Bıçak Sanatı - Forum

ISIL İŞLEME HAZIR ( 2.deneme )

Ertan1979

• 762
  • ERTAN 1979
    • INSTAGRAM
  • Meslek: sağlık
  • Yer: bursa
ISIL İŞLEME HAZIR ( 2.deneme )
« : 03 Mart 2015, 11:39:53 »
  İlk başladığımda d2 lama aldım ve çok fazla okuyup araştırmadan giriştim  sonuç  hüsran tabi :'( o lamayı ileride küçük bir meyve bıçağı yapacam :-[ ...   sonra iyi bir araştırma , okuma derken üçbeş malzeme tedariklerim ile beraber,buna ilk bıçağım demek istiyorum ve tabi siz değerli ustalarımın engin bilgileri ve güzel paylaşımları için de sizlere çok teşekkür ediyorum.. yorumlarınızda her türlü fırça, kulak bükme, kafaya kakma serbest  :D :))

profil  : Mehmet marangozdan 420hc kalınlık 4 MM uzunluk 18 CM
kabza : ceviz ur
pimler : prinç
taşlama 320 kum , yanaklar 400 kum , tamamen elde taşlandı ve perdah yapıldı.kabza henüz tamamlanmadı kabaca hali..

Mâhir

• 422
  • Mahir Selim KESKİN
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: İstanbul/Beykoz
Ynt: ISIL İŞLEME HAZIR ( 2.deneme )
« Yanıtla #1 : 03 Mart 2015, 11:57:08 »
Ben çok beğendim elinize sağlık. Bıçağın ağzı uç kısma doğru daha kalınlaşıyor yalnız. Bu benim de daha aşamadığım bir durum. Bir de rampada bıçağın ucunu muhafaza etmek çok zor oluyor hemen kütleşiyor.
Mahir Selim KESKİN

Ertan1979

• 762
  • ERTAN 1979
    • INSTAGRAM
« Yanıtla #2 : 03 Mart 2015, 12:15:44 »
Ben çok beğendim elinize sağlık. Bıçağın ağzı uç kısma doğru daha kalınlaşıyor yalnız. Bu benim de daha aşamadığım bir durum. Bir de rampada bıçağın ucunu muhafaza etmek çok zor oluyor hemen kütleşiyor.

evet bol bol pratik yapmak lazım galiba , eski ve uygun malzemeler kullanıp sürekli idman yapıcam ve kendi tekniğimi geliştirebilirsem daha iyi detaylar ile iyi işler çıkartmayı umuyorum ;)

Metin KILIÇ

• Çırak
  • 930
  • Meslek: Memur
  • Yer: Muğla - Akyaka
« Yanıtla #3 : 03 Mart 2015, 12:39:17 »
Oldukça güzel görünüyor. Bu arada mengene de şov yapıyor.  ;D

Ertan1979

• 762
  • ERTAN 1979
    • INSTAGRAM
« Yanıtla #4 : 03 Mart 2015, 12:48:29 »
Oldukça güzel görünüyor. Bu arada mengene de şov yapıyor.  ;D

teşekkürederim.. o mengene benim elim ayağım oldu  :2up

foreverliving22

• 1262
  • Mesut KOCATOROS
  • Meslek: Muhasebe
  • Yer: İstanbul / Sultangazi
« Yanıtla #5 : 03 Mart 2015, 12:59:08 »
elinize sağlık çok başarılı
Ünye

hüseyin75

• 937
  • Yer: Silifke
« Yanıtla #6 : 03 Mart 2015, 13:11:46 »
Cok guzel gozukuyor agzini egeleme rampasiylami actiniz . Rampayi da gormek isterdim.  :2up

apeiron

• 411
  • İbrahim Kaymaz-1975
  • Meslek: Tasarım prodüksiyon
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #7 : 03 Mart 2015, 14:04:56 »
İnce içilik var daha ama olmuş bu, hem de çok güzel  :)

uca doğru kalınlaşmanın, eğe yaparken yan temas yüzeylerinin azalmasına bağlıyorum (özellikle uç kısmı eğe yaparken tezgaha-masaya doğru esner); uç kısmının altına (boşluğu tam dolduracak) kalınlık yapan malzeme koymanız iyi olabilir.

devamını merak ediyorum. :2up
Doğa, O ile paylaşabildiğin kadar senindir.

