Bıçak Sanatı - Forum

Geleneksel form Bıçak Tasarım yarışması 1

mustafa çınar

• 509
  • Yer: Ankara
Ynt: Geleneksel form Bıçak Tasarım yarışması 1
« Yanıtla #40 : 01 Nisan 2015, 22:50:19 »
   bende sizin gibi düşünüyorum salim hocam. geleneksel formdan ödün vermeden elimizden geldiği kadar sağlamlaştırmalı geliştirmeliyiz bıçaklarımızı.

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #41 : 01 Nisan 2015, 22:52:22 »
Mustafa sırtkilidi konusunda da süphen olmasın yapılışına dikkat edildiği takdirde en az lineer kilit kadar sağlam bir sistem
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

mustafa çınar

• 509
« Yanıtla #42 : 01 Nisan 2015, 22:58:37 »
   kaya ustam linerden kastım liner kilit değildi, ben ifade edemedim sanırım. boynuza kanal açmak yerine tamamen yarıp linerle güçlendirmek, modern çakılarda olduğu gibi.

hüseyin75

• 937
  • Yer: Silifke
« Yanıtla #43 : 01 Nisan 2015, 23:05:14 »
Kaya abi benimki gelenekselin evrim geçirmiş hali . Kesici kısmı sivas çakısı na sap kısmı nın sonu yatağan çakısına orta kısmı biraz ergonomik  gibi yapmaya çalıştım ama çizimim kötü olduğu için tam yansıtamadım. Salim abi ortadaki dişli ayrıca işaret parmağıyla tutulduğu için öne serbest dalış yapmasınıda engeller diye düşündüm. :2up

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #44 : 01 Nisan 2015, 23:08:18 »
   kaya ustam linerden kastım liner kilit değildi, ben ifade edemedim sanırım. boynuza kanal açmak yerine tamamen yarıp linerle güçlendirmek, modern çakılarda olduğu gibi.
Düşününce bende gelenekselden kopukluk hissiyatı uyandırdı ne yalan söyleyeyim.

Birde Kaya ustam bir tarih belirlesek diyorum ne zamana kadar çizim yayınlanacak oylamaya sunulacak çizimleri belirlemek için ve birde en iyileri oylamak için süre belirlemek gerek.
« Son Düzenleme: 01 Nisan 2015, 23:10:02 Gönderen: Osman Kurt »
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

hüseyin75

• 937
« Yanıtla #45 : 01 Nisan 2015, 23:11:50 »
Kabul ediyorum kötübi tasarım dı :D bemim ki düşün dümde o dişli insanın parmagını yara eder be. Oylamaya bile gerek yok benim tasarım harikasını  :2up şimdi bakınca kendime gülesim geliyor.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #46 : 01 Nisan 2015, 23:15:52 »
Bende aynı şeyleri yazıyordum :)

Salim abi ortadaki dişli ayrıca işaret parmağıyla tutulduğu için öne serbest dalış yapmasınıda engeller diye düşündüm. :2up

İşte her zaman işaret parmağı orada tutmak gerekiyor. Çok rahatsız bir durum olur. Artık parmakta yaralar bile çıkar belki :)  Birde namlu kapanınca dişli kullanılamaz. Bence bunu iptal edip başka kilit sistemlerine bak derim.

Kaya

• 2867
« Yanıtla #47 : 01 Nisan 2015, 23:36:09 »
Hah şimdi oldu tabiiki oldukça güçlendirir çalışmasıda daha kolay olacaktır .

Hüseyin namlu formu noktasında  geleneksel olsun tekniğini çağa uydururuz seninki biraz uzay çağına uymuş  :D

Osman çok yeni bir tema olduğu için azıcık zaman verelim ama tabiki zamana son gün koyacağız rekabet olması için en az 10 çizim gelse daha uygun olmazmı?

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #48 : 01 Nisan 2015, 23:41:50 »
Osman çok yeni bir tema olduğu için azıcık zaman verelim ama tabiki zamana son gün koyacağız rekabet olması için en az 10 çizim gelse daha uygun olmazmı?
Nasıl dersen abi unutulup kalmasın sonra örnekleri bol.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Kaya

• 2867
« Yanıtla #49 : 01 Nisan 2015, 23:50:23 »
Kaya abi benimki gelenekselin evrim geçirmiş hali . Kesici kısmı sivas çakısı na sap kısmı nın sonu yatağan çakısına orta kısmı biraz ergonomik  gibi yapmaya çalıştım ama çizimim kötü olduğu için tam yansıtamadım. Salim abi ortadaki dişli ayrıca işaret parmağıyla tutulduğu için öne serbest dalış yapmasınıda engeller diye düşündüm. :2up
Hüseyin çizim konusunda Salimin sözü var hatırlarsan ama dişe dokunur bir şey gösterip onu ikna etmelisin çizimde yardım eder..

İlkay Kadir Karaca

• *
  • 814
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: SAKARYA
« Yanıtla #50 : 01 Nisan 2015, 23:52:32 »
Ustalarım, yatağan bıçağı çizmeye çalıştım. Beğenirsiniz inşAllah ;D
Balçak gravürlü olacak. Gravür çizemediğimden resmi kirletmek istemedim :(
« Son Düzenleme: 02 Nisan 2015, 00:03:42 Gönderen: Kadir Karaca »
İnsanlar sana yalan söylüyorsa bıçağını keskin tut.

