Bıçak Sanatı - Forum

Pirge Av Bıçakları

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
Ynt: Pirge Av Bıçakları
« Yanıtla #40 : 06 Mayıs 2015, 18:29:02 »
Arkadaşlar, konu "Pirge av bıçakları".  O:-)

Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Zafer ÇELİKOĞLU

• 557
  • Meslek: Emekli
  • Yer: izmir / Buca
« Yanıtla #41 : 07 Mayıs 2015, 22:25:23 »
Arkadaşlar aranızda yeniyim,bilir bilmez ahkam keser durumda olmak istemem,zamanla eksiklerini giderip,kalitesini düzelteceği inancımızı korumamız gerekir diye düşünerek,bugün bir Pirge  av çakısı aldım.

tamahagane

• 438
  • Meslek: Serbest
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #42 : 07 Mayıs 2015, 22:30:58 »
Nereden aldınız, ben Pirge web sitesi dışında piyasada göremedim.

Zafer ÇELİKOĞLU

• 557
« Yanıtla #43 : 07 Mayıs 2015, 22:42:11 »
Bugün müşteri ziyaretine gittiğim Ödemiş ilçesinde  eskiden dövme bıçak yapan küçük bir satıcıdan aldım,elinde 3-5 tane vardı,hatta işçilik kalitesi son derece kötü,seçtim.Burayı sora sora buldum asıl umudum dövme bıçak bulabilmekti,ama ne yazıkki bu işi bırakmış,hazır satıyor,bileme işleri yapıyor.

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #44 : 07 Mayıs 2015, 23:37:21 »
Bugün müşteri ziyaretine gittiğim Ödemiş ilçesinde  eskiden dövme bıçak yapan küçük bir satıcıdan aldım,elinde 3-5 tane vardı,hatta işçilik kalitesi son derece kötü,seçtim.Burayı sora sora buldum asıl umudum dövme bıçak bulabilmekti,ama ne yazıkki bu işi bırakmış,hazır satıyor,bileme işleri yapıyor.

Dövme bıçak iyidir gibi bir takıntınız varsa vazgeçin derim. Dövmenim daha iyi olmadığı defalarca yazıldı.
Okinawian

ZENON

• **
  • 89
  • Meslek: jeoloji mühendisi
  • Yer: Hakkari
« Yanıtla #45 : 08 Mayıs 2015, 20:20:23 »
pirgenin web sitesindede av bıçağı satışı yokki
Bilmek anlamak yetmez ben yapmanın aciliyetine inanırım!

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
  • Meslek: Bilgisayar Mühendisi
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #46 : 11 Mayıs 2015, 13:06:08 »
pirgenin web sitesindede av bıçağı satışı yokki

https://www.pirge.com/tr/outdoor

Ama, koca seride bir tane "gut hook" modeli olmamasından av bıçağı kavramını anlamadıkları sonucuna vardım. Rambo bıçağına av bıçağı olarak en iyi lafı zaten şerif sokmuştu: "fil mi avlıyorsun?" diye.
"Dört tür cinayet vardır: haince, mazur görülebilir, haklı ve takdire şayan." -- Ambrose Bierce

ZENON

• **
  • 89
« Yanıtla #47 : 12 Mayıs 2015, 04:25:36 »
Ferhat bey galiba yazmak için yazmışsınız. Ben satış yok dedim sepete atmayı denerseniz görürsünüz

tamahagane

• 438
« Yanıtla #48 : 12 Mayıs 2015, 08:43:12 »
Ferhat Beye katılıyorum tasarım konusunda biraz daha çalışıp piyasaya çıkarsalar daha iyi olurdu.

Zafer ÇELİKOĞLU

• 557
« Yanıtla #49 : 31 Mayıs 2015, 23:20:05 »
Geçen hafta Pirge fabrikasını aradım,çakı ve bıçakları nereden-nasıl alabileceğimizi öğrenmek istedim.Satış bölümü yetkilisi,şu an bu bölüme vakit ayıramadıklarını,zaten bu bölümdeki ustaların bazılarının  emekli olmaları ile de işin sekteye uğradığını,kurban bayramı sonrasında işlerin hafiflemeye başlamasıyla çözüm üreteceklerini belirtti.

tamahagane

• 438
« Yanıtla #50 : 01 Haziran 2015, 07:24:15 »
Pirgenin Bursa mağazasında av bıçaklarının satışı yapılıyormuş.

Zafer ÇELİKOĞLU

• 557
« Yanıtla #51 : 01 Haziran 2015, 20:51:19 »
İlk önce söylediğiniz satış mağazası yetkilisi ile  görüşmüştüm,fakat yaklaşımı uygunsuzdu.Kod numarasıyla sorduğum çakıların elinde olup olmadığını bilemeyeceğini,fabrikaya sormam gerektiğini falan söylemişti.