Ertan1979

• 762
  • ERTAN 1979
    • INSTAGRAM
« Yanıtla #8 : 03 Mart 2015, 14:42:40 »
elinize sağlık çok başarılı
TEŞEKKÜREDERİM

Cok guzel gozukuyor agzini egeleme rampasiylami actiniz . Rampayi da gormek isterdim.  :2up
sağol usta kendi yaptığım rampa bu linkte.. http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=7520.0

İnce içilik var daha ama olmuş bu, hem de çok güzel  :)

uca doğru kalınlaşmanın, eğe yaparken yan temas yüzeylerinin azalmasına bağlıyorum (özellikle uç kısmı eğe yaparken tezgaha-masaya doğru esner); uç kısmının altına (boşluğu tam dolduracak) kalınlık yapan malzeme koymanız iyi olabilir.

devamını merak ediyorum. :2up

dediğiniz gibi evet usta kalınlaşmanın nedeni benim rampanın zemini düz olmamasından ve o uçta bulunan boşluğun esnemesinden kaynaklanıyor , bu durumu düzeltecem inş.  beğenmenize sevindim devamı bitince gelecek inş.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #9 : 03 Mart 2015, 14:43:27 »
Taşlamanın başlangıcı yani kabzaya yakın olan yerinin yüksekliği biraz az kalmış. Taşlama yüksekliği ortaya kadar artarak gidiyor. Bu alanda bir çekince yaşandı galiba :) Genel hatları ile çok iyi iş çıkarmışsın, ellerine sağlık.   

Volkan

• 1053
  • A. Volkan PAZ
  • Meslek: Tekniker
  • Yer: Malatya
« Yanıtla #10 : 03 Mart 2015, 14:46:19 »
Elinize sağlık. Başarılı bir çalışma. Bence

Taşlama hattında hafif bir sapma var gibi. Birde kabzayı biraz daha inceltsek iyi olur diye düşünüyorum.
Emniyetsiz çalışmak, hastaneden sevk almaktır. Önce iş güvenliğimiz !!!

alperuzel

• *
  • 515
  • Meslek: Bıçağa Dair
  • Yer: TOKAT
« Yanıtla #11 : 03 Mart 2015, 15:00:48 »
Bu aşamada umduğun yorum gelmez usta bitir tekrar görüşelim :) İyi gidiyor görünüyor

Ertan1979

• 762
  • ERTAN 1979
    • INSTAGRAM
« Yanıtla #12 : 03 Mart 2015, 15:13:24 »
Taşlamanın başlangıcı yani kabzaya yakın olan yerinin yüksekliği biraz az kalmış. Taşlama yüksekliği ortaya kadar artarak gidiyor. Bu alanda bir çekince yaşandı galiba :) Genel hatları ile çok iyi iş çıkarmışsın, ellerine sağlık.
Evet salim usta iyi tesbitettiniz  :( taşlama hattını önce dar yapmıştım sonra tekrar genişletmeye kararverdim üzerinde oynamalarım oldu 2.ye taşlamak daha zormuş :) genede beğenmenize sevindim  :)

Elinize sağlık. Başarılı bir çalışma. Bence

Taşlama hattında hafif bir sapma var gibi. Birde kabzayı biraz daha inceltsek iyi olur diye düşünüyorum.
ahh o sapmalar hep o aparattan benim bir suçum yok ki ;)  :D evet kabza daha başlangıçta bitmedi.

