Tekniğe ve sonucuna bayıldım! Ellerinize sağlık.
ANTONIO MONTEJANO'nun bazı işlerinde bazı ara detaylar var. Yani geniş alanlara göre daha az çökmüş yerler. Bu kısımları nasıl yapıyor? Daha ince çizerek mi yoksa mürekkebi seyrelterek mi yoksa kısa bir süre sonra o kısımları kapatarak mı?
Oncelikle tesekkur ediyorum begeniniz icin
Guzel bir detay yakalamisiniz aslinda tek bir seferde kalin birakilan murekkep icindeki detay daha derin,seyrek birakilmis murekkep icindeki detay ise daha az siddet te asite maruz kaliyor buda desen icinde istediginiz yerlerde istediginiz derinligi yada seyrekligi yakalamanizi ve ayrica desene kontrast bu sekilde vererek gorselligi en ust duzeye cikartabiliyorsunuz. Elimden geldigince yardimci olmaya calisirim .selamlar
Değerli bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. Keşke 1 hafta önce öğrenebilseydim

Zira tam da metal üzerinde elde etmek istediğim görselliği bu teknik yakalıyor. Geçen hafta havalı bir gravür aleti satın aldım. Neyse onunla da o tekniğe özgü çalışacağız artık.
Şöyle hızlı bir taramada ANTONIO MONTEJANOnun mürekkebi farklı aletlerle uygulayabildiğini gördüm (fırça, tarama ucu, rapido? vb.) buda teknik uygulamayı oldukça esnetebiliyor. Ufak tefek fırça kaçıklıkları mürekkebin geri kazınması ile toparlanabilir sanırım. Geriye bileğinizin esnekliği kalıyor...