kaya ustam linerden kastım liner kilit değildi, ben ifade edemedim sanırım. boynuza kanal açmak yerine tamamen yarıp linerle güçlendirmek, modern çakılarda olduğu gibi.
Salim abi ortadaki dişli ayrıca işaret parmağıyla tutulduğu için öne serbest dalış yapmasınıda engeller diye düşündüm.
Osman çok yeni bir tema olduğu için azıcık zaman verelim ama tabiki zamana son gün koyacağız rekabet olması için en az 10 çizim gelse daha uygun olmazmı?
Kaya abi benimki gelenekselin evrim geçirmiş hali . Kesici kısmı sivas çakısı na sap kısmı nın sonu yatağan çakısına orta kısmı biraz ergonomik gibi yapmaya çalıştım ama çizimim kötü olduğu için tam yansıtamadım. Salim abi ortadaki dişli ayrıca işaret parmağıyla tutulduğu için öne serbest dalış yapmasınıda engeller diye düşündüm.
Eline sağlık Kadir Yarışma kızışıyor
tekrardan merhabalar istanbul buluşmasında kaya ustama söz vermiştim, çizimi geleneksel tarzda bir bıçakla değiştireceğim diye. yine çakı çizmeye karar verdim ve serik çakısında karar kıldım. en büyük sebeplerinden biri ise kilit mekanizmasının olmasıydı. fotoğraflardan elimden geldiği kadar inceledim çakıyı ve bana göre değişmesi gereken 3 nokta tespit ettim. ilk çizimde çakıyı orjinal hali ile çizmeye çalıştım, bana göre düzeltilmesi geliştirilmesi gereken yerleri kırmızı çember içine aldım. ikinci çizimde ise çakının formunu bozmadan bu noktaları elimden geldiğince düzeltmeye çalıştım. beni rahatsız eden ilk yer, çakı kapalı durumda iken namlunun kabza dışında kalan sivri köşesi. pivot deliğini biraz üste alarak ve kabzayı biraz genişleterek bu noktayı kapatmaya çalıştım. ikinci nokta kilit mekanizmasını açan mandalın kabza dışında kalması. kullanım sırasında rahatsızlık vereceğini düşündüğüm için bu mandalı kabza içine aldım. üçüncü nokta ise kullanılan yay. çakılarda genelde sarmal yay değilde makas yay kullanıldığı için bu yöntemin daha sağlıklı olduğunu düşündüm ve sarmal yay yerine makas yay kullandım.
Şiş doğrusal hareket mi edecek? Şiş bir kanalın içinden geçecek galiba. Öyle ise şişi iten mekanizma değiştirilmeli. Bu şekilde kilit doğrusal hareket etmez. Ayrıca şiş bu şekilde linerlerin ortasında olursa çakı kapanmaz.