Bıçak Sanatı - Forum

TEZGAH ZIMPARA HAKKINDA

emre016

• *
  • 51
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: Bursa
TEZGAH ZIMPARA HAKKINDA
« : 26 Şubat 2015, 21:25:48 »
BU MAKİNAYI ALMAYI PLANLIYORUM KULLANANLAR VE BİLENLERİN YORUMLARINI BEKLİYORUM...
http://www.onlinehirdavatci.com/?urun-10407-einhell-tezgah-zimpara
evin balkonunda kullanacağım çok ses yapar mı?
« Son Düzenleme: 26 Şubat 2015, 21:38:51 Gönderen: emre016 »

tarpoon

• 4739
Ynt: TEZGAH ZIMPARA HAKKINDA
« Yanıtla #1 : 26 Şubat 2015, 21:39:32 »
işine yaramaz alma derim

“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #2 : 26 Şubat 2015, 21:46:47 »
Bende bu makinenin şeppah marka olanı var ( yazılışı böyle değil biliyorum :) ) marka farklı ama makina aynı inanın kabza çıkarırken kaba işleri bile tam yapamıyorum zaten azıcık bastırsan hemen duruyor. Ağız açma işinide eğe ile yapıyorum bence almayın yazık olur paranıza benimkine yazık oldu
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

Volkan

• 1053
  • A. Volkan PAZ
  • Meslek: Tekniker
  • Yer: Malatya
« Yanıtla #3 : 26 Şubat 2015, 21:47:31 »
işine yaramaz alma derim

Taner ustam haklı. Ben bu ve bu tip makine kullanan arkadaşlardan gerekli feedbackleri bir araya getirdim ve almaktan vaz geçtim.
Emniyetsiz çalışmak, hastaneden sevk almaktır. Önce iş güvenliğimiz !!!

yasin

• 842
  • yasin er
  • Meslek: memur
  • Yer: ankara
« Yanıtla #4 : 26 Şubat 2015, 21:48:57 »
Bu makine ile ne iş yapmayı planlıyorsunuz derim bende, bileme yapıp basit işlerinizi yapacaksaniz belki tamam ama profil çıkarma ağız açma gibi işler için çok amatör kalacak bir makine.
Hatasız kul olmaz hatamla sev beni.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #5 : 26 Şubat 2015, 21:50:24 »
şayet ılla alacağım dıyorsan  Scheppach BD7500  yada PRO-MAXX PM-72503  bak derım. ama elın bıraz alıştığında bu makınalarda yeterlı gelmez daha  profosyonel makına arayısına gırersın, şayet geçici bir heves değil ise  ;)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

Volkan

• 1053
  • A. Volkan PAZ
« Yanıtla #6 : 26 Şubat 2015, 22:00:57 »

Bd7500 için Erkan Mutlu beyden (bako) aldığım geri dönüş aşağıdaki gibidir.

(Makina açıkçası çok zorlamaya gelmiyor. Benim makina üzerinde 100 kum zımpara ile geldi bu yüzden ağız açmak için biraz ince. Benim düşüncem 40 kum zımpara ile denemek belki o zaman randıman alınır. Ama ege ile açtığım profillerin üzerinden geçiyorum ege izi kalmiyor. Birde cok bastırırsanız makina duruyor aşırı baskıya gelmiyor yani.)

yaban

• *
  • 12
  • Meslek: mühendis
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #7 : 26 Şubat 2015, 22:10:35 »
çöp desem ayıp olmaz inş  ;)
Mustafa Seyda Yabanigül

murat_can66

• **
  • 468
  • Meslek: özel güvenlik
  • Yer: ankara
« Yanıtla #8 : 26 Şubat 2015, 22:18:28 »
arkadaşlar benimde kafama takılan soru var einhell marka avuç taşlama 65 liraya buldum fiyat nasıl birde einhell kullanışlı uzum ömürlü bir makinemi artı bu makine ile zımpara yapa bilirmiyiz zımpara aparatı takarak bilgi verirseniz sevinirim einhellTE-AG115 720 W 11000d/ dk disk çapı 115 mm
« Son Düzenleme: 26 Şubat 2015, 22:20:00 Gönderen: murat_can66 »

Haznedar

• 1576
  • 0541-572 93 44 1983 / Tarık HAZNEDAR
  • Meslek: Tornacı
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #9 : 26 Şubat 2015, 22:34:25 »
Şahsi fikrim o tip makinalara hiç girmeyin onun yerine pferd marka eğe takımı alın daha iyi işinizi görür. Diğer türlü o makinaya vereceğiniz paraya üzülebilirsiniz.

