Bıçak Sanatı - Forum

AĞIZ AÇMA RAMPASI PLANI OLAN VAR MI ?

Eren

• **
  • 116
  • Yer: Ankara
Ynt: AĞIZ AÇMA RAMPASI PLANI OLAN VAR MI ?
« Yanıtla #20 : 22 Şubat 2015, 17:05:20 »
Madem Taner ustamızın elinde var alın bir tane keyfinize bakın. İster ağız açmada kullanın isterse bilemede kullanın. Bende mi alsam ne :)

Abicim sadece alın demeyle olmuyor bu işler birazda bütçe meselesi maalesef bu işe ayırabileceğim çok fazla maddiyatım yok artık zamanla ufak tefek alaraktan halletmeye çalışacaz ama asla bir bant zımpara almayı felan düşünmüyorum ne kullanacak yerim var ne kullanacağım ürünü satacağım müşteri portföyüm var ne de  satın alıcak maddiyatım var kısacası eğelemeye devam  8) 8) 8) 8)
« Son Düzenleme: 22 Şubat 2015, 17:18:13 Gönderen: Eren »

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #21 : 22 Şubat 2015, 17:19:41 »
Hep öyle ufak tefekle başlıyor sonra 2 eğe oluyor sana 10 eğe. Önce ucuz olsun diye 5-10 TL den kaçarak eğe alınıyor. Sonra bir bakmışsın o eğe işe yaramıyor. Sonra daha iyi eğe alayım diyorsun. Bir süre geçiyor sadece eğe ile bu iş olmaz diyorsun ucuz bir dremel tarzı makine alayım diyorsun. Sonra makine ile sadece kabza yapılabildiğinin farkına varıyorsun. Bu yetmez başka makine alayım diyorsun. Sonra ya olmuşken bir zımpara makinesi alayım bari geliyor. Eeee zımpara makinesi de aldım neden testere almayayım profiller daha rahat çıksın diyorsun. Bitti mi bitmez. Neden fireze almıyorum diyorsun. Aldık sonra ne oldu. Isıl işlem nasıl olacak? Blörür ile bir fırın yapalım. O da yetmez elektrikli fırında alalım. Ya şimdi eksik kaldı olmadı birde torna almalı. Sonra... Sonrası hiç eksik olmaz :)

Lafın kısası elinizdeki imkanları mutlaka değerlendirin. İki tahta ile de eğeleme rampası yapabilirsiniz. Hatta biraz pratik yapın eğeleme rampasını da atın bir kenara. Ama işi düzgün yapmak adını düzgün takım ile çalışın mutlaka. İmkanı olanlar için Taner ustamızın eğeleme rampası bulunamayacak bir nimet. Maddi açıdan da bakılırsa çok ucuz olduğu için şahsım adına rahatlıkla referans vermekte çekincem yok. Eski konulara bakılacak olur ise benzer bir aparatın ne kadara mal olduğu da var. Onun için ben alın geçin derim. Maddi durum yok ise zaten alamazsınız. Aynı şey benim içinde geçerli. İstediğim halde maddi sıkıntıdan dolayı bir çok şeyi alamıyorum.

Sadece yaptığınız işten keyif alın yeter. Zamanla bişeyler yerine oturacaktır.

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #22 : 22 Şubat 2015, 17:39:37 »
Hep öyle ufak tefekle başlıyor sonra 2 eğe oluyor sana 10 eğe. Önce ucuz olsun diye 5-10 TL den kaçarak eğe alınıyor. Sonra bir bakmışsın o eğe işe yaramıyor. Sonra daha iyi eğe alayım diyorsun. Bir süre geçiyor sadece eğe ile bu iş olmaz diyorsun ucuz bir dremel tarzı makine alayım diyorsun. Sonra makine ile sadece kabza yapılabildiğinin farkına varıyorsun. Bu yetmez başka makine alayım diyorsun. Sonra ya olmuşken bir zımpara makinesi alayım bari geliyor. Eeee zımpara makinesi de aldım neden testere almayayım profiller daha rahat çıksın diyorsun. Bitti mi bitmez. Neden fireze almıyorum diyorsun. Aldık sonra ne oldu. Isıl işlem nasıl olacak? Blörür ile bir fırın yapalım. O da yetmez elektrikli fırında alalım. Ya şimdi eksik kaldı olmadı birde torna almalı. Sonra... Sonrası hiç eksik olmaz :)

