Bıçak Sanatı - Forum

NASIL YAPILIR? => İŞTE BÖYLE YAPILIR

Eren

• **
  • 116
  • Yer: Ankara
Ynt: NASIL YAPILIR? => İŞTE BÖYLE YAPILIR
« Yanıtla #40 : 22 Şubat 2015, 12:43:47 »
Bu da benim 1,5 metrekarelik devasa üretim tesisim işte  ;D
Yahu makineden önce yer lazım zaten bana,
Kömürlükte ki Rus ile aramda ki tek fark, adamın kömürlüğü benim alanımdan büyük ve adamlar benden iyi işler çıkarıyor  :D

Bir mahsuru yoksa bir şey sormak istiyorum bu atölye balkonda mı yoksa evin içinde mi yoksa kömürlükte mi?

Serkan KUŞÇU

• *
  • 640
  • Meslek: Metalurji ve Malzeme Mühendisi
« Yanıtla #41 : 22 Şubat 2015, 13:06:37 »
Bu da benim 1,5 metrekarelik devasa üretim tesisim işte  ;D
Yahu makineden önce yer lazım zaten bana,
Kömürlükte ki Rus ile aramda ki tek fark, adamın kömürlüğü benim alanımdan büyük ve adamlar benden iyi işler çıkarıyor  :D

Bir mahsuru yoksa bir şey sormak istiyorum bu atölye balkonda mı yoksa evin içinde mi yoksa kömürlükte mi?

Atölye sayılmaz aslında, evin içinde asma katı modifiye edip sıkıştım buraya  ;)
Cehalet ne güzel şey, Her şeyi biliyorsun ;)

Emrah kent

• 641
  • Meslek: karasör
  • Yer: izmir
« Yanıtla #42 : 22 Şubat 2015, 13:24:08 »
serkan abi oraya girip sonrasınsa cıkabılıyorsanız abi ne mutlu size :)

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #43 : 22 Şubat 2015, 14:48:53 »
Makinalar uğraş devam etikçe zaman içinde bişekilde alınır olur ama şu ses sıkıntısı yokmu buyuk şehirlerde olanlar için buyuk sıkıntı hali hazırda ses çıkartıyorsun diye şikayet eden yok binanın altında ve sağda solda üstünde dükkanlar var ama yinede yan dükkandaki komşumun bnden rahatsız olması isteyeceğim son şey
aslında ses çıkartan makinalar için atölyede izole bir bölüm yapmayı düşünüyorum hem toz vs ayrı bir yerde kalıcak hemde ses olayını çözmüş olucam  bakalım zaman neyi gösterir

ersin1

• 469
  • Meslek: Pvc dograma
  • Yer: istanbul bagcilar(tekirdag)
« Yanıtla #44 : 22 Şubat 2015, 15:02:31 »
Serkan atolyenin en boy ve yukseklik olculerini  yazarsan yapilacak yorumlarla yeni fikirlerle atolyeni daha kullanisli hale getirebilirsin diye dusunuyorum ne dersin
Ersin beceren

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #45 : 22 Şubat 2015, 15:04:46 »
Aslında bende atölye bakımından kısmen şanslı sayılanlardanım. Okulda hizmetli odasına tezgah kurdum orda çakışabiliyorum boş derslerim olduğunda ve saat 3 ten sonra. Yalnız sıkıntı şu ki hem çalışırken acaba laf eden olur mu ifareden diye diken üstünde çalışıyorum hem de mesela hafta sonları okul kapalı ve saat 4:30 gibi de kapanıyor yani çalışacak zamanım çok az oluyor. Yalnıııız az önce apartman toplantısı vardı ve apartmandan sığınakta bulunan bir odayı atölyeye dönüştürmek için müsade aldım çok mutluyum :) inşallah atölyeyi kurduğumda daha çok zamanım olacak işlerim için. Darısı tüm forumdaşlara.
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

ersin1

• 469
« Yanıtla #46 : 22 Şubat 2015, 15:11:33 »
Hayirli olsun hasan gonlunegore olur insallah
Ersin beceren

Serkan KUŞÇU

• *
  • 640
« Yanıtla #47 : 22 Şubat 2015, 15:17:37 »
Serkan atolyenin en boy ve yukseklik olculerini  yazarsan yapilacak yorumlarla yeni fikirlerle atolyeni daha kullanisli hale getirebilirsin diye dusunuyorum ne dersin

