eğe çeliğinden döverek önce su ve hemen arkasından yağda sertleştirildi belli belirsiz hamnon hattı mevcut 170 derecede 1 saat fırında pişti fakat taşta bileylerken belli aralıklarla duyduğum çıt sesleri sonucu bileylendikçe incelen ağzın mikro küçüklüklerde kırıldığını gördüm ve yeniden 200 derecede bir saat daha meneviş yaptım resimde namludaki altın rengi meneviş sonucu oluşan renk şu an sertlik son derece iyi ve esnek
kabze koç boynuzu . ilk defa böyle bir malzemeyle deney amacıyla yapıldı biraz fazla kabaca oldu sonucu bir an önce görmek için detaylara fazla dikkat etmedim ama boynuzu bu hale getirebildim sonuçta

biraz daha zımpara biraz daha işçilik yapacağım
pinlerde 6 mm lik çivi kuyruk kısmına pirinç borudan ip yeri bıçak biraz iri oldu tam 12 numara opinele denk:) ustura niyetine de kullanılabilir bileğimdeki tüyler tertemiz oldu:)
ağız tutuşu müthiş en sert ahşaplarda ilk temas ettiği yeri kesiyor ileri geri kayarak kolay yer aramıyor hani ahşabın sert bölgelerine gelen kötü bıçak ne kadar keskin olursa olsun hafiften rota değiştirirya bunda öyle bişey yok

en çok o özelliğini sevdim
ağız kısmı 9 cm tüm namlu 12 açıkken 22.5 cmm resimler linkte .
http://img832.imageshack.us/g/dsc00347ri.jpg/