Lafın kısası elinizdeki imkanları mutlaka değerlendirin. İki tahta ile de eğeleme rampası yapabilirsiniz. Hatta biraz pratik yapın eğeleme rampasını da atın bir kenara. Ama işi düzgün yapmak adını düzgün takım ile çalışın mutlaka. İmkanı olanlar için Taner ustamızın eğeleme rampası bulunamayacak bir nimet. Maddi açıdan da bakılırsa çok ucuz olduğu için şahsım adına rahatlıkla referans vermekte çekincem yok. Eski konulara bakılacak olur ise benzer bir aparatın ne kadara mal olduğu da var. Onun için ben alın geçin derim. Maddi durum yok ise zaten alamazsınız. Aynı şey benim içinde geçerli. İstediğim halde maddi sıkıntıdan dolayı bir çok şeyi alamıyorum.

Sadece yaptığınız işten keyif alın yeter. Zamanla bişeyler yerine oturacaktır.

??? Resmen geçmişe yolculuk yaptım

Eren

• **
  • 116
« Yanıtla #23 : 22 Şubat 2015, 17:52:31 »
1 saat once 820 wattlık black and decker marka spiral aldım, ama tahminim başka eşya  almam(eğe dışında ) en fazla ısıl işlem için gaz beton alırım  tahminim 1-2 aya kadar bende ilk bıçağıma kavuşurum

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #24 : 22 Şubat 2015, 18:00:34 »
Madem Taner ustamızın elinde var alın bir tane keyfinize bakın. İster ağız açmada kullanın isterse bilemede kullanın. Bende mi alsam ne :)

Abicim sadece alın demeyle olmuyor bu işler birazda bütçe meselesi maalesef bu işe ayırabileceğim çok fazla maddiyatım yok artık zamanla ufak tefek alaraktan halletmeye çalışacaz ama asla bir bant zımpara almayı felan düşünmüyorum ne kullanacak yerim var ne kullanacağım ürünü satacağım müşteri portföyüm var ne de  satın alıcak maddiyatım var kısacası eğelemeye devam  8) 8) 8) 8)

Vaktiyle bilmeden araştırmadan alıpta kullanmadan çöpe giden okadar çok ekipmanım oluki, geçen baktım kutunun birinden alakasız uzerine basınca titreşimle zımpara yapan bi makina çıktı nezaman aldığımı bile hatırlamıyorum :(  yani demem oki helede uzun vadede makina alıcagım diyosan bence mutlaka bu eğeleme rampasından bir tane edinmelisin yanılmıyosam fiyatıda 300 tl idi bugün basit bir bileme aleti bile 200 300 tlden başlıyor bununla yapabiliceklerin tamamen yaratıcılığınla sınırlı

Eren

• **
  • 116
« Yanıtla #25 : 22 Şubat 2015, 18:03:03 »

Vaktiyle bilmeden araştırmadan alıpta kullanmadan çöpe giden okadar çok ekipmanım oluki, geçen baktım kutunun birinden alakasız uzerine basınca titreşimle zımpara yapan bi makina çıktı nezaman aldığımı bile hatırlamıyorum :(  yani demem oki helede uzun vadede makina alıcagım diyosan bence mutlaka bu eğeleme rampasından bir tane edinmelisin yanılmıyosam fiyatıda 300 tl idi bugün basit bir bileme aleti bile 200 300 tlden başlıyor bununla yapabiliceklerin tamamen yaratıcılığınla sınırlı

Artık bir bıçak yapayım ya da 2-3 tane biraz profesyonel olayım belkı dusunurum ılerıde neden olasın

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #26 : 22 Şubat 2015, 18:40:53 »
Özgür ustanın bir lafı var "bu işte sınır yok" aklıma o geldi.