Valla ne eni var ne boyu var  :)
Toplam bu kadarlık bi alanım var maksimum yapılabilecek taşlamayı iptal edip ( ki kullanmıyorum polisaj olayından soğuduğum için)
raflarıda baştan düzenleyip buraya sığışmak tekrardan  ;)

ersin1

• 469
« Yanıtla #48 : 22 Şubat 2015, 15:47:18 »
Seran calisma masani camin altina alsan   nasil olur
Ersin beceren

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #49 : 22 Şubat 2015, 16:14:55 »
Hayirli olsun hasan gonlunegore olur insallah
Teşekkür ederim :)
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

karemisola

• 615
  • Yusuf Günenç
  • Yer: Hatay
« Yanıtla #50 : 22 Şubat 2015, 16:34:09 »
Burda oldukça önemli olan ama dile getirilmeyen başka önemli bir husus çevre baskısı bence.

Herkesten aynı soruları duymaktan bıktım açıkçası. Açıklama yaptıktan sonra duyduğum sözler de hemen aynı: Başka işin yok mu git 10 liraya bıçak al, hazır bıçakların neyi var, götür demirciye yapsın sana, ne uğraşıyorsun sipralle halletsene...

Hani yaşıtlarımın para biriktirip bilgisayar telefon alması çok doğal karşılanıyor ama benim o paraya bant zımpara almam veya yaptırmam inanılmaz gereksiz, saçma, israf olarak görülüyor

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #51 : 22 Şubat 2015, 17:07:21 »
Serkan 120x 180 diye sallarım fotograftan alanı. Ayrı bir konu açıp kuş bakışı bir kroki, tavan yüksekliği ve pencerenin yerden yüksekliğini verir isen fikir çıkacaktır.  Bir de elindeki yahut almayı düşündüğün makine var ise iyi olur.

Örneğin ilk aklıma gelen kapının yerine göre L yahut U şeklinde, sürekli kullanılmayan ekipmaların alt rafa konulabildiği bir masa ile ofis koltuğu yerine uygun bir tabure. Cama daire şeklinde delik açabiliyorsan da bir havalandırma/ toz emme.

Toplam bu kadarlık bi alanım var maksimum yapılabilecek taşlamayı iptal edip ( ki kullanmıyorum polisaj olayından soğuduğum için)

Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

setnogrom

• 601
  • Engin temel
    • El yapımı bıçak.
  • Meslek: Veri merkezi teknisyeni-Kesici alet üretim
  • Yer: Eyüp-İstanbul
« Yanıtla #52 : 22 Şubat 2015, 17:09:50 »
İmkan çok önemli unsur.Adam çoğu esnafta olmayan ürünlere sahip.
Bizim ülkede el emeğinin (ev yapımı) işlerin en büyük engeli sıkışık düzende yaşam alanı.Apartmanda,sitede oturan insan için bu ve benzeri sesli işler sıkıntı.Mesela ben boş zamanlarımda iş yerimde mesai dışında yada hava güzel olduğunda tenha park yada orman türü yerlerde çalışıyorum .Ufak tefek şeyleri evde yapıyorum.
Yakın çevremde bu tarz işlere meraklı biri olsa yada 3-4 kişi olsa toplanıp 200 300 liraya depo tarzı yerde ortak işler yapmak çok mantıklı ama işte o heveste adam bulmak ve anlaşmakta ayrı dert:)
Videodaki eleman temiz çalışıyor bu titizlik işinde bende pimpirikliyimdir.Pis tezgah ve çalışma alanında hiç hoşlanmam.

xx
Kainatta ölümden keskin birşey yoktur.
www.outdoorurun.com  ++  İnstagram ;  outdoorurun
1983-Kastamonu (A rh +)

Serkan KUŞÇU

• *
  • 640
« Yanıtla #53 : 22 Şubat 2015, 18:35:30 »
Serkan 120x 180 diye sallarım fotograftan alanı. Ayrı bir konu açıp kuş bakışı bir kroki, tavan yüksekliği ve pencerenin yerden yüksekliğini verir isen fikir çıkacaktır.  Bir de elindeki yahut almayı düşündüğün makine var ise iyi olur.

