Bıçak Sanatı - Forum

BORA SAP

maytir

• 288
    • ARTVENTURE Reklam Tasarım
  • Meslek: Grafik Tasarımcı - KRAV MAGA Eğitmen
  • Yer: İstanbul
BORA SAP
« : 01 Mart 2015, 17:07:13 »
Sanıyorum 1989-90 lı yıllardı. Bora isminde bir firma faaliyete geçmiş Türkiye şartlarında oldukça albenili modelerinin lansmanını Av Doğa Silah Dünyası dergisinde yapmaya başlamıştı. Çıktı, çıkıyor, testler bitti derken bir iki model bıçak ve iki model çakıyı piyasaya çıkardılar. Bora ürünlerini yanlış hatırlamıyorsam İstanbul'da Beyoglu'da Barbour isminde minik bir dükkan satıyordu.
Lansmanlarda ekteki çakının geyik boynuzu saplısını beğenmiştim. Hepimizin başına çoğu zaman geldiği gibi, bazen bir şeye lüzumsuzca kafayı takar gözümüzde büyütür, sonunda gözümüz döndüğünde de satın alıveririz. Lansman süresi zaten yeterince uzun geçmişti. Dükkana ilk modeller gelmiş, ama bu çakının geyikboynuzu salı versiyonu gelmemişti.
-1 aysonra gelecek. YOK
- 1,5 ay sonra çıkıyor. YOK

Sonunda sabrım taştı ve çakıyı aldım. Ama aldığım günden bu yana kendime küfür eder dururum. Bu sap bir türlü içime sinmemiş, neden biraz daha sabretmediğim konusu beni sinir etmeye başlamıştı. Ogün bugündür de çakıyı pek kullanmak kısmet olmadı. Nedense elim bir türlü gitmiyor. Arada çıkarıp kararan sarı kısımlarını parlatıp tekrar çekmeceye koyarım.

Bu forumu karıştırdığım günden bu yana bu çakının sapının tekrar yapılabileceği gerçeğini idrak etmeye başladım :)
Şimdi bu çakıyı üreticisine geri göndersem sapını geyik boynuzu yaparlar mı?
Yoksa antrenman babında bu çakının sapını ben yapmaya çalışsam başarılı olabilirmiyim.
Yoksa forumdan bir ustamızın desteğini mi almalayım bu konuda :)))
Saygılarımla

Mustafa Aytır
10-02-1971 - İSTANBUL
https://www.instagram.com/atolye_maytir/

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Ynt: BORA SAP
« Yanıtla #1 : 01 Mart 2015, 17:19:16 »
Çakıyı komple sökmeden kabzayı değiştirmek çok zorlu olacaktır. Şöyle bişey yapılabilinir belki; Ahşap kısım sökülür ve pimlerin bulunduğu deliklere diş açılır. Boynuz vida ile bağlanabilir. Gerekirse vida başları eğelenerek düz hale getirilebilinir.

maytir

• 288
« Yanıtla #2 : 01 Mart 2015, 17:33:58 »
Hatırladığım kadarı ile mevcut sap ahşap değil, petrol ürünü bir malzeme. Ahşap bile olsa razıydım.
Kıymeli fikirlerinizi değerlendireceğim. Teşekkür ederim.
Mustafa Aytır
10-02-1971 - İSTANBUL

hüseyin75

• 937
  • Yer: Silifke
« Yanıtla #3 : 01 Mart 2015, 18:46:07 »
Bence bora oyilki tararladigi cakiyi baya gelistirmis   ::) bukadar ilerleme taktire ediyorum bu gidisle 2500 senesinde toz metallere falan belki gecer .

tamahagane

• 438
  • Meslek: Serbest
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #4 : 01 Mart 2015, 18:49:24 »
Bora bıçağa gönderin, kesinlikle ilgilenirler. Tabi önce telefonla arayıp Tolga Borayla görüşün.

FATİH OUTDOOR TEAM

• 373
  • Meslek: Pas bizim işimiz.KTL
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #5 : 02 Mart 2015, 17:38:03 »
Merhaba,
İki ayrı bora isminde bıçak üreticisi var bu hansinin üretimidir biliyormusunuz. Bir ara isim yüzünden mahkemelik olmuşlardı benim hatırladığım kadari ile.

haskurt

• 112
  • Zekeriya SÜMER-1978
  • Meslek: dipmen
  • Yer: kocaeli
« Yanıtla #6 : 02 Mart 2015, 18:02:03 »
Merhaba oldukça klasik bir model kendinizde rahatlıkla değiştire bilirsiniz bence gerekirse komple sökün hem tecrübe etmiş olursunuz yakın olsaydınız yardımcı olurdum daha önce bu model çakı yapmıştım

maytir

• 288
« Yanıtla #7 : 02 Mart 2015, 19:21:43 »
Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.
Kendim yapmayı beceremezsem, Bora'ya göndermeyi denerim. Yada dediğiniz gibi, becerene kadar elimde çalışma ürünü olur.
Mustafa Aytır
10-02-1971 - İSTANBUL

ee

• **
  • 60
  • erkut 49 yaş
  • Meslek: Memur
  • Yer: ankara
« Yanıtla #8 : 05 Mart 2015, 02:36:49 »
Bora Bıçakçılığın hem mağazalarını hem imalathanelerini gittim gördüm müthiş ilgililer.

maytir

• 288
« Yanıtla #9 : 05 Mart 2015, 08:37:21 »
90lı yıllarda gitmiştim bende. Tüm üretim aşamalarını göstermişlerdi. Şimdi epey değişmiştir sanırım :)
Mustafa Aytır
10-02-1971 - İSTANBUL