Eren biraz bekle benim bahsettiğim rampayı fotoğraflamaya çalışacağım aklımda ama fırsat bulamadım. Bir kaç dakikada yapabilirsin. Sonrasında durumuna göre alırsın.
Okinawian

Eren

• **
  • 116
« Yanıtla #27 : 22 Şubat 2015, 19:22:56 »
Özgür ustanın bir lafı var "bu işte sınır yok" aklıma o geldi.

Eren biraz bekle benim bahsettiğim rampayı fotoğraflamaya çalışacağım aklımda ama fırsat bulamadım. Bir kaç dakikada yapabilirsin. Sonrasında durumuna göre alırsın.

Teşekkürler yardımınız için

Kutsal

• 2124
  • Meslek: Çırak-48
« Yanıtla #28 : 22 Şubat 2015, 20:47:31 »
İmkanı olanlar için Taner ustamızın eğeleme rampası bulunamayacak bir nimet. Maddi açıdan da bakılırsa çok ucuz olduğu için şahsım adına rahatlıkla referans vermekte çekincem yok. Eski konulara bakılacak olur ise benzer bir aparatın ne kadara mal olduğu da var. Onun için ben alın geçin derim.

Taner Ustanın rampasinin fiyati nedir acaba? Biliyor musunuz?
https://instagram.com/bulent.kutsal?igshid=viq8lfcnxydl
------------------------------------------------------
Those who do not move, do not notice their chains.Rosa Luxemburg.

taner çiçek

• 823
  • Meslek: makina imalati
  • Yer: gaziantep
« Yanıtla #29 : 22 Şubat 2015, 20:54:03 »
İmkanı olanlar için Taner ustamızın eğeleme rampası bulunamayacak bir nimet. Maddi açıdan da bakılırsa çok ucuz olduğu için şahsım adına rahatlıkla referans vermekte çekincem yok. Eski konulara bakılacak olur ise benzer bir aparatın ne kadara mal olduğu da var. Onun için ben alın geçin derim.

fiyat büyük olan 350 tl idi, biraz indirim yaptım 300 tl.

Kutsal

• 2124
  • Meslek: Çırak-48
« Yanıtla #30 : 22 Şubat 2015, 21:00:03 »

fiyat büyük olan 350 tl idi, biraz indirim yaptım 300 tl.
Gerçekten iyi fiyat!
Yaz gelsin,  müşteriniz olacağım ustam. :)
https://instagram.com/bulent.kutsal?igshid=viq8lfcnxydl
------------------------------------------------------
Those who do not move, do not notice their chains.Rosa Luxemburg.

Aydın Karakişi

• 1613
  • Meslek: Elektronik 1973
  • Yer: Ümraniye / 05352793989
« Yanıtla #31 : 26 Mart 2015, 16:35:09 »
merhaba  arkadaşlar

Taner  ustanın eğeleme  rampasının  resmini   nerede  görebiliriz  forumda  ?

saygılarımla
Geldi ölümlü yalan , gitti ölümsüz gerçek
NFK

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #32 : 26 Mart 2015, 16:39:35 »
Taner ustanın rampasını alttaki linkten görebilirsiniz.
http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=7114.msg144419#msg144419

Eğelememin haricinde perdahta yapabiliyorsunuz.Ufak eklemelerle daha birçok işi yapabilir.
« Son Düzenleme: 26 Mart 2015, 16:45:17 Gönderen: Osman Kurt »
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #33 : 26 Mart 2015, 16:43:41 »
merhaba  arkadaşlar

Taner  ustanın eğeleme  rampasının  resmini   nerede  görebiliriz  forumda  ?

saygılarımla

http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=7114.0

bu mesaj dizisinde a bir sayfada vardı galiba.
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

Aydın Karakişi

• 1613
  • Meslek: Elektronik 1973
  • Yer: Ümraniye / 05352793989
« Yanıtla #34 : 26 Mart 2015, 21:35:32 »
Osman  bey  ve  Ahmet  bey   teşekkür  ederim.
Geldi ölümlü yalan , gitti ölümsüz gerçek
NFK