Örneğin ilk aklıma gelen kapının yerine göre L yahut U şeklinde, sürekli kullanılmayan ekipmaların alt rafa konulabildiği bir masa ile ofis koltuğu yerine uygun bir tabure. Cama daire şeklinde delik açabiliyorsan da bir havalandırma/ toz emme.

Ahmet Bey, önümüzdek ki ay gözümü karartıp baştan aşağı düzenleyeceğim burayı, o zaman sizlerden, fikir ve proje yardımı alacağım o kesin. Beyin fırtınasını bol bol yapıcaz  ;)

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #54 : 22 Şubat 2015, 18:35:59 »
Burda oldukça önemli olan ama dile getirilmeyen başka önemli bir husus çevre baskısı bence.

Herkesten aynı soruları duymaktan bıktım açıkçası. Açıklama yaptıktan sonra duyduğum sözler de hemen aynı: Başka işin yok mu git 10 liraya bıçak al, hazır bıçakların neyi var, götür demirciye yapsın sana, ne uğraşıyorsun sipralle halletsene...

Hani yaşıtlarımın para biriktirip bilgisayar telefon alması çok doğal karşılanıyor ama benim o paraya bant zımpara almam veya yaptırmam inanılmaz gereksiz, saçma, israf olarak görülüyor

Bizim toplumun genel sorunu bu. Adam spora başlar ne gerek var derler, dövüş sanatlarına gider "adam mı döveceksin?" derler, bıçak taşırsın "psikopat mısın" derler, silah taşıyana kimse iyi gözle bakmaz. Bilmediğimiz bir konu üzerinde ahkam kesmeye bayılırız. Oysa araştırmalara bakarsak spor sağlık için yapılır, dövüş sanatı yapanlar oldukça sakindir son raddeye kadar sokak kavgasına bulaşmaması gerektiğini bilir, bıçak taşıyan biri arabada eminiyet kemeriyle sıkışan birini kurtarabilir ve suçların yüzde doksansokuzu ruhsatsız silahlara işlenmiştir.
Okinawian

Eren

• **
  • 116
« Yanıtla #55 : 22 Şubat 2015, 23:30:30 »
İmkan çok önemli unsur.Adam çoğu esnafta olmayan ürünlere sahip.
Bizim ülkede el emeğinin (ev yapımı) işlerin en büyük engeli sıkışık düzende yaşam alanı.Apartmanda,sitede oturan insan için bu ve benzeri sesli işler sıkıntı.Mesela ben boş zamanlarımda iş yerimde mesai dışında yada hava güzel olduğunda tenha park yada orman türü yerlerde çalışıyorum .Ufak tefek şeyleri evde yapıyorum.
Yakın çevremde bu tarz işlere meraklı biri olsa yada 3-4 kişi olsa toplanıp 200 300 liraya depo tarzı yerde ortak işler yapmak çok mantıklı ama işte o heveste adam bulmak ve anlaşmakta ayrı dert:)
Videodaki eleman temiz çalışıyor bu titizlik işinde bende pimpirikliyimdir.Pis tezgah ve çalışma alanında hiç hoşlanmam.

xx

aynen bu ağız açma rampasını ben anca belediyeye ait bir parkın  masasında felan kullanabilirim rahatça yoksa aşşağıdaki rahatsız oldumu olacakmı diye düşünerek iş yapmak çok can sıkıcı

Kutsal

• 2124
  • Meslek: Çırak-48
« Yanıtla #56 : 22 Şubat 2015, 23:34:07 »
[quote author=Serkan KUŞÇU link=topic=7572.msg153180#msg153180

Ahmet Bey, önümüzdek ki ay gözümü karartıp baştan aşağı düzenleyeceğim burayı, o zaman sizlerden, fikir ve proje yardımı alacağım o kesin. Beyin fırtınasını bol bol yapıcaz  ;)
[/quote]
Ben de yaz başı atolyeyi bıçak için düzenleyeceğim. Takipteyim.
https://instagram.com/bulent.kutsal?igshid=viq8lfcnxydl
------------------------------------------------------
Those who do not move, do not notice their chains.Rosa Luxemburg.