Bıçak Sanatı - Forum

1500x50 mm bant zımpara makinesi

karemisola

• 615
  • Yusuf Günenç
  • Yer: Hatay
Ynt: 1500x50 mm bant zımpara makinesi
« Yanıtla #20 : 20 Şubat 2015, 23:32:47 »
bılemıyorum Yusuf. deneyıp görmek lazım. mesela agız açacağım zaman iki profılden sonra zımparayı değiştiriyorum ben. bazısıda 15 tane çıkarmadan değiştırmez.

Yani diyorsunuz ki biraz eskidiğinde zımpara kesmeğe devam ediyor ama verimi tatmin etmiyor. Doğru mu anladım?

Eğer öğleyse ben heralde ben 16 yı da zorlarom ;D

damasscus(Ömer Yüksel GÜNER)

• 1805
  • Ömer Yüksel GÜNER-Yaş 40
  • Meslek: Kamu-Teknisyen
  • Yer: Ankara-Ordu
« Yanıtla #21 : 21 Şubat 2015, 00:06:04 »
Taner ustam emeğine,ellerine sağlık.Güzel bir makine olmuş  ;)
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."

İlkay Kadir Karaca

• *
  • 814
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: SAKARYA
« Yanıtla #22 : 21 Şubat 2015, 00:12:15 »
Ellerinize sağlık ustam :)
İnsanlar sana yalan söylüyorsa bıçağını keskin tut.

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #23 : 21 Şubat 2015, 07:58:46 »
teşekkür ederim arkadaşlar. ufak tefek bırsey olacak dıye beklıyordum ama orta yollu stabıl bır makına oldu. bu halıyle gayet ıyı ancak arkadaşımız ahşap işlerındede kullanacak bu yuzden devır düşürüp ahşabı yakmamak için inverter takılacak.  bır tane kendıme yapacağım, forumdan bır arkadaşımız ıstedı bır tanede ona ..

Sadece ahşapta kullanacak ve devir ayarı gerekmiyorsa tahrik tekerini büyütmek daha hesaplı bir çözüm olur sanki. Bunu invertör ile forumdan zımpara isteyen arkadaşa verip, ahşap ile kullacacak kişiye de invertörsüz büyük tekerleklisini yapabilirsiniz mesela.

Aklıma geldi, saptırma tekerinin ön tarafına doğru ufak bir kapak yahut çubuk iyi olurdu, kazara zımpara koparsa çalışanın yüzüne doğru fırlamasın diye. Derli toplu basit bir makine, sade makineleri daha bir seviyorum.
« Son Düzenleme: 21 Şubat 2015, 08:02:46 Gönderen: a.yuce »
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

gokhand

• 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
« Yanıtla #24 : 21 Şubat 2015, 09:52:31 »

Aklıma geldi, saptırma tekerinin ön tarafına doğru ufak bir kapak yahut çubuk iyi olurdu, kazara zımpara koparsa çalışanın yüzüne doğru fırlamasın diye.

Iste ben buna tecrube derim. Maşallah

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #25 : 21 Şubat 2015, 09:54:50 »
onları hazırladım ancak boyanacaklar. makıne tam olarak bıtmedi zaten  ;)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

ASK

• 988
  • alicevik 1984
  • Meslek: memur
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #26 : 21 Şubat 2015, 10:32:18 »
eline sağlık ustam
Derdi dünya olanın,dünya kadar derdi olur.

« Yanıtla #27 : 21 Şubat 2015, 10:43:50 »
Taner Usta ellerine sağlık, gayet kompakt ve kullanışlı bir makina olmuş doğrusu.

Sadece ahşapta kullanacak ve devir ayarı gerekmiyorsa tahrik tekerini büyütmek daha hesaplı bir çözüm olur sanki. Bunu invertör ile forumdan zımpara isteyen arkadaşa verip, ahşap ile kullacacak kişiye de invertörsüz büyük tekerleklisini yapabilirsiniz mesela.

Tahrik tekeri çapı büyüdükçe zımpara akış hızı artar, tam tersine küçültmek hızı azaltır.

a.yuce

• *
  • 1121
« Yanıtla #28 : 21 Şubat 2015, 11:03:06 »
Haklısın Sefa ustam tersi olacaktı,sürücü tekeri küçültmek lazım.

Aklıma geldi, saptırma tekerinin ön tarafına doğru ufak bir kapak yahut çubuk iyi olurdu, kazara zımpara koparsa çalışanın yüzüne doğru fırlamasın diye.

Bizimkisi tereciye tere satmaya çalışmak, Taner ustanın tecrubesi yanında...
« Son Düzenleme: 21 Şubat 2015, 11:10:23 Gönderen: a.yuce »
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

foreverliving22

• 1262
  • Mesut KOCATOROS
  • Meslek: Muhasebe
  • Yer: İstanbul / Sultangazi
« Yanıtla #29 : 21 Şubat 2015, 11:50:39 »
Ustam eline saglik cok guzel olmus
Ünye

HALİL İBRAHİM

• 264
  • Meslek: Metalurji Malzeme
  • Yer: HATAY
« Yanıtla #30 : 21 Şubat 2015, 15:59:56 »
Ellerine sağlık Taner Usta..

