Bıçak Sanatı - Forum

Zeytin Kütüğü Nasıl Kurutulur

vural

• 211
  • Meslek: cam filmi
  • Yer: istanbul
Ynt: Zeytin Kütüğü Nasıl Kurutulur
« Yanıtla #40 : 07 Mart 2015, 11:57:50 »
 zeytin yada diğer ağaçların (meşe,ceviz)kökü içinde geçerlimi bu bekletip kurutma işlemi? onları nasıl hazırlamalıyız?

« Yanıtla #41 : 01 Eylül 2015, 15:51:30 »
Arkadaşlar amcamın kömürlüğünde Aşağıdaki şekilde kesilmiş Dut, İğde, Karaağaç kütükleri var bazılarında çatlaklar oluşmuş. Bunlar bıçak kabzası için kullanıma uygun mudur?

Ali Yiğit Özkan

• *
  • 1294
  • Meslek: Tıp Yayıncılığı
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #42 : 01 Eylül 2015, 15:57:42 »
Arkadaşlar amcamın kömürlüğünde Aşağıdaki şekilde kesilmiş Dut, İğde, Karaağaç kütükleri var bazılarında çatlaklar oluşmuş. Bunlar bıçak kabzası için kullanıma uygun mudur?

Bu tür çatlaklı kütüklerin işi çok oluyor ve kullanılabilecek parça sayısı kısıtlı oluyor. Eğer kendiniz için kullanacaksanız uğraşmaya değebilir. Bende de dün yaklaşık 4 yıl önce kurumaya alınmış bir kökü kestim, sonuçlar şu şekilde :)

Haznedar

• 1576
  • 0541-572 93 44 1983 / Tarık HAZNEDAR
  • Meslek: Tornacı
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #43 : 01 Eylül 2015, 17:26:35 »
Ali bunun deseni harikaymış. Dilimletip piyasaya sürmeyi düşünüyor musun??

Ali Yiğit Özkan

• *
  • 1294
  • Meslek: Tıp Yayıncılığı
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #44 : 01 Eylül 2015, 17:36:11 »
Ali bunun deseni harikaymış. Dilimletip piyasaya sürmeyi düşünüyor musun??

Tarık dediğim gibi maliyet ve fire çok olduğundan satım konusunda kararsızım. Ama parçalarda çok yakışıklı bir yandan o da var :))

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #45 : 01 Eylül 2015, 18:26:28 »
Kalanı yeter :) Zeytin güzel desenli ağaç. Birçok işe de yakışıyor.

Hakan AKSOY

• *
  • 465
  • Yer: Konya
« Yanıtla #46 : 02 Eylül 2015, 15:43:00 »
Emrah kardesim zeytin lerin kuruma suresi senin icin ne kadar onemli bilmiyorum ama sureci hizlandirmak adina metil alkol kullanabilirsin,kesmis oldugun parcalar icin yeterli buyuklukte kilitli poset alirsin icine malzemeyi koyduktan sonra tamamina yakin metil alkol doldurup 24 saat bekletirsin alkol icinde .Sonraki asama alkolden cikarip malzemeyi kagittan uretilen cantalara agzi hava alacak sekilde yerlestirirsin  dikkat lice ve surekli kontrol etmen gerekiyor eger herhangi bir yerden catlama gorursun hemen japon ile catlagi kapatiyorsun  12 saat sonra kestigin yuzeyleri muhurleyip  genelde beyaz tutkal surup gazete kagidi yapistirmak daha pratik  2 ay sonra malzeme  hazir hale gelcektir 

Selamlar
Tohum Saç Bitmesse Toprak Utansın ,Hedefe Varmayan Mızrak Utansın ,Hey gidi Kuheylan Koşmana Bak sen ,Catlarsan Doğuran Kısrak Utansın.NFK

Acur Firarda

• 453
  • Meslek: Kamu
« Yanıtla #47 : 02 Eylül 2015, 16:03:54 »
Çatlamış ahşapları renklendirilmiş epoksi ile çatlaklarını doldursak kabza olarak değerlendiremez miyiz internette örnekleri vardı ama nasıl yapılır bilmiyorum?

Emrah

• 1435
  • Meslek: Elektrik Pano
  • Yer: Antalya-1980
« Yanıtla #48 : 02 Eylül 2015, 18:18:23 »
Acelesi yok hakan ustam. Antalya sıcak memleket nasıl olsa
Her zaman doğru söyle ki, ne dediğini hatırlamak zorunda kalmayasın...

keop

• *
  • 8
  • Meslek: Ogretmen
  • Yer: Sinop
« Yanıtla #49 : 16 Mart 2017, 22:04:50 »
Arkadaslar ortalama boyu 45 cm capi 20 cm uzeride olabilir yaş ceviz kutugunu kovanin icine suya attim. Kac gun duracak suyu degisecekmi cikinca kurumasi icin hangi islemleri yapmaliyim yardimci olur musunuz