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #51 : 02 Nisan 2015, 00:06:25 »
Eline sağlık Kadir  :2up

Yarışma kızışıyor  :D
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

İlkay Kadir Karaca

• *
  • 814
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: SAKARYA
« Yanıtla #52 : 02 Nisan 2015, 00:09:56 »
Eline sağlık Kadir  :2up

Yarışma kızışıyor  :D
Eyvallah Osman abi :) Ortalığı kızıştıracak kadar değil yav :D
İnsanlar sana yalan söylüyorsa bıçağını keskin tut.

Metin KILIÇ

• Çırak
  • 930
  • Meslek: Memur
  • Yer: Muğla - Akyaka
« Yanıtla #53 : 02 Nisan 2015, 00:11:55 »
   tekrardan merhabalar :) istanbul buluşmasında kaya ustama söz vermiştim, çizimi geleneksel tarzda bir bıçakla değiştireceğim diye. yine çakı çizmeye karar verdim ve serik çakısında karar kıldım. en büyük sebeplerinden biri ise kilit mekanizmasının olmasıydı. fotoğraflardan elimden geldiği kadar inceledim çakıyı ve bana göre değişmesi gereken 3 nokta tespit ettim. ilk çizimde çakıyı orjinal hali ile çizmeye çalıştım, bana göre düzeltilmesi geliştirilmesi gereken yerleri kırmızı çember içine aldım. ikinci çizimde ise çakının formunu bozmadan bu noktaları elimden geldiğince düzeltmeye çalıştım.

beni rahatsız eden ilk yer, çakı kapalı durumda iken namlunun kabza dışında kalan sivri köşesi. pivot deliğini biraz üste alarak ve kabzayı biraz genişleterek bu noktayı kapatmaya çalıştım.

ikinci nokta kilit mekanizmasını açan mandalın kabza dışında kalması. kullanım sırasında rahatsızlık vereceğini düşündüğüm için bu mandalı kabza içine aldım.

üçüncü nokta ise kullanılan yay. çakılarda genelde sarmal yay değilde makas yay kullanıldığı için bu yöntemin daha sağlıklı olduğunu düşündüm ve sarmal yay yerine makas yay kullandım.

Dün Salim Usta ile buluştuk ve benim serik çakısını gösterdim. Kilit mekanizması ve çıkıntının kullanım hususundaki sıkıntılarından bahsettik. Çare olarak tam da senin çizimlerinde gösterdiğin gibi kabzayla aynı düzlemde, baskı kolaylığı için daha geniş bir yapı uygun olur demiştik. Aklın yolu bir. Emeğine sağlık.

mustafa çınar

• 509
« Yanıtla #54 : 02 Nisan 2015, 00:25:54 »
   elde çakı olunca kavraması daha kolay sanırım :) sizin çizimlerinizide bekliyoruz en kısa zamanda

hüseyin75

• 937
« Yanıtla #55 : 02 Nisan 2015, 13:31:34 »
Yeni tasarımım yine sivas çakısının üzerine zihni sinir projesi ekledim.  :2up

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #56 : 02 Nisan 2015, 13:38:53 »
Şiş doğrusal hareket mi edecek? Şiş bir kanalın içinden geçecek galiba. Öyle ise şişi iten mekanizma değiştirilmeli. Bu şekilde kilit doğrusal hareket etmez. Ayrıca şiş bu şekilde linerlerin ortasında olursa çakı kapanmaz.

Kaya

• 2867
« Yanıtla #57 : 02 Nisan 2015, 13:46:37 »
Kadir eline sağlık güzel bir çalışma ..

hüseyin75

• 937
« Yanıtla #58 : 02 Nisan 2015, 13:57:10 »
Şiş doğrusal hareket mi edecek? Şiş bir kanalın içinden geçecek galiba. Öyle ise şişi iten mekanizma değiştirilmeli. Bu şekilde kilit doğrusal hareket etmez. Ayrıca şiş bu şekilde linerlerin ortasında olursa çakı kapanmaz.
evet salim ustam şişler doğrusaş haraket edecek çakı şişlerin hizasınagelmeyecek kapanınca sadece kesici ağız içerde kalacak. Abi tasarım işi ayrı bir yetenek benim kisi uygulana bilirliği sağlamlığı vs epey eksiyi var. Zaten aganın phnın üstüne pholmaz diye bir söz var sefa ustanın çizdiği muhteşem gözüküyor. :2up

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #59 : 02 Nisan 2015, 14:04:33 »
Sistem geliştirilebilir. Valon doğrusal hareket yaptırıp mili yukarı alabilirsin. Kilit sistemini yapacak parça daha ufak ve bir kanalda hareket ettirecek şekilde olabilir. Kilit siteminin tetiğini de böyle çıkıntılı değilde ileri geri hareket edecek bir sistem ile değiştirebilirsin.

Kadir ellerine sağlık. Gelenekselliğin yanında yenilikçi bişeylerde olsa iyi olur. Sefa hocadan feyz almalıyız galiba :)