Bıçak Sanatı - Forum

1 AY ARA

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
Ynt: 1 AY ARA
« Yanıtla #20 : 01 Mart 2015, 02:18:42 »
   kolay gelsin ustam, zorlu bir süreç gerçekten. ama ne mutlu sanaki bu şekilde değerlendirebilecek bir mekanın var.  forumdaki hemen herkesin özlemini duyduğu bir nokta bu. umarım en kısa zamanda istediğin düzen oturur.

umarım artık senide tozun toprağın olmadığı atölyemde çay içmek için ağırlarım  :)

çok teşekkür ederim bunu söylemen yeter

bir yardımımız dokunursa her zaman gelebilirim ustam, toz toprak sıkıntı değil :) çağırman yeter

çok teşekkür ederim bunu söylemen yeter

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
« Yanıtla #21 : 01 Mart 2015, 02:20:41 »
Mesele bu muymuş? Allah seni bildiği gibi yapsın e mi!  :-X

İyi bari, tertipli ortam her şeye faydalıdır. Ruh sağlığına da. Kolay gelsin.

Ben çay sevmem, kahve içerim bu arada!  O0

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #22 : 01 Mart 2015, 02:24:08 »
osman nerdeeeee belki 2050 gibi vatandaşın atölyesi gibi bir yer yaparım zaman yeterse de 2080 li yıllarda da onun yaptığı işleri yapmaya başlamış olurum ahanda  nekaldı surda 2080 ne   :D
Aman canım ne kalmış.Hedefi istediğinden daha yukarıda tut altı olursa istediğin olur hedef tutarsa of ki of.Kaliteli mekan kaliteli malzeme kalite iş  :2up
Not:Edebiyat sıfır kusuruma bakmayın. :D

Mesele bu muymuş? Allah seni bildiği gibi yapsın e mi!  :-X
+1903
« Son Düzenleme: 01 Mart 2015, 02:28:58 Gönderen: Osman Kurt »
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #23 : 01 Mart 2015, 02:42:09 »
Hadi Bakalım güzel olur inşallah duvara,tavan ve tabana monte edeceğin profillerin altına üç mm kalınlığında sünger band uygulamayı sakın unutma metal malum çalışan bir malzeme olduğu için hem esneyebilmesi için mesafe  hemde sızdırmazlığa büyük katkısı var..
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #24 : 01 Mart 2015, 10:28:38 »
Hayırlı bir iş içinmiş ara çok çok iyi :2up

Türkiyenin Gough'u olacaksın. :D

osman nerdeeeee belki 2050 gibi vatandaşın atölyesi gibi bir yer yaparım zaman yeterse de 2080 li yıllarda da onun yaptığı işleri yapmaya başlamış olurum ahanda  nekaldı surda 2080 ne   :D
:) mehmet ustam ilkin öyle bir söyledin ki hepimiz bir sıkıntı var zannettik. Çok güzel bir atölye olacağa benziyor şimdiden hayırlı olsun. Gough'a gelince, evet adamın çok düzgün bir atölyesi ve her türlü alet edevatı var fakat senin ondan eksik neyin var bilemedim freze, testere, bant zımpara, sertlik ölçüm derken Allah artırsın liste uzuyor :) e yaptığın ürünlerde fiberler vulkanizeler onlarda maşallah :) eee gough'un ben sadece tek modelini gördüm ama senin yaptığın harika bir sürü model var. Durum böyle iken sanırım gough ustanın biraz motivasyona ihtiyacı var ki sana yetişmesi lazım  :D
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

mehmet dülcek

• 3207
« Yanıtla #25 : 01 Mart 2015, 10:45:10 »
Hadi Bakalım güzel olur inşallah duvara,tavan ve tabana monte edeceğin profillerin altına üç mm kalınlığında sünger band uygulamayı sakın unutma metal malum çalışan bir malzeme olduğu için hem esneyebilmesi için mesafe  hemde sızdırmazlığa büyük katkısı var..