foreverliving22

• 1262
  • Mesut KOCATOROS
  • Meslek: Muhasebe
  • Yer: İstanbul / Sultangazi
« Yanıtla #10 : 27 Şubat 2015, 10:49:48 »
şayet ılla alacağım dıyorsan  Scheppach BD7500  yada PRO-MAXX PM-72503  bak derım. ama elın bıraz alıştığında bu makınalarda yeterlı gelmez daha  profosyonel makına arayısına gırersın, şayet geçici bir heves değil ise  ;)

Taneer ustaya katılıyorum.
Bende Scheppach BD7500 40 kum zirkonyum zımpara ile eğer bir bıçak yapacaksan ve sabrım ve vaktin çok ise işe yarıyor.
Ama Taner Ustam şu makineyi bir kaç ay önce yapsaydı bu makineden başkasını almazdım.

Bd7500 çalışma videosu

https://www.youtube.com/watch?v=y0CFA-oUnpM&feature=youtu.be

Ünye

Volkan

• 1053
  • A. Volkan PAZ
« Yanıtla #11 : 27 Şubat 2015, 11:16:05 »

Bende Scheppach BD7500 40 kum zirkonyum zımpara ile eğer bir bıçak yapacaksan ve sabrım ve vaktin çok ise işe yarıyor.
Ama Taner Ustam şu makineyi bir kaç ay önce yapsaydı bu makineden başkasını almazdım.

Bd7500 çalışma videosu

Mesut abi makine üzerindeki zımpara kaç kum du?

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #12 : 27 Şubat 2015, 11:41:46 »
40 kum zirkonyum.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

atikmehmet

• 1212
  • Mehmet ATİK - 1984
  • Meslek: Şehir Plancısı
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #13 : 27 Şubat 2015, 14:14:40 »
BU MAKİNAYI ALMAYI PLANLIYORUM KULLANANLAR VE BİLENLERİN YORUMLARINI BEKLİYORUM...
http://www.onlinehirdavatci.com/?urun-10407-einhell-tezgah-zimpara
evin balkonunda kullanacağım çok ses yapar mı?

Daha evvelde yazmıştım. Makinanın aynısından aldım. Zımpara kısmını hiç kullanamadım. Çok gürültülü ve işlevsel değil. Ahşapla bile çalışırken tozu her tarafa dağıtıyor, duruyor metali zaten hiç işleyemiyorsunuz. Ben iki kez kullandım hemen ertesi gün söktüm o kısmı şimdi polisaj için kullanıyorum. Farklı bir şey denemeyin demiyorum ama forumdaki ustalarımız bizim yeni başladığımız yolları çok önceleri geçmiş o yüzden onları dinlemek ve yönlendirmelerini dikkate almakta fayda var. Hele ki Taner Abi, Tarık Abi gibi bu işin parmakla gösterilen ustaları  diyorsa paranızı boşuna harcamayın. Fakat iç bükey ağız için kullanacaksanız taşından faydalanabilirsiniz.
Birde biliyorsunuz bu tip makinalar standart birden farklı işlemlerde kullanılmak üzere seri olarak üretiliyor. Tarık Abi ve Taner Abiler tamda bizim gibi kullanıcıların ihtiyaç ve eğilimlerine göre makinalar tasarladılar. Maddi durumunuz yerindeyse az biraz daha fazla verip adam gibi makina almak en güzeli. (bunu BD75000 sahibi olan biri olarak da söylüyorum)

Paranızla ancak bunun gibi bir makina alabiliyorsanız BD7500 alın. Makina biraz güçsüz yüklenince duruyor doğru ama burda ustalarımızın yaptığı zımparalarla karşılaştırmamak lazım. Eğer seri üretim yapmayacaksanız çok yüklenmeden yaparsınız. Yarım saat ekstrası olur. Ben 7500 den ne yalan söyleyeyim memnunum. Gerçi sadece hattat kalemtraşı yaptım ama olsun. Her işime kullanıyorum. Tek sıkıntı zımpara yaptırma da onu da evde zımpara aldım kendim yapmaya çalışacağım. Eğer başarılı olursam paylaşırım.
Nece yitik biçek erse öz sapın yonumas
www.instagram.com/atik_mehmt/
www.mehmetatik.com

karemisola

• 615
  • Yusuf Günenç
  • Yer: Hatay
« Yanıtla #14 : 27 Şubat 2015, 15:40:43 »

Bd7500 çalışma videosu

Tatmin edici olmasa da bence başarısız değil. Sonuçta eğe ile 15-20 dk sürecek işi 5 dakikada yaptı. üstelik yormuyor da ;)