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #31 : 22 Şubat 2015, 06:19:20 »
Taner Usta ellerine sağlık, gayet kompakt ve kullanışlı bir makina olmuş doğrusu.

Tahrik tekeri çapı büyüdükçe zımpara akış hızı artar, tam tersine küçültmek hızı azaltır.

teşekkür ederim Sefa usta  :) 

Haklısın Sefa ustam tersi olacaktı,sürücü tekeri küçültmek lazım.

Bizimkisi tereciye tere satmaya çalışmak, Taner ustanın tecrubesi yanında...
hocam tecrübe derken kafama göre kıt bılgımle bırseyler yapmaya çalışıyorum.  benım göremedığım yada yanlış yaptığım şeyleri sizler görüp  tavsıyelerde bulunmanız daha ıyı çalışmalar yapmamıza yardımcı olacaktır.  ;)

beğenilerini ileten arkadaşlarıma teşekkür ederim.
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #32 : 22 Şubat 2015, 10:59:58 »
Ellerine sağlık ustam.
Okinawian

karemisola

• 615
  • Yusuf Günenç
« Yanıtla #33 : 26 Şubat 2015, 22:56:09 »
Bişey daha merak ediyorum.

Sadece düz taşlama yapılacağı zaman bu makina obur büyük makinalarla aynı performansı verebiliyor mu yoksa diyerinin avantajları var mı?

Burdan aynı gibi gözüküyor ama deneyimlemeden asla bilinmez

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #34 : 27 Şubat 2015, 00:16:38 »
Ellerine sağlık ustam.

teşekkür ederim Deniz..

Sadece düz taşlama yapılacağı zaman bu makina obur büyük makinalarla aynı performansı verebiliyor mu yoksa diyerinin avantajları var mı?

değişen birsey yokkı buyukte kullanılan bant 2000x50 bunda 1500x50     ıkı makınadada 2 bg motor kullanıldı.  buyuğun artısı parmak taşlama takılabınır. buyuk çaplarda kontakt dısk takılabılınır. yuzey taşlama aparatı takılabılınır.
şayet ıstesem ufak makınada ıç bukey taşlamada yapabılırım..  bıraz uğraştırır amam olmıyacak dıye bırsey yok.

bır artısı çok sessız..

apeiron

• 411
  • İbrahim Kaymaz-1975
  • Meslek: Tasarım prodüksiyon
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #35 : 27 Şubat 2015, 00:35:29 »
üstat elinize, fikrinize sağlık çok başarılı... chopper motorlar gibi; hafifletilmiş, fazlalıklarından arınmış, yeterince ve işlevsel.  :)
içim gitti
Doğa, O ile paylaşabildiğin kadar senindir.

karemisola

• 615
  • Yusuf Günenç
« Yanıtla #36 : 27 Şubat 2015, 06:38:37 »
Ellerine sağlık ustam.

teşekkür ederim Deniz..

değişen birsey yokkı buyukte kullanılan bant 2000x50 bunda 1500x50     ıkı makınadada 2 bg motor kullanıldı.  buyuğun artısı parmak taşlama takılabınır. buyuk çaplarda kontakt dısk takılabılınır. yuzey taşlama aparatı takılabılınır.
şayet ıstesem ufak makınada ıç bukey taşlamada yapabılırım..  bıraz uğraştırır amam olmıyacak dıye bırsey yok.

bır artısı çok sessız..

Bence parmak girintileri bununla da açılabilir. Yani en üst teker değiştirilebilir ve sabit tutulursa ve yalpa tekeri de aşağı alınırsa tahrik kasnağının oraya. Sanki olur

En çok yuzey taşlama aparatını merak ediyorum açıkçası ;D

a.yuce

• *
  • 1121
« Yanıtla #37 : 27 Şubat 2015, 06:48:08 »
Taner usta sessizligin hikmeti nedir? İki rulman az olmasi mi, bant hizi mi, govde kucuk rezonansa gelecek parca az ve daha mukavim mi, usta bu sefer daha iyi is mi cikardi ?

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #38 : 19 Mart 2015, 01:06:03 »
Taner usta sessizligin hikmeti nedir? İki rulman az olmasi mi, bant hizi mi, govde kucuk rezonansa gelecek parca az ve daha mukavim mi, usta bu sefer daha iyi is mi cikardi ?

rönezansa gırecek parça  az ve kalın malzemeden yaptık. artı teker sayısı eksık.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #39 : 19 Mart 2015, 01:10:36 »
arkadaşlar 1500x50  bant zımpara makınasından adetli olarak yapmayı düşünüyorum.  kalıtelı aliminyum tahrik tekeri ve makaralar  bılyalarda japon yada alman malı olacak .  istenildiği taktirde monofaze ,trifaze yada trifaze ınverterli yapabılırım. makına 2 bg gamak kullanılacak. tabladan ılerı gerı ve açı ayarı var..  ihtiyacı olanlar özelden bana ulaşabılırler.