Teşekkur ederim kaya abi sen birçok atölye örnekleri gördün bu süreçte fikirlerinle tam destek bekliyorum

mehmet dülcek

• 3207
« Yanıtla #26 : 01 Mart 2015, 10:50:36 »
Hayırlı bir iş içinmiş ara çok çok iyi :2up

Türkiyenin Gough'u olacaksın. :D

:) mehmet ustam ilkin öyle bir söyledin ki hepimiz bir sıkıntı var zannettik. Çok güzel bir atölye olacağa benziyor şimdiden hayırlı olsun. Gough'a gelince, evet adamın çok düzgün bir atölyesi ve her türlü alet edevatı var fakat senin ondan eksik neyin var bilemedim freze, testere, bant zımpara, sertlik ölçüm derken Allah artırsın liste uzuyor :) e yaptığın ürünlerde fiberler vulkanizeler onlarda maşallah :) eee gough'un ben sadece tek modelini gördüm ama senin yaptığın harika bir sürü model var. Durum böyle iken sanırım gough ustanın biraz motivasyona ihtiyacı var ki sana yetişmesi lazım  :D

Bu güzel gaz ve motivasyon için çok teşekkür ederim  :D
1 ay sonra vakumlu fırında bitmiş olucak gerçekten uzunca bir suredir kafamdaki atölyeye ye  kısmende olsa kavuşucam ama daha yolun başındayım yapıcak çok iş var :)

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #27 : 01 Mart 2015, 11:40:41 »
Zaten izlemişsindir abi ama Goughun atölyeyi gezdirdiği videoyu atayım.
https://www.youtube.com/watch?v=OQy9fAmJlfM
En son bu videonun üzerine Gough CNC aldı videodaa bir o eksik. >:D

Çakı severler içinde Gavko'yu tavsiye edeyim.Atölye tanıtım videolarıda var işine yarayacağını düşünüyorum abi.
https://www.youtube.com/channel/UCVLaeS1o3XxZ5q90SkbUXCA
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

apeiron

• 411
  • İbrahim Kaymaz-1975
  • Meslek: Tasarım prodüksiyon
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #28 : 01 Mart 2015, 23:47:08 »
Mehmet kolaylıklar dilerim; güzel gelişmeler bunlar. :)
bence atölyenin atmosferinde en önemlilerinden biri ışık; lümen değerine bakacak olursak floresan lamba en etkili ışık kaynaklarından diyebiliriz. Şimdilerde Floresana neredeyse eş değer COB Led aydınlatmalar var ama Bankalar caddesi piyasası sanki bu ürünleri artık getirmiyor gibi... ::)
Floresan aydınlatmanın kelvin değeri 2700-3000-3500K gibi doğala (gün ışığına) yakın olması mekanın reklam panosuymuşçasına patlamamasını veya kıraathaneye dönüşmemesini sağlar. (Bu arada floresan ışığının yüksek frekansta titreştiğini unutmayalım; baş ağrısı ve göz bozukluğuna sebep olabilir)
Ve yeterli aydınlatmayı yansıtacak duvar rengi; belki tuğla duvar 10mm OSB gibi ucuz bir malzeme ile kaplanıp beyaz renge boyanabilir.

Not: Yangın söndürme ile ilk yardım seti de unutulmamalı.  :)

Doğa, O ile paylaşabildiğin kadar senindir.

mehmet dülcek

• 3207
« Yanıtla #29 : 02 Mart 2015, 00:01:19 »
Mehmet kolaylıklar dilerim; güzel gelişmeler bunlar. :)
bence atölyenin atmosferinde en önemlilerinden biri ışık; lümen değerine bakacak olursak floresan lamba en etkili ışık kaynaklarından diyebiliriz. Şimdilerde Floresana neredeyse eş değer COB Led aydınlatmalar var ama Bankalar caddesi piyasası sanki bu ürünleri artık getirmiyor gibi... ::)
Floresan aydınlatmanın kelvin değeri 2700-3000-3500K gibi doğala (gün ışığına) yakın olması mekanın reklam panosuymuşçasına patlamamasını veya kıraathaneye dönüşmemesini sağlar. (Bu arada floresan ışığının yüksek frekansta titreştiğini unutmayalım; baş ağrısı ve göz bozukluğuna sebep olabilir)
Ve yeterli aydınlatmayı yansıtacak duvar rengi; belki tuğla duvar 10mm OSB gibi ucuz bir malzeme ile kaplanıp beyaz renge boyanabilir.

ibrahim abi bu konularda prfs olduğun için bu meseleyi sana pas atim,   stantlardan  sökülen ışıkları bir kenara biriktir  :D