Bu aşamada umduğun yorum gelmez usta bitir tekrar görüşelim :) İyi gidiyor görünüyor
ısıl işlemden önce hatalarımı görmek istedim belki düzeltirim diye  ::)  iyimiş o zaman finalde yorum borcunuz var bana :)

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #13 : 03 Mart 2015, 15:20:34 »
Çok güzel olmuş heleki mengene zaten super ilk basta ssöylemiştim Bıçakçı mengenesi diye süper
Aynisindan bbulursanız hurdacida lütfen babada gönderin.
Bu arada bbıçak formu çok hoşuma gitti ayrıca kabza super olmuş
Taslama hhattını ege işlemi yaptınız ?

Ertan1979

• 762
  • ERTAN 1979
    • INSTAGRAM
« Yanıtla #14 : 03 Mart 2015, 15:28:08 »
Çok güzel olmuş heleki mengene zaten super ilk basta ssöylemiştim Bıçakçı mengenesi diye süper
Aynisindan bbulursanız hurdacida lütfen babada gönderin.
Bu arada bbıçak formu çok hoşuma gitti ayrıca kabza super olmuş
Taslama hhattını ege işlemi yaptınız ?

teşekkür ederim ..o mengeneden inan görürsem hemen size haber vercem  :2up taşlama eğe ile elde açtım ve gene taşlama hattını da eğeye çift taraflı bant ile sırasıyla zımpara yapıştırarak eğeleme rampası yardımı ile perdahladım bu teknikle taşlamadan yanaklara kaçırmadan iyi bir perdah elde edilebiliyor.

« Yanıtla #15 : 03 Mart 2015, 19:41:11 »
Gerçekten detaylı ve özenli bir çalışma olmuş. saygı duydum, ikinci bıçakta bu aşamaya gelmek bir çok detayı sindirmekle doğrudan ilgili. Bu nedenle, bu ve bundan sonraki çalışmaların gerçekten şaşırtıcı sonuçları olacağına inanıyorum. ellerine sağlık.( Bir kaç detay var ama arkadaşlarımız zaten söylemiş  ;) )
« Son Düzenleme: 03 Mart 2015, 21:44:28 Gönderen: sefaçabuk »

Ercan Utkun

• 388
  • Meslek: eğitimci- 1975
  • Yer: aydın
« Yanıtla #16 : 03 Mart 2015, 21:21:57 »

İlk başlarda aynı sorun bende de oldu fakat çözümü bıçağın uç kısmına geldiğimizde eğe yaptığım yönü değiştirmekle buldum, şöyleki taşlama eşiğinden eğelemeye başlıyoruz uç kısma gelince eğer uca doğru eğelersek en uç kısımda kalan yer daha çok aşınıyor fakat ben uca gelince eğeyi uç kısımdan kazbaya doğru sürtüyorum deneyin sorunun çözüldüğünü göreceksiniz.
Bilgi sahibi olunmadan,fikir sahibi olunmaz.

Ercan Utkun

• 388
  • Meslek: eğitimci- 1975
  • Yer: aydın
« Yanıtla #17 : 03 Mart 2015, 21:24:00 »
   Bıçağın şekli çok güzel eline sağlık ,kabzayı taşlama eşiğine yakın olan kısımdaki seviyeye kadar incelt bence. 
Bilgi sahibi olunmadan,fikir sahibi olunmaz.

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #18 : 03 Mart 2015, 22:44:50 »
perdahı istersen okadar uğraşmadan da yapabilirsin Masaya veya düz bir yere zımraparayı tuttur yada yapıştır. Profili zımparaya sürt dahah güzel oluyor
istersen öyle denersin

murat_can66

• **
  • 468
  • Meslek: özel güvenlik
  • Yer: ankara
« Yanıtla #19 : 03 Mart 2015, 23:08:27 »
ben yeni başlayan biri olarak çok hoş ve güzel  buldum şimdilik düşüncen keşke sizin kadar güzel bir çalışma çıkarmak bu arada iyi günlerde kullanma dilegiyle size ve foruma selamlar