Bıçak Sanatı - Forum

YÖRÜK ÇAKISI

halis ESEN

• 201
  • Meslek: elektronik--- iktisat
  • Yer: kocaeli
YÖRÜK ÇAKISI
« : 27 Aralık 2010, 17:15:14 »
eğe  çeliğinden  döverek  önce su ve hemen arkasından  yağda  sertleştirildi   belli belirsiz  hamnon hattı  mevcut   170 derecede 1 saat  fırında  pişti  fakat    taşta  bileylerken  belli aralıklarla  duyduğum  çıt sesleri sonucu  bileylendikçe  incelen ağzın  mikro küçüklüklerde  kırıldığını  gördüm  ve yeniden 200 derecede  bir saat  daha  meneviş yaptım   resimde  namludaki altın rengi  meneviş sonucu oluşan renk  şu an  sertlik   son  derece iyi ve esnek   

kabze  koç boynuzu  . ilk defa  böyle bir malzemeyle  deney amacıyla  yapıldı   biraz fazla  kabaca  oldu  sonucu  bir an  önce görmek için  detaylara  fazla  dikkat etmedim   ama   boynuzu  bu  hale  getirebildim  sonuçta   :))  biraz daha  zımpara  biraz  daha   işçilik   yapacağım
pinlerde 6 mm lik çivi  kuyruk kısmına  pirinç  borudan   ip yeri    bıçak  biraz   iri  oldu tam  12  numara  opinele  denk:)  ustura  niyetine de kullanılabilir  bileğimdeki tüyler  tertemiz oldu:)
ağız tutuşu  müthiş    en sert   ahşaplarda  ilk  temas ettiği  yeri kesiyor  ileri geri kayarak  kolay yer aramıyor   hani ahşabın  sert  bölgelerine  gelen   kötü bıçak ne kadar keskin olursa olsun  hafiften   rota  değiştirirya    bunda   öyle bişey yok :) en  çok  o  özelliğini sevdim
ağız kısmı 9 cm tüm namlu 12   açıkken   22.5 cmm   resimler linkte .
http://img832.imageshack.us/g/dsc00347ri.jpg/

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
  • Meslek: mimar
  • Yer: Kocaeli
Ynt: YÖRÜK ÇAKISI
« Yanıtla #1 : 27 Aralık 2010, 17:52:27 »
 :2up :2up

tebrikler Halis bey, harika

12 tane 12 nolu opinele değişmem ben bunu, ellerine sağlık
'' Kem Alat'la, Kemalat  olmaz ! ''

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #2 : 27 Aralık 2010, 18:00:28 »
Halis Bey, süper olmuş, çelik anlattığınıza göre tam olması gerektiği sertlikte şu anda, ellerinize sağlık, keçi boynuzu nasıl bir malzeme sizce? Bu arada perdah ve yivler de oldukça güzel görünüyor. Elinize sağlık  :2up

Kipmen Sanat web sitesi

halis ESEN

• 201
« Yanıtla #3 : 27 Aralık 2010, 18:39:55 »
teşekkürler  mehmet   geçen çarşamba   gelemedim   bu çarşamba    ordayım  inşallah   

teşekkürler  emre   koç boynuzu  bu  klasik tip çakılarda   sağlam ve  dayanıklılık  bakımından süper  iki matkap deliği  bir  testereyle açılan  namlu yatağı   olay bitiyor    ama    bu hammadeyi  çok daha  güzel işlemek  lazım  mesela   sefa  ustanın  yaptığı  çakıda   kabzenin  yan  yüzleri   olarak  kullanmak  daha  güzel  görünür    yada  av  bıçaklarında  kırmızı   mavi   fiber  le birlikte daha  hoş durur   bu kullandığım   çok  taze  bir boynuz  uzun süre kurutulmuşu nasıl  bilmiyorum      şerit  testerede  diklemesine  biçilerek   preslenirse  bir  boynuzdan   iki  bıçak  kabzesi  rahatlıkla çıkar  adresini   ileti kutuma  yolla   birkaç tane  göndereyim   dene   en  güzeli  denemek bence:) 

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
  • Meslek: mimar
« Yanıtla #4 : 27 Aralık 2010, 18:53:48 »
carsamba gelirken yörük çakı'yi da getirme ihtimali var mi?
'' Kem Alat'la, Kemalat  olmaz ! ''

« Yanıtla #5 : 27 Aralık 2010, 19:18:01 »
 :2up valla bayıldım, çok sıcak estetik ve güzel olmuş, sırttan ağıza kadar tek açıyla yapıldığından müthiş keser bu, hammadesi de eğe oılduğundan kolay kolay körelmez belli. Boynuz daha ince zımparayla çok hızlı zımparalansa ya da polisaja tutulsa çok iyi parlayacaktır sanıyorum. Sözün kısası, ellerine sağlık, kutlarım :2up

tolga arıkan

• 525
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: bolu- ankara
« Yanıtla #6 : 27 Aralık 2010, 20:28:12 »
Halis bey elinize sağlık, harika olmuş  :2up

tarık

• 205
  • Meslek: teknisyen
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #7 : 27 Aralık 2010, 20:56:04 »
ellerine sağlık ayrıca kan oluğuda muhteşem olmuş tek kelime ile süper

durukan

• 774
  • Meslek: hekim
  • Yer: şanlıurfa
« Yanıtla #8 : 27 Aralık 2010, 21:09:39 »
elinize saglık gayet hoş olmuş kibar bir işçilik

