebilecek bir tane bile yok mu? :(
   ;D kardeş siz merhaba bölümünde kendinizi tanıtırken . Benim mesajım antalyalı çok değerli usyaların olduğunu söyledim. Misal sertaç usta sanırım antalyalı ama mersinde yaşıyor. Birde antalyadaki ustalar bu işi hobi amaçlı yapıyor akşama kadar çalışıyor sonra eve gelip vakti olduğunda bu işi yapıyor saatide farketmez. Ben de bir başkasının atolye malzemelerini kullandım taki matkap ucunu kırana kadar bir matkap ucunun deyeri aramızda hiç önemli olmasada insan utanıyor sonunda. Hatta geçen yine ahşap kestirdin bir parçası sıçrayıpgöz kapagını yaraladı. Ve kendimi yine suçlu hissettim. Ve başkasının alet edavatını kullanmanın iyi birşey olmadığını düşünüyorum.  :2up

HKN

• 194
  • Hakan
« Yanıtla #19 : 06 Nisan 2015, 20:25:17 »

Olmayan şeyin paylaşıl(a)mamasına nasıl kızıyorsun bunu idrak edemiyorum.

Kizmis miyim? Olmayan bir atolyenin paylasi(a)mamasina hem de?

Hic bir mesajimda "Kimse atolyesini paylasmiyor, cok kiziyorum ha!" dedigimi gordun mu? :D Demedim, demeye de hakkim yok zaten.

Yardimci olabilecek kimse var mi diye sordum sadece. Hepsi bu. Lutfen abartmayalim.
(Bu arada benim icin Ban canlarinin da calmaya basladigini duyar gibiyim, lutfen konuyla ilgili mesajlar atin bundan sonra, niyetim kimseye satasmak degil.  :(

Iyi dileklerin icin de tesekkur ediyorum. Isteyip de bulamayan herkese...