bılemıyorum Yusuf. deneyıp görmek lazım. mesela agız açacağım zaman iki profılden sonra zımparayı değiştiriyorum ben. bazısıda 15 tane çıkarmadan değiştırmez.
teşekkür ederim arkadaşlar. ufak tefek bırsey olacak dıye beklıyordum ama orta yollu stabıl bır makına oldu. bu halıyle gayet ıyı ancak arkadaşımız ahşap işlerındede kullanacak bu yuzden devır düşürüp ahşabı yakmamak için inverter takılacak. bır tane kendıme yapacağım, forumdan bır arkadaşımız ıstedı bır tanede ona ..
Aklıma geldi, saptırma tekerinin ön tarafına doğru ufak bir kapak yahut çubuk iyi olurdu, kazara zımpara koparsa çalışanın yüzüne doğru fırlamasın diye.
Sadece ahşapta kullanacak ve devir ayarı gerekmiyorsa tahrik tekerini büyütmek daha hesaplı bir çözüm olur sanki. Bunu invertör ile forumdan zımpara isteyen arkadaşa verip, ahşap ile kullacacak kişiye de invertörsüz büyük tekerleklisini yapabilirsiniz mesela.
Alıntı yapılan: a.yuce - 21 Şubat 2015, 07:58:46Aklıma geldi, saptırma tekerinin ön tarafına doğru ufak bir kapak yahut çubuk iyi olurdu, kazara zımpara koparsa çalışanın yüzüne doğru fırlamasın diye. Iste ben buna tecrube derim. Maşallah
Taner Usta ellerine sağlık, gayet kompakt ve kullanışlı bir makina olmuş doğrusu.Alıntı yapılan: a.yuce - 21 Şubat 2015, 07:58:46Sadece ahşapta kullanacak ve devir ayarı gerekmiyorsa tahrik tekerini büyütmek daha hesaplı bir çözüm olur sanki. Bunu invertör ile forumdan zımpara isteyen arkadaşa verip, ahşap ile kullacacak kişiye de invertörsüz büyük tekerleklisini yapabilirsiniz mesela. Tahrik tekeri çapı büyüdükçe zımpara akış hızı artar, tam tersine küçültmek hızı azaltır.
Haklısın Sefa ustam tersi olacaktı,sürücü tekeri küçültmek lazım.Alıntı yapılan: gokhand - 21 Şubat 2015, 09:52:31Alıntı yapılan: a.yuce - 21 Şubat 2015, 07:58:46Aklıma geldi, saptırma tekerinin ön tarafına doğru ufak bir kapak yahut çubuk iyi olurdu, kazara zımpara koparsa çalışanın yüzüne doğru fırlamasın diye. Iste ben buna tecrube derim. MaşallahBizimkisi tereciye tere satmaya çalışmak, Taner ustanın tecrubesi yanında...
Ellerine sağlık ustam.
Bişey daha merak ediyorum. Sadece düz taşlama yapılacağı zaman bu makina obur büyük makinalarla aynı performansı verebiliyor mu yoksa diyerinin avantajları var mı?Burdan aynı gibi gözüküyor ama deneyimlemeden asla bilinmez
Alıntı yapılan: ecorotti - 22 Şubat 2015, 10:59:58Ellerine sağlık ustam. teşekkür ederim Deniz.. Alıntı yapılan: Yusuf Günenç - 26 Şubat 2015, 22:56:09Bişey daha merak ediyorum. Sadece düz taşlama yapılacağı zaman bu makina obur büyük makinalarla aynı performansı verebiliyor mu yoksa diyerinin avantajları var mı?Burdan aynı gibi gözüküyor ama deneyimlemeden asla bilinmezdeğişen birsey yokkı buyukte kullanılan bant 2000x50 bunda 1500x50 ıkı makınadada 2 bg motor kullanıldı. buyuğun artısı parmak taşlama takılabınır. buyuk çaplarda kontakt dısk takılabılınır. yuzey taşlama aparatı takılabılınır. şayet ıstesem ufak makınada ıç bukey taşlamada yapabılırım.. bıraz uğraştırır amam olmıyacak dıye bırsey yok.bır artısı çok sessız..
Taner usta sessizligin hikmeti nedir? İki rulman az olmasi mi, bant hizi mi, govde kucuk rezonansa gelecek parca az ve daha mukavim mi, usta bu sefer daha iyi is mi cikardi ?