Arkadaşlar herhangi bir sıkıntım yok atölyede çözmem gereken birkaç sorunum var öncelikli olanlardan biride dagınık ve çalışmaya elvverişsiz ortam öncelikle atölyemi belli bir standarta getirmem lazım kendi ruh halim için söyluyorum çalıştığım mekanın havası yaptığım işlerede kısmen yansıdığını düşünüyorum atölyeme ilk geçtiğimde üç beş kereste bulup bir birine çiviledim iki de sunta sözde tezgah yaptım ama malesef ufacık perdah atarken bile her yere oynuyor

yerler normal beton neyaparsam yapim nekadar temizlersem temizlim hep kirli her yürüdüğüm de arkamdan bi toz kümesi yükseliyor artı yan tarafımdaki esnaf arkadaşlarımı rahatsız etmekten çok çekiniyorum gerçi bir şikayet yok ama olmadan çözmek en dogrusu diye düşünüyorum madem boyle bir konu açtık arkadaşlara faydalı olabiliceğini duşunerek atölyemi dizayn ederken hem süreci sizlerle paylaşıp fikir alış verişinde bulunalım istiyorum hemde bu işlere kalkışacak arkadaşlara ufakta olsa bir fikir versin istiyorum
yapılıcak işlerin listesini metin abiyle bu akşam çıkardık öncelikle toz gürültü pislik çıkan işleri sınıflandırdık bant zımpara ya ayrı bir bölüm yapılacak bu bölüme ses için ciddi bir izolasyon yapılacak içeriye bir toz emme sistemi entegre edilecek hem içeriye dağılan tozları önlemiş olucaz hemde çıkan ses le insanları rahatsız etmemiş olucaz ikinci aşama bu net değil ama yerleri fayans yada saglam bir şap atıcaz sonra metal tezgahlar olacak diğer toz talaş vs çıkrtan makineler de ayrı bir bölümde olacak diğer bölüm ise çay kaynatıp keyif yaıcak kadar temiz olacak

her şey yerli yerinde ve temiz olsun istiyorum umarım başarırım

bu akşam sağ olsun metin abiyle mevcut tezgahı söküp bant zımpara yerinin iskelesini kurduk daha çok iş var ama bitince güzel bir atölye olacağına inanıyorum