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #9 : 27 Aralık 2010, 21:26:10 »
eline sağlık gerçekten çok hoş olmuş   :)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

Metin Sakin

• 404
  • Meslek: Uzay Mühendisi
  • Yer: İstanbul > Ümraniye
« Yanıtla #10 : 27 Aralık 2010, 21:33:37 »
Halis Bey harika olmuş gayet oturaklı
ellerinize sağlık
Eliyle çalışan işçidir; eli ve kafasıyla çalışan ustadır; eli, kafası ve gönlüyle çalışan sanatkârdır.

circassian

• 1133
  • Burak Ekit
  • Meslek: dis hekimi
  • Yer: istanbul-besiktas
« Yanıtla #11 : 28 Aralık 2010, 00:03:56 »
Ben de cok begendim, elinize saglik, Birseyler daha yapacaksaniz ,son halini de resimleyin lutfen.( Boynuzun baska yuzey hallerini de gorelim diye yani )
Tüfek icat oldu mertlik bozuldu
Ali Rusen ( ya da Koroglu ) 16,yy

muharip

• 133
  • Bilal 1977
« Yanıtla #12 : 28 Aralık 2010, 11:10:14 »
Halis Abi eline sağlık.
Bizim İzmit ekibi atılım üstüne atılım yapıyor. Bir ben kaldım tembel. Benide ilk bıçağımın ısıl işlemde vefat etmesi yıktı. Travmayı hala atlatamadım. :(
Ustalık temkindir.

sadık

• *
  • 21
  • Meslek: İnşaat Teknikeri
  • Yer: Erzurum
« Yanıtla #13 : 28 Aralık 2010, 11:23:12 »
Gerçekten opinellere değişilmez şıklıta, kalitede bir çakı. Ellerinize sağlık.!
Bunları kullanırken elimde olmadan, bıçağın geri atacağı endişesini yaşıyorum. Yabancı bir forumda bir marka (adını hatırlayamadım) katlanabilen bıçakları sabitleyip, saplarını tutarak barfiks çekilmesini ve (tarzan merdiveni diye tabir ederdik başka adı varmı bilmiyorum) asılarak ileri gitme hareketlerini yapabileceği kadar dayanıklı bıçak/sap bağlantıları vardı. Bizim bu güzelim çakılarımızda, katlanan bıçaklarımızda o güveni sağlayabiliyormuyuz, sağlayabilirmiyiz acaba?

gökhan bakla

• 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
« Yanıtla #14 : 30 Aralık 2010, 11:28:37 »
hali bey çakı gerçekten hoş olmuş, elinize sağlık ;)

halis ESEN

• 201
« Yanıtla #15 : 04 Ocak 2011, 21:13:52 »
http://img522.imageshack.us/g/dsc00371o.jpg/

yörük çakısının son hali : sefa  hocamın   talimatı ile  biraz daha  zımparaladım   parlattım   baş parmak  tırtıkları    ekledim  . perçinli  pimi  sökerek   alyenli   civata  ile  demonte edilebilir hale getirdim .http://img522.imageshack.us/g/dsc00371o.jpg/
« Son Düzenleme: 04 Ocak 2011, 21:24:37 Gönderen: halis ESEN »

« Yanıtla #16 : 04 Ocak 2011, 21:39:08 »
Aman estafurullah :(  Halis ( valla ben bey demeyi pek soğuk bulduğumdan herkese ismiyle hitap ediyorum sakıncası varsa söyleyin ^-^)İnan ki yeni fotoğraflara baktığımda gözüm gönlüm açıldı. Boynuz parlayınca kehribar gibi olmuş, çok yakışmış bence. Bu hali ilk halinden daha güzel olmuş doğrusu. Tırtıklarda sanki eskiden beri hep oradaymış gibi oturmuş bir halde. Ne diyeyim, baştan beri bu bıçak bana çok sıcak geldi. Hadi biraz görgüsüzlük de yapayım,Değiş tokuş etkinliğinde bana böyle bir bıçak çıksa acayip sevinirdim gibime geliyor ;) Ellerin dert görmesin, tebrikler.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #17 : 04 Ocak 2011, 22:50:17 »
Bu çakı hele de bu parlayışıyla çok güzel olmuş.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

halis ESEN

• 201
« Yanıtla #18 : 04 Ocak 2011, 23:11:22 »
teşekkürler  beğenileriniz için .. sefa  hocam senin işlerini  gördük  böyle bir çakıyı    20 dakikada  yaparsın sen  :)    daha  güzelini  yapamazsam   değiştokuş etkinliğine bunu koyacağım:))

zafer

• 76
« Yanıtla #19 : 04 Ocak 2011, 23:14:48 »
Elinize sağlık, hakkatten çok hoş ve karizmatik duruyor  :2up