Sanıyorum 1989-90 lı yıllardı. Bora isminde bir firma faaliyete geçmiş Türkiye şartlarında oldukça albenili modelerinin lansmanını Av Doğa Silah Dünyası dergisinde yapmaya başlamıştı. Çıktı, çıkıyor, testler bitti derken bir iki model bıçak ve iki model çakıyı piyasaya çıkardılar. Bora ürünlerini yanlış hatırlamıyorsam İstanbul'da Beyoglu'da Barbour isminde minik bir dükkan satıyordu.
Lansmanlarda ekteki çakının geyik boynuzu saplısını beğenmiştim. Hepimizin başına çoğu zaman geldiği gibi, bazen bir şeye lüzumsuzca kafayı takar gözümüzde büyütür, sonunda gözümüz döndüğünde de satın alıveririz. Lansman süresi zaten yeterince uzun geçmişti. Dükkana ilk modeller gelmiş, ama bu çakının geyikboynuzu salı versiyonu gelmemişti.
-1 aysonra gelecek. YOK
- 1,5 ay sonra çıkıyor. YOK
Sonunda sabrım taştı ve çakıyı aldım. Ama aldığım günden bu yana kendime küfür eder dururum. Bu sap bir türlü içime sinmemiş, neden biraz daha sabretmediğim konusu beni sinir etmeye başlamıştı. Ogün bugündür de çakıyı pek kullanmak kısmet olmadı. Nedense elim bir türlü gitmiyor. Arada çıkarıp kararan sarı kısımlarını parlatıp tekrar çekmeceye koyarım.
Bu forumu karıştırdığım günden bu yana bu çakının sapının tekrar yapılabileceği gerçeğini idrak etmeye başladım

Şimdi bu çakıyı üreticisine geri göndersem sapını geyik boynuzu yaparlar mı?
Yoksa antrenman babında bu çakının sapını ben yapmaya çalışsam başarılı olabilirmiyim.
Yoksa forumdan bir ustamızın desteğini mi almalayım bu konuda

)
Saygılarımla