ZENON

• **
  • 89
« Yanıtla #52 : 01 Temmuz 2015, 02:08:10 »
berbat ötesi bir müşteri hizmetlisi var hatta ben ulaşamadım şaka gibi güvenliğe bağladılar. böyle giderse yazık ederler kendilerine

Zafer ÇELİKOĞLU

• 557
« Yanıtla #53 : 01 Temmuz 2015, 21:46:32 »
Kendi düşen ağlamaz.

armet

• *
  • 4
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: ankara
« Yanıtla #54 : 23 Ekim 2015, 05:17:22 »
Merhaba az önce mesaj atabilmek üye oldum lütfen yanlış anlamayın dediklerimi. Son beş senedir yazın ankara ışık dağının yamacında kamp yaparım, amatörümdür yanlışım varsa lütfen düzeltin. En az benim gibi doğayla iç içe olan büyüklerime arkadaşlarıma diyorum ki ;
  eskiden kalma antika gibi bir av bıçağım var inanın sert bir çeliği yok elimle kırabilirim kırılmasın benden sonraya kalsın dedim bıçaklara baktım biraz gereksiz pahalı forumları inceledim forumlarda şöyle bir olgu var outdoor bıçaklar sert çelik olmalı, neden ?
 Eğer odun kırılacaksa 300 gramlık baltam var kesilecekse katlanır kurt dişi testerem var meyve soyacaksam bir arnavut çakım var peki av bıçağı ile ne yapılır benim yaptığım tapraktan mantar çıkartmak, ağaca çıkamıyorsam saplayıp basamak yapmak, tavşan falan avlarsam onu temizlemek, çadırıma kazık yapmak, sopaya bağlayıp mızrak gibi balık avlamak  inanın bunlar bıçağın ağzını çevirmez bıçağınızın değerini bilin asker değilim ben sert bir bıçağa ihtiyacım yok her işinizi tek bir bıçakla yapıyorsanız yapmayın iddia ediyorum benim kötü baltamın yaptığının %5 ini istediğiniz bıçağa deneyin oyulmam diyeni çıkmaz, baltaya da birşey olmaz ha :) yani demek istediğim bıçak düzgün kullanılırsa sorun olmaz farklı formatta kullanıyorsanız tank çeliğinden de olsa bıçağınız iflah olmaz paranıza yazık olur. Ne kadar bilirim bilmem son cümlelerim şunlar ben bıçak alıcaksam önce tasarım sonra tutuş, rahatlık, denge sonrasında fiyat böyle düşünürüm. Bana bora knives'ı çok met ettiler baktım kusura bakmasınlar kalitesini yerim yerli bir bıçak üreticisinin ürettiği bıçaklar arasında 200 liranın altında beğenebileceğim bir bıçak olmaz mı? Manidardır. Neyse uzun yazdım biraz pirgede şunu beğendim de onu araştırıyordum elime almadan almam da fiyatını falan bulamadım eğer bildiğiniz başka bir bıçak markası varsa  önerebilirmisiniz bana
https://www.pirge.com/tr/urun-od/av-bicagi--11205

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #55 : 23 Ekim 2015, 11:39:10 »
Siz zaten olayı çözmüşsünüz bizim tavsiye edebileceğimiz ne olabilir ki. Yerli bilmem ama mora ucuz sanıyorum alın kukkanın.
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

hüseyin75

• 937
  • Yer: Silifke
« Yanıtla #56 : 23 Ekim 2015, 13:27:29 »
Siz zaten olayı çözmüşsünüz bizim tavsiye edebileceğimiz ne olabilir ki. Yerli bilmem ama mora ucuz sanıyorum alın kukkanın.
+1  :2up

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
« Yanıtla #57 : 23 Ekim 2015, 13:32:36 »
Neyse uzun yazdım biraz pirgede şunu beğendim de onu araştırıyordum elime almadan almam da fiyatını falan bulamadım eğer bildiğiniz başka bir bıçak markası varsa  önerebilirmisiniz bana

Bu modeli ben önermem. Bilemesi sıkıntılı olur. Bence daha "muhafazakâr" bir kesici kenar geometrisi tercih edin.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #58 : 23 Ekim 2015, 13:49:27 »
Bu bıçaktaki taşlamanın genişliği de amma değişkenmiş.  O:-)
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

alperuzel

• *
  • 515
  • Meslek: Bıçağa Dair
  • Yer: TOKAT
« Yanıtla #59 : 23 Ekim 2015, 14:05:57 »
Neyse uzun yazdım biraz pirgede şunu beğendim de onu araştırıyordum elime almadan almam da fiyatını falan bulamadım eğer bildiğiniz başka bir bıçak markası varsa  önerebilirmisiniz bana

Bu modeli ben önermem. Bilemesi sıkıntılı olur. Bence daha "muhafazakâr" bir kesici kenar geometrisi tercih edin.

"muhafazakâr" bir kesici kenar geometrisi  nedir MUSTAFA Abi ???