Not: Yangın söndürme ile ilk yardım seti de unutulmamalı.  :)

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #30 : 02 Mart 2015, 00:25:38 »
Hava için dahili sistem ,elektrik kablolarını mümkün mertebe belden yukarı  ve ağızları aşağı doğru kapaklı sistemle donatım yapmalısın malum metal tozları aşırı kontak tehlikesi içeriyor..
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

apeiron

• 411
  • İbrahim Kaymaz-1975
  • Meslek: Tasarım prodüksiyon
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #31 : 02 Mart 2015, 11:06:06 »

ibrahim abi bu konularda prfs olduğun için bu meseleyi sana pas atim,   stantlardan  sökülen ışıkları bir kenara biriktir  :D

starterden başlayalım, kısmet ne zaman biter bakalım.  ;D
Doğa, O ile paylaşabildiğin kadar senindir.

mehmet dülcek

• 3207
« Yanıtla #32 : 02 Mart 2015, 11:51:47 »

starterden başlayalım, kısmet ne zaman biter bakalım.  ;D
Ben bilmem bir ay zamanın var :)

Hasan BAHCİVAN

• 1474
« Yanıtla #33 : 02 Mart 2015, 17:41:53 »
Zaten izlemişsindir abi ama Goughun atölyeyi gezdirdiği videoyu atayım.
https://www.youtube.com/watch?v=OQy9fAmJlfM
En son bu videonun üzerine Gough CNC aldı videodaa bir o eksik. >:D

Çakı severler içinde Gavko'yu tavsiye edeyim.Atölye tanıtım videolarıda var işine yarayacağını düşünüyorum abi.
https://www.youtube.com/channel/UCVLaeS1o3XxZ5q90SkbUXCA
Harbiden dehşet atölye rüyaları süsleyen türden :)
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #34 : 02 Mart 2015, 18:24:29 »
Harbiden dehşet atölye rüyaları süsleyen türden :)
:2up
Diğer arkadaşta çok değişik bir atölyeye sahip videoları biraz karışık ama olsun devamlı güncelleme yapıyor atölyesine.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

FATİH OUTDOOR TEAM

• 373
  • Meslek: Pas bizim işimiz.KTL
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #35 : 02 Mart 2015, 23:41:55 »
Merhaba Üstadım,
Allah kolaylık versin inşallah istediğin ve hayalini kurduğun bir atölyen olur. Bu bir aylık periyoda bemin profillerde dahilmi. Eğer dahil değilse başka işe başlamayayım.Dahil ise N695 var elimde onu bitireyim.

Hasan BAHCİVAN

• 1474
« Yanıtla #36 : 03 Mart 2015, 00:17:49 »
Bugun bir arkadasimla mustakil evlere baktik ( ne mustakili basbaya villa iste ) gercekten muhtesemdiler her birinin bodrum katinda en az 30-35 m2 atolye yapmaya uygun yerler vardi ustelik oyle bodrum deyince basik havasiz ic bunaltici da degil bicilmis kaftan yani. Sonra ne mi oldu ogretmen oldugumuzu ogrendiklerinde yuzlerindeki tebessumu gorduk....

mehmet dülcek

• 3207
« Yanıtla #37 : 03 Mart 2015, 00:30:11 »
Merhaba Üstadım,
Allah kolaylık versin inşallah istediğin ve hayalini kurduğun bir atölyen olur. Bu bir aylık periyoda bemin profillerde dahilmi. Eğer dahil değilse başka işe başlamayayım.Dahil ise N695 var elimde onu bitireyim.

Yeri gelmişken söylim malesef atölyedeki herşeye araverdim lütfen kusuruma bakmayın bu akşam yer ölçülerini almakiçin 10 dk metre aradım atölye öylebir dağıldıki  :(

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #38 : 03 Mart 2015, 00:32:31 »
Hani bana bıçak yapacaktın. Hafta sonuna kadar yetiştirirsin değil mi  :D

mehmet dülcek

• 3207
« Yanıtla #39 : 03 Mart 2015, 00:34:03 »
Buarada iyi haberlerde var alıçapan duvarlar kısmen bitti ama ses sorununu ucuza hangi malzeymele çözücem bilmiyorum biraz araştırma yaptım kafam iyice karıştı :(